Isnin, 31 Ogos 2009

aktiviti monjong di bulan ramadhan





sabtu lepas emak buat monjong.ape itu monjong?

memberi juadah berupa lauk pauk untuk hidangan berbuka atau hari raya.zaman dahulu kebiasaannya diberikan sehari sebelum hari raya atau pada pagi raya namun sekarang atas faktor masa ianya di berikan agak awal.
yela kan sekarang nih masing2 kawen dgn org jauh2..nk balik kampong sana sini kan.so bagilah awal2...paling best dekat2 seminggu nak raya especially weekend mesti ada dapat balasan dari jiran2 n sanak sedare.mcm2 lauk ada penuh di meja...untuk tahun nih emak masak simple2 aje sebab rumah pon tak siap lagi...simple2 pon boley tahan juge...my tugas biasalah jadi drebar/delivery guy..huhuhuhu..ape2 pon enjoylah gambor2 makanan untuk monjong itu ari.










sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

merdeka 1 Malaysia

seLamat hari MerdeKa buat Malaysia yang ke 52...walaupun saya banyak meghabiskan masa di luar negara seperti sweeden,holland,new york dan Edinburgh (semuanya dalam mimpi ya) tapi saya tetap Sayangkan negara saya.

MERDEKA!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!!





sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam



Sabtu, 29 Ogos 2009

saya dan anak ikan..^^

semalam masuk gaji.hari ni dah terbang suku gaji saya.semua gara2 anak ikan saya.kuat sangat mintak belanja.kuat sangat nafsunya.badan je kecik.selera besau.makan pakai nk sedap2 aje kejernya...

owh jangan salah sangka ya..anak ikan saya beroda empat bukan berkaki dua..hukhukhuk....
KELISA saya hari ni tukar absorber+ekzos+break pad=rm525...garu kepala pagi2 nih.....


gaia,muthu,gopal,tayar

hrmmmmm...nk tukaw ekzos buloh takde lak...terbantot semua plan nk membeli aksesori tambahan kamera saya bulan ini...tak mengapalah..sudah bukan rejeki saya...lain kali coba lagi....


inshaallah ade rejeki kita pakai caldena or GTI golf ye


nak balik umah emaklah.bajet dah lari.kt uma emak boleh mkn free...hehehehehe...lagipon esok emak nk buat monjong (perkataan jowo iaitu bermaksud membuat juadah spt buat ketupat n lauk pauk dan di beri/hantar kt sedare mare)..merasa lah esok jd drebar....^^


sekian,blog pada kali ini.


LOL,
ezam

Rabu, 26 Ogos 2009

apa yang sya suka III

saya suka ambik gambar.snaP2 sana snap2 sini.pose2 sana posE2 sini.kalu dulu mase ade hempon kamera,suka amik gambor sindik mcm jakun..dah tuh pose pon cenggitu je lah... kuhnun nk bagik nampak slim...dan yg penting mms kt member2 ye....yg slalu jadi mangsa adalah member2 rapat opis, dak CD,epain.asrul n hanie...merase r derang mendelete sebab memori penoh.....muahahahahaa...sekarang sejak hempon nih dh jd cam cencalok dh kureng sket tebiat tuh....
ehehem2..skrg dh upgred..pakai SLR...di beli dgn duwet sindri ye......bukan ditaja.....[motippppp]ekekekekkee....[ada 4 bulan lah gak]...takde lah terrorrist sangat...ade memeber2 yg expertise edit sana sini jd gempak...saya belum lagi ke situ....tapi asal boley sudeyh....yg penting dapat sNap2....dapat ketik2 button kamera saya dh feel2 mcm nigel baker..bley?????yang tak best sebab takleh amik gambar diri sindrik...T_T


dh masok puasa ke empat nih..rasa agak ringan sedikit....mkn pon ala2 miss world kan....ekekekekeke..harap2 maintainlah tebiat mkn cenggini....tak membazir..^.^...


oklah tgklah among gambar2 yg saya snap2....nk tengok semua g cek kt fesbuk ye....













sekian blog pada kali ini.


