Rabu, 30 September 2009

puasa 6 ke????


motip letak gambor tok ti

alhamdulillah tanpa dirancang abih gak puasa pertama bulan syawal ari nihnih..hari nih buka makan kuih bakar n akok yg si asrul bawak je dari kelantan...mkn secara berhemah katanya......dah berapa taun tah tak pernah buat puasa 6..inshaallah tahun nih nk abihkan juga...bukan susah pon...lagi pon perot dh mcm peknen 4 bulan je nih..haissshhhhhh...

baideway jom ramai2 kita pose 6...

sekian blog kali ini.

LOL,
ezam

Selasa, 29 September 2009

xoxo..........sangap dol....

Align Center
ptg tadi beraya umah afa+uda...kawan since 1999...borak punya borak dah malam..di jamu kueteow goreng..sedap..udang dia besor2..hahahha..pas tuh duk tapau biskot raya...



dapat gak jumpe maryam alisha...few months tak jumpe dh besor dh die..





sambil tengok tv finale dayang senandung and tunggu turn tengok gossip girls..sambil makan kuih raya....HEAVEN!!!!!!!


p/s:kueh raya itu habis dalam masa 0.05menit jer..hahahah..(i toldhcha i'm addicted with kuih raya)



sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 28 September 2009

spesel entry for besday gegerl....

for adek gebuku hunny



Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu




walau tak pernah bersua namun persahabatan kita tetap maintan selama lebih kurang 3 tahun ini sejak dari jaman MYSPACE hinggalah ke FESBUK jodoh kite tetap panjang...ececececececeh.....

set date n time kite togeder2 kay....tis time ai promise yu

p/s:biler agaknya nk mkn nasik minyak kt kuala kangso ek....haisssshhhhhhh


sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 26 September 2009

mengidam biskot raya!!!!!


mengasyikkan!!!!!

saya terbayangkan kuih raya.kuih raya pon pasti terbayangkan saya..hahahaha...saya memang tak boleh nampak biskot raya.di rumah bujang saya cuma ada air kosong.hrmmmm mana agaknya nk dapat biskot raya lelong masa2 nih...

tgh men2 fesbuking sambil2 baca blog2 peberet......sangap nieh..merindui biskot raya...esok nk balik uma emaklah..hohohoho

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Khamis, 24 September 2009

masa untuk berubah.

puasa sudah.raya pun sudah.

sekarang masa kembali ke alam realiti.masa untuk meneruskan kehidupan dengan mencari sesuap nasik(ade rejeki mkan buffet..heh!!)....

btw i'm currently looking for a new job......eh terspeaking lak....hohoho..ya..saya sedang mengusha2 ..mengintai2..pandang2 jeling2 mana2 peluang yg lebih baik dari sekarang...dh tahun ke-3 masih di posisi yg sama...sesuatu harus di ubah.....haisssshhhhh...



kelaparan melanda sewaktu menaip entry ini...terbayang kuih raya!

sekian, blog pada kali ini.


LOL,

ezam

Rabu, 23 September 2009

my hati manis

semalam baru dapat jumpa anak2 buah..dkt sebulan tak jumpe derang...lama giler xjumpe derang sbb akak ipar balik umah emak dia after bersalin itu ari..rasa rindu plak...yg si abang dh semakin nakal n si adik dh makin besar..semalam baru masuk 48 hari....best rasenya melayan budak2...teringat jaman dolu2 jadi babysitter...










.
sekian,blog pada kali ini.

LOL.
ezam

Selasa, 22 September 2009

corat coret aidilfitri 2009

akhirnya syawal dilalui tanpa sebarang aksi penuh emosi dan drama.serta aksi kemalangan jiwa mahupon lalulintas....semuanya dilalui dgn penuh kesyukuran dan keinsafan.....ni antara corat coret aidilfiti tahun ini:
  1. sebuk mengecat rumah dar1 malam sampailah ke petang menjelang raya.
  2. malam raya duk berjalan2 kononya nk shoping last minit sekali klang jem gilos...taun ni 1st time tak soping raya ke jalan taiping klang
  3. berpindah dr tesco ke tesco yg lain mencari gula kaster...last2 tak jumpa..tahun nih no kek pelangi..arghhhhhhhh!!!!
  4. jangan tak tau bawak tikar buluh yg berharga RM50 dr tesco bukit tinggi ke kampung...bukan 1 tapi 3 gulung...merasa lah tikar tuh masok keter kecik..dhla jem..."tersepit buah dada ai..",my sis cakap.....hahahahaa
  5. 1st time ke masjid memakai jubah.kaler itam....mengambil inspirasi drama NURKASIH....feel2 jadi adam kejap....poyos jer....hahahha
  6. hampir2 terlepas semayang raya sebab duk asyik berborak seisi famili...almaklum lama tak kumpul sekali serentak
  7. solat raya kt atas jalanraya je..seb bek tuk siak distribute sejadah dimana sudahnya dia sindiri tertinggal solat berjamaah..(dia solat lambat)....semoga Allah bagi pahala banyak2 kt dia...
  8. lepas solat aidilfitri ada beberapa jemaah terus balik.....bukan budak2..tapi bapak2 budak n anak2 derang sekali...helllooooooo ini bukan semayang jemaat okey....khutbah tuh masok sekali pakej yah...
  9. tahun nih beraya dgn umah yg hampir2 siap...okeyla dari tak siap langsung...
  10. lepas semayang raya tukar baju melayu n amik foto kt atas kerusi jati yg baru sampai sehari sebelom raya....sakan snap2 sana sini....pose atas kerusi siti nurhaliza katanyer..kan ade 1 video klip saya siti duk atas kerusi jati...so masing2 amik moodlah...hahahaha
  11. soklan wajib setiap umah yg dikunjungi:BILA NAK KAHWEN?jwapan standard..ala nenek/makcik nieh muda lagi..baru 21....hahahahhahaa
  12. almaklum dh lama tak jumpe nenek2 sdare,masing2 kompius between me n my brother...see i can be slim okey.....hahahahah...
  13. raya ketiga bawak my adik bungsu tgk muvi jin notty......going with my sis...nih 1st time my adik bungsu tgk muvi....ha agak sakai gak lah...dgn soklan2 seperti:kenapa mesti tutop lampu...dan masa tgh2 tgk muvi tetiber dia cakap"nak kencing..."..kitorang cakap..TAHAN!!!!...sampai umah la dia tahan...hahahah
setelah penat mengecat kita minum dulu

