Sabtu, 31 Oktober 2009

usha2 jobstreet...

sedang browse2 jobstreet...hendak usha2 jobs around klang sahaja....usha2 aje dulu..tgk camner pattern jobs kt klang nieh....tunggu dapat bonus kt kampeni skrg dulu baru fly.fm...ahahha.....hopefully recession end up soon....udah tak sanggup nak pakai headset.....


memori hari ke 9 puasa di siantan....
miss that house....

sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam

wa kekwat??????

sewaktu menaip entry kali nih..patik tersenyum2 sendiri..tersipu2 malahan sewaktu melayan lagu bulan yang mesra dari siti nurhaliza.....merduuuu sangatttt....menyentuh ke hati.....feeliing sangat....



sebelum tu sambil2 melipat kain baju [dan spender..ahahaha] duduk bersila lipat2 kain sambil membayangkan alangkah bestnya kolo siti duk nyanyikan lagu ni secara unplugged di atas katil....ahahahahaha terlebey sudeeey...



mcm rase naik sampan pon ade.....

ekcheli dh taip entry kali nih..tapi terpakse delete balik sebab takot menyentuh sensitiviti sorang hamba Allah yg tetibe bilang patik kekwat....biorlah ape orang nk kata....pada yg kenal diriku ini pasti tahu saya tidak sombong ataupon kekwat...[cume ade sikit perasaan tak yakin nk jumpe orang....]...pada yg dh kenal ngan diriku ini pasti kepenatan melayan karenah dan kemerengan patik.....haisssshhh...

rase frust juge sebab pogrem nk togeder2 ala2 minum2 petang sex&the city dgn dak cd,hanie n epain terpaksa di kenselkan...haissssshhh..dkt 3 tahun berskendel2an di alam cyber baru nk bersua muke tetiber tak jadi gak..harap2 plan after this menjadi.....really looking forward...hiks....

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 30 Oktober 2009

papadom or papaya???

senin lepas gi tengok papdom ngan toyboy kt midvalley....layan juge la citer nih arahan pengarah gebu terkemuka si afdlin shauki....ala cerita famili..biasa2 aje tapi yg menjadikan ianya luar biasa sebab lakonan mantopp semua pelakon2 nya espeseli aksi2 selambe kodok tuan pengarahnya....lawak giler...4 bintang setengah saya bagik...lagik stengah saya simpan sbb ade few things yg boley di perbaiki lagi...kire tak salah pilem ini menjadi pilam tarbaeekkk malaysia sem lepas...ahahaha..takde la rasa mcm 'bijaksana' macam kalo tengok pilem2 profesor2 diluar sana...oooppps...


ni bukti saya tengok muvie ini ya pak...

pagi2 lagi nih duk bersiaran menghapdet blog sambil makan nasik goreng ngan omak di desa terchenta..abah dh g opis lama sbb ade urusan....bekpest ngan zakwan jer pagi ni..bukan selalu dapat bekpes kt umah...emak wat nasi goreng...abangku beli nasik lomak...ai makan papaya je....mengenangkan perot dh berlapais2 mcm kek lapis sarawak tahan je lah...ahahahaha


motipp bibir ala2 amber chia...kalah CD cengginih..ahaha

atas permintaan ramai lagu latar telah di ubah sebab masing2 tak menahan kilau kemilau dato' m daud kilau..muahahahahaha....sdg dalam usehe mencari lagu yg lebey mereng dari biasa...ahhha..sementara tuh layan lagu cik marnee nih...


kesian siti hawa muke dia dh buruk gara2 azeera yg cam hampeh....kepada si adam tuh padan muke kena panah petir...ahahahah....giler wa seisi kuarga emosi semalam layan citer nieh..ahahaha..dan kepada laki2 yg berskedelan ngan bunian juga jaga mulot anda..jangan lahar2 nati kena petir...ok lah nk g TM klang..ade hal ngan stremyx yg perlu di setelkan..jaga ko..nk ngamuk nih..ahahahhaa

ni meja keje patik...feel2 mcm putre bunian sdg online..LOL

sekian,blog pada kali ini.