LOL,
ezam

Selasa, 25 Ogos 2009

kecewa???

kadang kadang kita perlu kecewa untuk menyedarkan diri kita yang hidup ini tak selamanya ada bahgia.tak semestinya indah.bila kita kecewa kita akan bangkit untuk mengubati kekecewaan kita.

hrrrrmmmm entry kali ini agak emosi..sebab wa stresssssssssss!!!!!!

selepas 3 tahun kerja skorkad saya jatuh merudum!!!!!!!!!!jadi saya kena buat langkah drastik dengan membatalkan semua OT yang telah dijadualkan untuk memfokuskan tumpuan tak berbelah bagi utk menaikkan kembali pointer skorkad saya supaya jadi lebih femes mengalahkan kefemesan drama nurkasih.... kalau adam boleh berubah wa pon boley jgaaaaaa......bley????????

dahlah malas nk pikir..meh tengok juadah berbuka puasa saya pada hari ini.pergi ke seksyen 4 kota damansara tapi tiada sebarang kuih yg marbeles pehtu pergi ke bazaar seksyen 6 pon sama.semuanya membosankan.last2 beli ajela laksam n kuih muih dimana kos hari ini tak sampai RM5..

bley ar alas perot berlapis nih..


my peberet taPi yg nih xde tendangan..seb bek laksamnya sodaP

soya beli pada puasa ke-2 tahan 4 ari yu....
kurma ni sedap..melekat-lekat kt celah gigi...

beli kt giant kota damansara RM9.90


sekian,blog pada kali ini.


LOL,
ezam

p/s:saya lebih suka sms instead of calling2.....[saya perlu menjaga vokal saya demi kerjaya saya sebagai kastemer serbis terhebat]...ahaks.....motip xder kaitan???huhuhuhu..hanya encik H yang tau


Ahad, 23 Ogos 2009

puasa......

alhamdulillah dah masok 2 hari puasa.....hari pertama sahur n buka puasa di kampung....pakcik usuku jamu nasi ambeng..rama jugalah berkumpuL...

hari kedua dan berikutnya berbuka di rumah sendiri...mkn ala kadar...sebab kalau makan banyak alamat lemas waktu kerja nanti......


bukak ambeng.....
makan taiM.....

hampir licin....

side disH.....

buka umah sendiri..ini jelah...padan muka!!!

mmg tak larat nk masak apepuN, sebab penat sangat kerja.....T_T....pukul 6.30pm baru bangun tidow....sibuk OT mengumpul duet raya...huhuhuhu

sekian,blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Khamis, 20 Ogos 2009

wonderpet.........

Telefon, telefon berbunyi…
Telefon, kami datang.
Telefon, telefon berbunyi…





jgn sibuk2 ajor nyanyi je..jgn lupo ajor ngaji..hakhakhak


ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya, di sana…

apa yang penting ?
kerja sama..
apa yang penting ?
kerja sama..

Wonder Pets Wonder Pets…
kami datang..
membantu (anak haiwan) yang kesusahan..
kami tak besar..
dan kami tak kuat..
bila bekerjasama semua jadi mudah..

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Rabu, 19 Ogos 2009

sayalah aqso......^^

petang2 lepas bangun tidur saya akan semayang asar selepas itu saya akan buka tv dan nonton sinetron...aqso & madinah.....saya tahu ia membosankan tapi itulah aktiviti saya...memula tengok citer nih ya ampun punyalah bosan nak mati..lama2 melekat plak....haisssshhhhhh......nampak sangat takde life is going on...hakhakhak








sekian,blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Selasa, 18 Ogos 2009

apa yang sya suka II

saya suka memandu sorang2.sambil memandu saya berkhayal.kadang2 saya buat muka pose2 ala2 model[ahaks].


i wish i was a model..ahahaha

tapi selalunya sambil memandu saya menyanyi2 mengikut lagu yang di putarkan i radio.mengasah bakatlah katakan.kalau dengar suara saya ada iras2 Pasha ungu.[LOL]sambil memandu juga saya suka bercakap sorang diri.saya tanya.saya jawab.

saya pemalu orangya...mcm spongebob...ahaha

kadang2 saya terpekik sorang2 dalam kereta.bila ada orang nampak saya senyum.mereka ingat saya bercakap di telepon guna alat bebas tangan.padahal berangan.berlakon jadi hero drama.berangan jadi aqso.berangan jadi adam.berangan jadi aidil.motippnya saya memang kuat berangan.. hahahahaha.

kite minum dulu

sekian,blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Ahad, 16 Ogos 2009

aPa yang saya suka?



saya suka makan.dulu2 saya sangat gemuk.sebab saya banyak makan.saya akan makan dengan banyak jika saya banyak masalah atau pun marah.dengan makan saya rasa lega.