owh untuk gambar2 fanili raya bley tgk via fesbuk@ ezam.safie(kot nk add bagiklah mesej2 aluan ek)

sekian blog kali ini.

LOL,
ezam

Khamis, 17 September 2009

kad raya


ampun maaf sepuluh jari dari saya ezam safie buat kalian yg jauh dimata dekat dihati..

ikhlas dari,
ezam.safie

Rabu, 16 September 2009

salam lebaran.......

seLamat hari raYa aiDiLfitri kepaDa seMua yg sudi menyinggah di blog iNi..
jika ada terkasar bahasa terukir duka disebabkan blog yg boring ini
berjuta kemaaFan dimiNta..
sesunGGuhnya kdg2 saya OVER...
dan jika saya ada berhutang dgn anda harap lah di halalkan dunia dan akhirat...tapi jika anda ade berhutang dgn saya yang manis ini:

SILA JELASKAN SECEPAT MUNGKIN


ya...[sila baca dgn nada sirius] bley????......
ape2pon semoga berbahagia selalu kay!!!!

terimalah choc box dari saya yang sewel nieh....^^

sekian,blog pada kali ini,

LOL,
ezam

Selasa, 15 September 2009

adooyaiiii

raya dah hamipr.....gaji tak masuk lagi....adoooyaiiiiiiiiiii...sesungguhnya penantian itu satu penyiksaan.....puasa dh nak abis...sedey lak rasa....T_T

baby dumex membesar bagai johan~

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam


Isnin, 14 September 2009

pewot oh pewot

tetiber tepat pukul 6.20am pewot saya terasa sesuatu..baby menendang2.....wth.....tahan ku tahan ku tarik nafas panjang2.....coba ku coba...tapi akhirnya tepat 7.03am ku lepaskan hajatku juga..break secara haram...dan begitulah seterusnya sehingga 5 kali....di ulang ye 5 kali....hampeh betol...lari adherence saya hari ini...ini semua gara2 makan roti nan cicah sambal di kedai mamak di seri permaisuri.....haissshhhhhh!!!!!!!

panas hati nih membara sungguh!!!!!!!!!

*pengajaran untuk org yg berperot dh season nih.kontrol2 lah makan!!!


sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Ahad, 13 September 2009

buntu idea lagi...

tak tahu nak tulis ape..
ushar2 blog orang lain jer...baca2..gelak2...senyum2...sedey2...wink2....[motip nk wink2]...

besh je tgk liFe derang nieh....
ke sana sini siti situ sana sini...
dan saya masih di sini....

rutin yang sama setiap hari...
[mcm nk termuntah jawab call customer setiap hari]

akulah si kupu2malam itu...lol

heh!!!!!

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 11 September 2009

kata itu doa..



sedang asyik2 memandu,pandang2 jeling2 dan berkhayal sambil menyanyi2[ha merasa multitasking]tetiber saya terpikir2 kenapa lah sejak 2 menjak nih selalu sangat tidakkecukupan..selalu sangat ada hal2 yang membuatkan duit saya sering sangat kehabisan....warning PTPTN, saman speedtrap, maintainance kereta etc...cepat sangat duit habis....


buka puasa nih aje kdg2..sayuuu..

tetiba baru saya perasan..saya sering memberi alasan tidak punya wang kepada emak.bila emak suruh kahwin jer saya acapkali memberikan alasan tidak punya wang yg cukup.banyak hutang itu banyak guna untuk itu ini.padahal gaji saya dari dulu dgn sekarang takde bezanya...


subhanallah....betullah apa yang kita cakap merupakan doa..kata2 adalah doa....lelebih lagi apa yang ita ucapkan kepada ibu kita...insaf sangat rasanya..jadi berhati2lah dengan apa yang kita cakap ya..


lepas nih bila emak suruh kawen cakap saja belum bersedia..baru 21 pon.....heh..perasan!!!!



bang nuar pon okey je dh 39 single mingLe ready to mingle...


sekian,blog pada kali ini.