LOL.
ezam

Rabu, 28 Oktober 2009

kehidupanku di desa edinburgh.....LOL

sudah seminggu menetap di desa terchenta...oklah idop..xde beza cume makan minum teroverdose..terlebey lemak..terlebey sedap..udahnya terlebey boroi....ahahaha...ye2 masa kt opis tekad karang kt umah nk mkn siket..sekali dah ngap ha siap bertambah2 gamaknya...sambal belacan cicah jantung pisang rebus pon dh heaven..dem i am fat now..hahahahaha...

di sinilah saya tinggal sekarang...(lagi10%nk siap)

baideway walopon tinggal di banglo mewah di pinggir ayer terjun[giler berangan tak hengat donia..ahahaaha..nolah umah kampung aje]i still prefer living with my own self...tinggal sorang..makan sorang..idup sorang2 mcm kera sumbang..hiks...bukan ape..

bile stay sorang2 kita bebas buat apa aja tanpa pikir ape...sekarang nih nk kena menjaga tatsusila sebagai lelaki melayu terkhir..sebelom buat ape2...heks...cantekkk..lemah lembut sopan santun..[feel2 syurga chinta]ahahaha..


1utama dh jauh...klcc dh tak nampak...the curve dh susah nk nyinggah...padahal sebelum ni bangun tidow tak mandi dah g 1utama bayor bill..bley???ahahaha.....memori tercipta lak tetiber....hrmmm tinggal kt kampung pon okey gak...bley tengok emak abah depan mata n maen2 ngan anak2 buah....senang sket rase ati...

mungkin ade org cakap apelah umur dh 30 still duk ngan parents...my answer senang je..abih tue ko nk tunggu mak abah ko sakit terbaring berak kencing dalam pampers baru nak jaga derang..jangan haraplah...i dun ask their money blablabla...i can afford mine....bitch!!!...its my payback time...ahh emosi lagik...ahahhahaha..lagipon dh letak T&C dgn emak:NO KAWEN2 kay..ai menten single n gojes forever ye mama...ahaks....


seee ai dh fat....^^

oklah,sampai sini dulu blog kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 26 Oktober 2009

I'LL BE BACK!!!!!

dh few days tak hapdet blog..
internet kenetsyen tak berape chomel mcm tuan blog.....
ni pon menumpang wifi umah pak usu sebelah....
sreamyx kata amik masa 5 ari bekerja...
so tunggu je lah

I'LL BE BACK!!!!!


chaaakkkkkkk

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam


Jumaat, 23 Oktober 2009

drama drama drama........LOL

sangat blur2..kurang tidur.jadi entry kali ini ringan2 saje.
skrg nih tgh sebuk follow 2 drama.nur kasih dan sumpah bunian.memang tak pernah miss.

baideway,

di antara nur amina dan siti hawa,siapa kah pilihan anda????


biasa2 aje tapi punye karekter diri yg kuat.tabah bla.blabla.


comel mcm kucing....sangat2 la

tapi di antara keduanya saya tetap memilih beliau
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--



ada 50juta dalam akaun okey...
bukan fantasi bukan drama..


mataku dan mindaku hanya memikirkan uang sekarang..
$$$$$$$$$...

ahahahahahahaha

dah ngantuklah...esok nk g umah sewa,bersihkan sket2 brg2 n serahkan kunci kt tuan umah...[nk ngata nieh..dekat 2 taun stay tak pernah jenguk2 atau tanye keadaan rumah or penyewa tapi bile tanya pasal nk balik deposit dan2 tulah nk cek bil lah condition umah lah..blablabla...mcm cipan tol.....]

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Khamis, 22 Oktober 2009

selamat tinggal penthouseku.....

stelah lebih 2 tahun bersekedudukan denganmu akhirnya kau terpaksa ku lepaskan jua.

I want nobody nobody But You,
I want nobody nobody But You How can I be with another,
I don’t want any other
I want nobody nobody, nobody nobody

[..motipp tetiberr......]

wahai siantan 2-3-10 kota damansara,
kau kulepaskan dengan rasa berat hati.
harap2 sesiapa yg bersekedudukan denganmu selepas ini,
dapat menjaga tubuhmu dengan sepenuh jiwa dan raga.