sebenarnya saya baru sahaja bangun tidur.pukul 11am.hari ahad.saya lapar.tapi malas nak turun.haissssshhhhhhhh!!!!saya mahu makan.jadi saya tulis entry pasal makan.huhuhuhu.

sekian,blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Khamis, 13 Ogos 2009

dil ko hazaar bar maksudnya belasah jer...

tetibe saya terjumpa lagu ini dan saya menjadi gila kerana kegedikannya yang amat melampaui batasan norma2 seekor naga...ahahhahaha..layaaannnnn


sekian entry ketiga pada hari ini.[nk mandi n g kerja disaat orang lain membuta]

LOL,
ezam

twilight 2

SAH!!!!!!!!!!!!memang ade kucing beranak kt tempat sida baju itu!!!!!tikus mati itu rupa2nya adalah anak kucing yang mati sebab mak kucing itu terlebey geget kt leher dia waktu sibuk berpindah randah.ada 5 ekor semuanya.comel2 belaka.don't mess with me sebab hidung dan telinga saya amat sensitip dengan bau2an.

namun saya harus meletakkannya di kaki lima semula kerana sabagai bapa tunggal yang berpendapatan rendah saya tak mampu nak menyara 5 anak dah ibu kucing yang ditinggalkan itu.mintak mahap.saya bukan pak sanggup.

saya juga tidak sanggup penthouse 35juta[LoL] ini di sulami dengan bau2 indah hasil nyah tinja kalian........kesilapanmu keegoanmu...kepada si jantan durjana..AWAS!!!!!jangan hanya tahu mebuntingkan tapi tak tahu bertanggungjawab!!!
dasar jantan kabaret!!!!!!!![gile marah xbertempat]

sekian blog kedua kurang dari 2 jam hari ini.


LOL.
ezam

twilight!


hey u ai monyetlah bukan tikus.dun take my pic!!

bangun2 tidur je tadi,tetibe terbau sesuatu yang hangit[bau bangkai]di sebalik yang wangi(sayalah tuh)..ada bau macam kucing..dalam hati mintak2 janganlah ada kucing beranak lagi kt blkng tempat sidai baju(yang kutukar jadi dapur masak)..sekali tengok rupa2nya ada tikus mati.besar pulak tuh..ada kesan gigitan di leher tikus itu...cantik benar tikus itu landing didalam mesin basuh separa otomatik saya yang dah tak berfungsi pengeringnya.

hati jadi tak sedap.resah gelisah.

lantas,selepas solat zohor pada pukul 4pm..[jangan komen kay] saya buang tikus itu tanpa banyak cakap dan terus membeli rojak akak indon kt bawah flat ni dan makan sambil menonton puteri aurora beradu....tengok sambil mengutuk2 dalam hati...[motippp dh kutuk2 tapi tengok sampai abih]

moral entry pada hari ini ialah jangan kutuk keterlaluan sesuatu yang kita benci,kelak nanti kita suke....[so ape kaitan dgn tikus tuh ek???]
.

itu kaki saya.itu karpet ikea.pls take note.motip!!ahaks!

sekian,blog pada hari ini.

LOL,
ezam

p/s:saya tahu tajuk itu mmg takde kena mengena.layan jer.

Rabu, 12 Ogos 2009

Selasa, 11 Ogos 2009

haiyah

bosan

peNat


nYampah


stresss

giLa.....



itu pose raya taun lepas.......



sekian,blog pada hari ini
.


LOL,
ezam

Isnin, 10 Ogos 2009

alahai~

bangun2 tidur petang2 nie.bukak tv.tengok draMa.puTeri auRora beRadu.rasa mcm nak termuNtah.cerita mengarut.dengan rambut palesu ala2 samy vellu.muke botox...paling best si eizlan yusuf dh tua beruban taPi rozita che wan tetap mentein smoking HOT!!!!...saya kutuk2 dalam hati.taPi yang penting tengok sampai habis...ahahahahaha..

apa motif e
ntri kali nih?????takde motif sebab takde idea..
.
i la puteri aurora beradu tu tau..tapi malam2 i jadi kucing garong~~

sekian,blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 8 Ogos 2009

anakku bukan anakku...

hari ni just nK muat naik gambar2 anak buah saya yang lahir pada 06/08/09.emak cakap tembam mcm saya lahir duLu.tapi saya berpendapatan yang saya 2x lebih chumey dari biasa..ahahaha..layaannnnnn zaaaasssssssssssssssssssss