LOL,
ezam

Khamis, 10 September 2009

ektibiti taIm bowsan....

bosan....lantas saya pergi berjalan2 ke 1 utama...snap2 sana siNi...nk membeli belah memang dh tak boley blah...haisssshhh...duet2 dimana kau duet.....tapi rasa lega walau pon tak membeli belah tapi bila mendengar lelagu raya dendangan bekas kekasih..siti nurhaliza binti tarudin

rasa macam sejuk perot kucing tompok depan umah mengandung....soothing sangat...ecececececceceeh promote lebey nampak sure korang geli geleman....heh!





ade sape brani pakai taim raye???


mcm nk try tapi ngah diet lak...


seronok kalo ade banyak duet....

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam



Rabu, 9 September 2009

ku percaya ada cinta

Ku Percaya Ada Cinta

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tidak satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi


sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 7 September 2009

entry frust bosan

bulan nih adalah bulan yg paling tak produktif sekali.dengan poket yang sangat kering.saya rasa agak kurang bernafsu untuk membuat segala2nya.nak bertemu muka berdepan dgn insan2 lain di muka bumi ini pon dh malas.haissshhhhhhhhhh.lately apa yang dirancang selalu kecundang di tengah jalan.frussssttttttttt!!!!!!


layan emo sambil mkn onde2 je lah labu...^^

sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 5 September 2009

fesbuk n kesahnya...1

saya memang orang yg takde life..masa senggang dihabiskan di rumah.takde sosial life yang happening.hari2 fesbuk.pagi petang siang malam fesbuk.kelmarin dulu,ada member upload gambar lama...

tetiber ramai jugalah kenalan2 lama yg add....yg tak pernah tegur tetiber add pon ade juga...saya approvekan aje...best gak tengok kenalan2 lama dgn gaya idop terkini....


bile cek sesatu alhamdulillah masing2 keje best.masing2 g jenjalan tempat2 best.masing2 mcm mewah jer.saya gak yang cenggini.dapat gaji sebok bayar utang.takde merasa nk henjoy2 nk hoyeh2.hrmmmm...ape2 pon didoakan yg terbaek buat semua..

emosi lak tetiber.......haisssssshhhhhhhhh


once upon a time in yuyaiyeay

sekian,blog pada kali ini.


LOL,
ezam

Khamis, 3 September 2009

senyum!

tadi bertembung dengan seorang hamba Allah nieh....masing2 bertukar senyuman....manissssssss sekali....


manis mcm senyuman aleesya kah uncle???

padahal saya tahu yang dia sangat2 membenci saya....mungkin saya ada buat salah kat dia...entahlah...setahu saya memang tak ada....tak mengapa lah...bukan luak pon...sekurang2nya memasing dapat pahala sedekah walopon siket....dulu bila tau memang ada sakit hati tapi sekarang lantak koranglah....

i am not santa claus who make all peoples happy during christmas....hohohoho.....life goes on...


see i can pose like datuk K as well...

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Rabu, 2 September 2009

saMan????????

tgh2 sedap2 enak2 tido daPat sms dari adik:

"free keeee...g tepon eMak jap...ade sorat saMan speedtrap 06/07 kt karak...RM300.."


say cheeeeeseeeee

ahhhhh potong btol.......bilo lak saya kena saman nih.....bilo ingat2 balik ooooo maybe masa taiM balik dari keLantan itu ari kowt....cis..nk kata laju tak laju pon....keter depan lagi laju...dh namanya pon kt depan..kete saya gak yg derang aim...dh lebey 2 bulan mana wa hengat...haissssh.....


heeee geramnya...wan cucuk kang

taulah bmw saya spesel lagik spesen....haiissssh...potong btol...banguN semayang zuhur n sambung tido balik..malas nk layan.....nk buka pon takder mood....makan mihun segera jer..tuh pon saya rembat dari member..muahahahaha...


barang freeeeeee...bedal sudeyh

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Selasa, 1 September 2009

pesen raya???????

hrmmmm punyolah takdo kojo cam besa online belek2 citer gusip baca2 citer tentang tok iti dan2 dapat idea nk buat pesen2 misai ala2 abang K eh datuk K...hukhukhuk...rambut ala2 kang jun sang winter sonata dan misai ala2 datuk K wahhhhhh...mesti ganteng...hahahahhahaah


lihat pinggangku rampingkan....

kenangan jaman2 studi..tgk winter sonata guna tv 5 inci


ehehm2..saya aidiL...mana mak hajjah nieh...


kerana misaiku begitu berharga...

coba imajin.........renung2kan....


sekian blog pada kali ini.


LOL,
ezam