"Adakah engkau tahu… ini cinta
Adakah engkau pasti… ini untuk selama-lamanya"

bawah nie gmbr2 memori umahku penthouseku...
[penthaus kos rendah yo jang].....



single lakis hall......simple but nice[like me]


cadar biru bantal oren...kaler yg mantap..ahahaha

downgred gi lantai......kaler tetap menten...


red+bleck frm ikea[motip nk bold]


my 1st tibi..2003..beli installment ye tuan2...


isi peti es ku...
deswai i loose weight...itu je isinya..ahahaha


meja solek..yg penting bedak anakku ye...ahaha



Kelip-kelip disangka api,
Kalau api mana puntungnya?,
Hilang ghaib di sangka mati,
Kalau mati mana kuburnya?


owh sedeyyyyyyyyyyyyyyyy T____T!!!!!


p/s:lagu latar nih ade mencengkam tak????ahahahahaa...dun cry for me org2 kota damansara......


sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Rabu, 21 Oktober 2009

peluh,laksa dan kepam...mana 1 pilihanmu?????

penat sket.kemas barang2 ngalahkan bibik ataupon maid filipino pangako sayo.sambil2 ngemas sambil membiorkan blog ini terpasang....mendayu2 backgrounnyer...wahhhhh feel2 berharap siti hawa dtg membantu....LOL.....
giler penat lah turun naik buang kotak2 n brg2 yg tak diperlukan..semuanya dilakukan sendiri tanpa bantuan kuasa2 ghaib mahupon anak2 ikan...ahahahaha....

baideway nk stori siket nieh..ni ade kaitan dgn tajuk entry kali nih....lepas penat2 ngemas2 pegilah turun bawah gi kafe deli..tmpt kopitiam feberet....[espeseli white coffee n asam laksa nyer mmg marbeles]....ingat nk tapau la sambil tunggu sumpah bunian nk start kt tv9....

tgh2 duduk2 tgu order skalik nampak bibik kedai tuh kuor dr dapor lap2 peluh di leher n di ketiak sambil jalan2 bukak fridge amik bahan mentah...selamber badak jeeer....tisu yg basah itu masih terpegang rapi ditangan okey....hahaha....dahla peloh merecik recik...


aidil nk pengsan lah achik ezam....baw kepam

yg best tetap tapaw sebab dh lapau tahap pelarian n kuhnunnya for the last taim la mkn laksa asam dia.....kurang asam tambah kepam secukup raser...ahahahaha....bile taim makan tak pikir sgt sebab tgh penat n lapar...bile dh masuk perot dh duduk2 sedap2 baru teringat2 memori tercipta itu.....yucckkkssssssssssss!!!!!!patik bleklist kedai itu!!!!!!!!!!!

oklah nk sesiap berdandan ke tempat kerja........(ahaks poyo...padahal g keje selebet jer pakai siper n jins...kdg2 mcm out of the bed jer....[baru stylo!!!!!].....)

sekian,blog pada kali ini

LOL,
ezam


Selasa, 20 Oktober 2009

marilah pindah episod 2

hari ni 20/10/2009 dh start pindah barang....ari nih pindah anak2 ikan si budak asrul ke umah sewa dier di bandar seri permaisuri...thanks to encik hassan drebar lori yg tak banyak karenah...[last2 baru tau adik dia duk sekampung dgn patik]..dan thanks juge buat encik alan deber lori yg mcm ampeh....janji manismu..ku tunggu kol 12 sampai mlm baru kompom tak jadik...mengong!!!!


i wish i can play guitar....tetiber...


dari ruang luas ke ruang sempit...sian bumblebee


mcm tongkang pecah...

lepas pindah brg n susun sume anak2 ikan beliau apo laie g lah makan...kali nih makan di Q bistro bandar permaisuri..plan nk minum aje last2 mentekdarah gak..hahahaha..mmg xder can lah nk selim...

kelas kedai mamak nih...ala2 kopitiam papa rich plak....yg best harga dia sangat reasonable n tempat dia sangat2 comfy n agak best gak lah......sambil makan2 bley cuci mata...hahahaha


mee rebus yg suam2 kuku...


mee goreng mamak..sedap gak..


walo suam2 kuku tapi habis kurang dari 2 menit..hahahaha



teh o halia n ais kusun....

sampai ke umah kota damansara tidoq kejap.....asar bangun n start peking2 barang patik pula...tak banyak brg yg perlu di peking...cuma brg2 besar mcm peti ais,almari,mesin basuh,dapur gas je yg perlu di angkat khamis ini...lepas maghrib turun bawah g kopitiam beli kopi putih ais n choc muffin.........mkn siket jer...dh gumuks....heh!!!


muffin yg sedap......

ohhhhhh sumpah bunian dh start......


comey gilerr bunian nieh....


sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 19 Oktober 2009

kastemer serbis week n seprise.....LOL

beberapa hari lepas ade minggu khidmat pelanggan atau customer service week kt opis..tema taun nih smiley2...motippp....huhuhuhu....this year mcm tak hepening sgtlah....dapatla gak merasa urutan bahu oleh masseus2 yg mcm tak pro aje....ahahahaha..taun nie takde party2 mcm selalu...huhuhu...so tak amik port sgtlah...lainla mcm ari seketeri glam gak..ahhahaha...