ZZzzzzzzZZZzzzzzz



aidiL zafri bin mohd zainurin



ai ngantuklah uncle janganlah sNap



mcm sin cHan



kecik2 baik jer..sok masuk setahun kompom pecahkan pasu munge nenek

sekian blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Khamis, 6 Ogos 2009

hutang oh hutang

akhirnya saya menjejakkan kaki ke PTPTN di wisma chase Perdana(apa punya nama bangunan daaa)..sedari yang uruskan akaun saya bilang jumlah minimum yang perlu dibayar untuk jumlah tunggakan ialah RM7ribu..ye RM bukan rupee maupon baht....dia kata kena jelaskan ASAP ataupun bayar beransur2 sekurang2nya RM3k dulu........dengan muke2 comel lagi kontrol gebu saya cakap saya tak mampu..kot RM3rat boleyla.....dia plak boley buat muke 2x lagi chomey cakap tak boleyla...tak cukOp...

saya tanya apa konsekuens kalo tak bayor..dia cakap owh nanti kami akan hantar Letter of Demand dan inchek kena bayar penuh dan akaN dihaLang ke luar Negara selagi tidak dijeLaskan semua sekaLi.....haiiiisssssshhhh dah jadi mcm peJal taHer dh saya nih...daH taHap2 artis daH...owh lihatLah donIa!!!!!!LOL...

.
saya membawa diri..(teka jambatan mana tue???)

selepas itu saya ceK kWSp in case boley wiTHdraw akaun ke-2 untuk baYar ptptnku..naMun maLang sekali sbb hanya perjanjian tahun 2001 dan ke atas sahaja yg boLey keluarkan dwet dari akauN tersebut....haiyaaaaaaahhhhhh...tepoN kastemer serbis kwsp sedare tuh bilang
MMG TAK BOLEY!!!!!.....saya pon cakap okeyyyyyyy...


moral of the story dah berhutang BAYOR!!!...dahla...malas nk pikir..PENING!!!!!


sekian,blog pada hari ini.


LOL,
ezam

Rabu, 5 Ogos 2009

PTPTN datang lagi.......

sampai2 je rumah emak terus cek surat.dalam banyak2 surat tu terselit legal letter dari PTPTN....again????hahahahaa memanglah salah saya.dari grad tahun 2003 baru bayar sekali RM100...[itu pun sebab ada surat peguam]...kali ni turut di sertakan dalam surat tersebut saya tidak di benarkan ke luar negara selagi tunggakan ptpTPOOOOO [Ooopppssss] tak dijelaskan......hampas!!!!baru berangan bercuti ke Milan...ahaks!!!.....

inshaaLLah esok nk ke opis PTPTN kot untuk mintak potong bulan2 dari gaji bulanan.cakap banyak pun tak guna.agreemant pon duLu kita gak sain....yelah ingat lepas grad leh keje grand2.......last2
keje biasa2 aje...

takpeLah,dosa pon dh berlonggok takkan nk tambah lagi dgn hutang2 nieh...kot tetiber sok mati sudden death at least dah bayar sikit. hrmmmmmm pening....


nak start bisnes tampal tiub ar as side income.
tpoNlah no tersebut.pasti bukan saya yang jawab.muahaahaha



sekian sajalah blog pada hari ini.



LOL,

ezam

Isnin, 3 Ogos 2009

buntu...bukan buntut ye

tiada apa yang mahu di tulis.buntu idea.




layanlah lagu nieh.lama2 layan comel lagu nieh.macam saya juga.ahaks.

sekian blog pada hari ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 1 Ogos 2009

kesesakan lalu langgar..

selepas kerja saya nak ke cheras.ambil orang demam.sampai depan amcorp mall jalan dah mula sesak.kira oklah tak teruk.masa nak masuk cheras dah nampak kereta tersadai sepanjang2 jalan dari sungai besi.ahhhhhh!!!!najis [stelah dialih bahasa]kata saya dalam hati.dari cheras nak balik ke damansara terpaksa pusing ikut LDP[tol mahaL nk mam***!!!!!].

moral cerita lain kali kalau nak berdemonstrasi bu
at lah kt putrajaya.tak ramai orang.weekend pekerja kerajaan cuti.dekat sikit jumpa bung najib..terpicit saya di buatnya. haiissssssshhhh


lain kali naik layang2 lagi best

sekian blog pada hari ini.

LOL,
ezam