tapi paling terkezot dapat kad wish2 [mcm kad raya la]dari my best opis mate si hendra...huhuhu..tak ku sangka dalam duk melahar2 ingat juge kt patik....sekali dgn kad tuh ade 2 gula2 love2......dalam 0.05 saat dh habis dh gule2 tuh patik ngap...bab makan takde makne nk sentimental2....ahahaha....thank you soo much hendra lalink......ahaks....dgn ucapan bile lagi nak belanje aku tony ramas dada[lol] hahaha.....baideway layanlah gambor kt bawah nih....



tu dia hempon baru saya.....tesenyum den...


mcm tak sangke jer.....so touch n go....


is it..padehal slalu ko maki aku kan.....


anak sape lah yg cute miut nieh..ahahahahahaha



inilah hendra n famili..........


oklah..nak tido dulu.....petang nih nk sambung tgk sumpah bunian.....hahaha


sekian,blog pada kali ini

LOL,
ezam

Ahad, 18 Oktober 2009

lalalalalalalala

saje on lagu gambus jodoh.....
menemani anda yg sedang2 membuang masa dan tenaga....
melayari blog biru ini.....
hohohohohohohoho........

kalo rerasa nk tgk tuan blog duk pelamin jangan haraplah..
coz i am happy being single n ready to mingle n eating pringles....
ahahahahaahah....


p/s:entry yg sangat sangap nieh sbb tunggu drebar lori...lambat!!!!!





sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 17 Oktober 2009

marilah pindah episod 1

esok akan start packing brg2....saya akan move out hari khamis...hukhkhuk...sedey....tapi minggu nih dh start repacking barang2 dh....dimulakan dgn si asrul a.k.a toyboy yg akan membawa anak2nya pulang ke umah bujang beliau di cheras....anak2nya yg sangat2 mahal itu duduk di ruang khas di 2nd room umah saya..almaklum duk sorang2 n ade 3 bilik n 2 of it adelah kosong....bagi lah 1 bilik untuk anak2 dia.....huhuhu.....sian anak2 dia pehni kena duk beramai2....dh takde privacy dh pehni....asal jgn ilang udah..menangis kang.....


total $$$$$ anak2 dia nih kolo kumpul
bley buat deposit uma teres...tsk tsk tsk...



oleh krn mendedahkan aurat so amik gambor kapla jer....

si asrul ni pandai gak masak...n amongst legendary food adelah pasta/makaroni masak kicap....marbeles.......huhuhuhu....org kelantan lah katakan.......dan sebleum berpindah nih telah kupow beliau untuk masak..sangat sodap.....teringat masakan nenek beliau di kelantan..sangat legend....ayam percik n nasik dagang yg very2 original.....huhuhuhuhu....


nilah pasta masak kicap beliau...


makan taim!!!!!!!!


okeylah nk tengok berita jap....nk update sket2 walopon sumer propaganda jer...

sekian,blog untuk kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 16 Oktober 2009

emosi lebey...

ada masa seminggu lagi tinggal di kediaman mewah di kota damansara nieh..........ehem2...mewah lah kolo nak dibandingkan dgn umah2 kat zimbabwe nun...hiks.......

mcm sedey mcm rase berbelah bagi sangat.....dh 2taun lebey duk di flat siantan nieh....[walopon dh 2 taun lebey sowang jiran pon tak kenal...ahahahahahaa..1 malaysia sangat]....

lepas nih meraselah duk beramai2 seisi keluarga...huhuhuhu....harap2 semua akan smooth hendaknya....


lepas nih dh takdelah langsir ajaib ni lagik..ahahahaha

melayan emosi kejap lah....nurkasih nk start dh...mlm ni ade katrina....wahhhhhhhhhhhhh....baru nurameena nk bermanje2 dgn adam.....potong betol la.....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Khamis, 15 Oktober 2009

hempon baru!!!!!!!!!!!


biasa2 aje.....


dedua barang free......LOL....


i wish i had this 1........

akhirnya setelah genap 2 tahun....dapat phone voucher lagik..huhuhuhu...nk membeli hempon memahal mmg la xder makna jadi bile dapat voucher RM1000 rase mcm jakun sket la...

tanpa berlengah lagi pergi ke kedai hempon membeli hepon walopon asalnya nk beli kaler merah namun akhirnya dapat yg itam....seb bek my fav kaler pon itam.....layan je lah...member soh tunggu dulu n beli E71 tapi takmolah nk kena top up another 200+....byk brg nk beli lagi nih...

tapi rase ke bestat tuh kureng sket sbb rase mcm sayu nk meninggalkan apartment yg mewah ini..(padahal flat aje)...sedey banget...tapi ape nak buat.......layan je lah...tanggungjawab kena dijalankan....bukan pindah ke UK....klang aje pon..hohohoho...

ok lah..nk tengok sumpah bunian dulu...comel je tengok nora danish....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Rabu, 14 Oktober 2009

akhirnya...........


itu umah abah n emak saya

setelah berkira2,berfikir panjang dan setelah buat solat istikharah maka saya berkeputusan untuk pulang ke pangkuan keluarga di kampung......agak berat juga buat keputusan nieh...dh terbiasa duk sorang2...tapi bila pikir2 abah pon dh tak kerja sekurang2nya dapat membantu apa2 yg patot......duit sewa umah ni boley bagik kt abah....[sementara tunggu rumah sendiri yg di beli bukan menyewa]

minggu depan move out inshaallah...tadi dh sms tuan rumah..hrmmm barang2 umah nih mcm nk jual jer....ade sesape nk beli peti ais toshiba,washing machine n tv 21 inci???huhuhuhuhuhu...malas betol nk angkot2 nie...


buat kengkawan,skendel2 dan sesape yg berkaitan yg rasa lepas nih susah nk jumpa etc dont worry..ada masa free inshaallah boley ngeteh di mana2........bak kata pepatah jauh dimata dekat di hati...dekat di sayang jauh di kenang....walo jauh di kapar,klang kalian tetap di hati.....[cewaaahhhhhhh]

selepas ini jadilah saya teruna desa berduri.....ahahahahahahahahaha

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

kisah lampu....


yg ni abah beli

smlm lepas balik kerja g kedai lampu...kt bawah umah jer...malas nk kuar jejauh...usha2 nk belikan lampu untuk umah emak..naik bingung...baru 1 kedai dh kompius nk pilih mana 1......sangat cantik2...harga pon not bad....ade diskaun...nk bagi match dgn chandelier kicik tuh tapi tak hengat kaler ape....last2 beli set yg simple je untuk didnding tepi n 1 lampu yg simple gak untuk porch...bila dh pasang lampu yg kt porch nampak buruk lak....huhuhuhu...xpelah next year kalo ade bajet lebey bley belikan yg lain....


satu RM80


cantik tak effect dier???


owh yg ni bukan lampu....ni tukang pasang jer..ahahah

baideway emak & abah soh duduk kt kampung....dulu alasan umah sempit....skrg ha merasa umah besau....tak tau nk bagik alasan apa....tgklah macamana nanti....kalau tak dapat gak menukar kerja yg lebey bagus i might consider tinggal dgn famili.....


sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 12 Oktober 2009

acara makan2 lagik.......



semalam,ahad 11/10/2009 pergi memenuhi acara makan2 kawan2 fesbuk dan bloggers...plannnya hanya ke rumah cik wani pipicomel tapi last minute incek fairus si ikan keli ngajak ke umah akaknya pula....alang2 dh dkt key el n kebetulan off day layan je la..lagipon tulat beliau dh kembali ke sudan..huhuhuhuhu sian....

rasa tak puas makan laksam umah cik wani..yum yum..sangat peberet sangat sodap...kalah akak jual laksam bazar ramadhan lepas...mekaseh sangat2 menjemput ye....n dapat gak berjumpa kawan lama cik haiza hamid dan tunangnya...lama giler tak jumpe si haiza nieh....tapi tak dapat nyembang banyak dengan cik wani almaklum bizi mekayan tetamu n laukpauknya......

di umah akaknya si fairuz di jamu pula dgn laksa n rendang..not bad...makannya siket gossipnya melampau2....kesilapan teknikal sebab panggey akak dia makcik...hahahaha ampunnnnn akak...

baideway mmg dh plan after raya nih mmg nk jumpe2an dgn kawan2...asek duk umah je tepu gak...skali skala ape salahnya...inshaallah nk jumpe ngan geng2 comolot 1hb..harap2 jadi.....ya dak hani,cd n epain...

comelnya la mamat dlm cermin tue..ahahaha


sekian blog kali ini,

LOL,
ezam