Isnin, 30 November 2009

TAIP2 DELETE

taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.taip2 delete.

MATI KUTU!!!!!!!
MATI AKAL!!!!!!!
[tapi tangan gatal gak nk hapdet.....huhuhuhuhuhuhuhu]


kenapa wa botak tp xencem cengginieh????


manis gaklah.....hakhakhaktuih

p/s:baru format laptop.siyuut lah semua hasil snap2 dh pupus.....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 28 November 2009

akhirnya nur bertemu kasih nya jua......

[sebenarya dh buat entry lain tapi atas sebab2 menjaga ssensitiviti umat2 yg kepochi terpaksa didelete hahahahaha...]

hrmmmm baideway malam tadi dh ending Nurkasih....giler terbanyak saspen sampai rasa mcm nk maki tv3 jer sebab tetibe banyak lah plak iklan...[lagi menyampah tengok iklan indo mee ngan eno...rasa mcm nk sepak2 je pelakon iklan tuh]..hahhaahahah...

ape2pon at the ending part wa tangkap leleh...berlinang airmata den ni ha...[bluweeekkksss]....sambil2 tgk tv sambi tengok hapdet rakan2 fanatik nurkasihku di fesbuk..hahahaha...depa lagik dasyat dr ku...especally aly, siap ada ulasan selari lagik...kalah rancangan sukan....



"dan sampai akhirnya cinta nur hanya untuk abang..."part nih buat jiwa lelakiku tersentuh.....ahaks.....meremang bulu ari2 den....

tapi mmg emosi lah ending dia..tak rugi ai follow lebey dari 3 bulan.....[siap sekali tuh ngah best2 soping kt ikea/curve boley bergegas balik umah dulu tengok citer nieh..hahahah sian makku semput naik tangga flat dtg umah..]

scene sarah kena hempap cermin tue pon mcm tak disangka2......rasakan ko sarah..seb bek tak mati...kolo wa jd nur tuh dah lama wa terajang adek mcm tuh...hahahhaa emo..baideway kretip gak kabir bhatia nieh...Love your work macha....[nk gak selit2 scene kt mumbai kann..hahaha]..

nampaknya jumaat mendatang nih dh tak sama sepeti jumaat2 yg lalu.....kolo tak siap bei barang2 kudapan kt giant kota damansara laie..hukhukhuk..paling kelakar bodow kdg2 siap pakai jubah laie amik feel..hahahahahaktuih...mcm budak2 jer pangai tak senonoh nieh..

akan ada citer baru..tak sure best ke idak..tapi lagu ex gf ku(DSN...lol) jadi lagu latar....layannn sudey...


serabutnya hatiku sesuram mentari terbenam di ufuk timur....

wokeylah..nk baring2 before ke tempat kerja......haissshhhh...majlis qurban n kenduri umah nenek terpaksa skipped kali nih...penatlah..mlm ni kerja...lagipon derang tukaw hari without prior notice..dh cun2 ai coti ari jemaat depa tukaw lak tarikh majisnya...susah nk arrange coti kt opis ai tuh....sowiee nenek...takpe sepupus sepapat wa manyak..sure ketidakhadiran diriku tak mencacatkan majelis...


i lap u nenek....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 27 November 2009

salam raya.....

seLamat menYambut hariRaya 'idul aDha buat semua musLimin dan musliMat yg sudi menyinggah di blog iNi......


p/s:lepas solat plan nk memerap dalam bilik saja.....malas nk beraya.........letih melayan gosip.....huiks!!



rasa mcm nk shopping lah tapi......


sekian,blog pada kali ini

LOL,
ezam

Rabu, 25 November 2009

alaahhhhaaaaiii....

maken lama maken malas nk gi kerja nieh....
tunggu masa settle appraisal aje nieh...
hahahhaa....
kenalah buat2 komited
harap2 bonus merecik2....
hukhukhukhuk.....
[walopon hakikatnya dh agak dah dapat brape bonus ujung tahun nih..cipuut..]
harap2 gak bile dapat bonus n increment yg merecik recik semangat untuk bertugas dgn
cemerlang,gemilang dan terbilang
akan semakin membuak2......
[yoLahhhhh]


ade mcm mekropon britney spears tak?????hahahaha

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Selasa, 24 November 2009

kahwin???



“Bila saya nak kawin?”
Pada yang asyik bertanya...
Usah dirisaukan jodoh orang...
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang..
Lain orang lain rezekinya..
Syukurlah dengan apa yang kita ada....
(dicedok dari blog yanie)


kepada yang merisik2 dan berniat untuk merisik2(heh!!)terima kasih atas risikan anda dan kepada yg prihatin tentang masa depan saya berjuta terima kasih diucapkan....keprihatinan kalian amat saya hargai......

ini hidup saya biarlah saya yang tentukan sendiri.....baik buruk susah senang biarlah saya jalani sendiri....hidup mati jodoh pertemuan ajal maut itu semua kuasa Dia.....kalau ada,adalah..saya tak minta dan saya tak pernah mencari...

jangan risau.jangan khuatir.saya mungkin jahat.saya mungkin khilaf.tapi alhamdulillah saya sentiasa tahu jalan pulang........sesungguhnya saya lebih senang begini, sendiri2 [tapi tak sunyi okay].....

*ye saya sdg emo skrg*

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 23 November 2009

cerita ringkas bergambar.......................II


atas sebab2 yg tak dapat dinyatakan rasa kemalasan untuk menghapdet blog meluap2 pula...sekarang duk menjadi silent reader di blog2 yg melambak2 di alam maya nih..especially yg kelakar2..leh gelak gerudi bila baca.....

ape pon attached herewith ni gambar2 sekitar majlis cukur jambul anak buah si aidil zarief & house warming rumah parents kami...tak banyak nk snap2 sebab den kena buat air n make sure semua stok mencukupi....















sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 20 November 2009

pre-party entry

sdg agak bizi sket.esok petang kenduri cukur jambul aidil.malam pula house warming party(ececcececcececeh...padahal kenduri jer) umah parents ku terchinta....lusa akan update dgn gambar2 ala2 blog linda onn membuat open house umah barunya...hiks...

menu esok:pulut kuning &kari ayam.laksa penang,kambing masam2 manis,gulai lemak nangka,sambal udang,sayur goreng.tumis mee kolok,ayam goreng berempah,satay,roti canai dan kuih muih....fuhhhh giler kentakey abah den buat party......

katanya nk harap anak dia kawen sampai 2020lah tak merasa nk buat kenduri...ahakss!
oklah,masa untuk bersiap2 nonton nurkasih.paman2 dan bibik2ku dh ramai yg datang...


imej terbaru ala2 jastin terbalik balik...

lepas citer ni masa untuk melarikan diri ke opis...hukhukhuk...


sekian,blog pada kali ini.


LOL,

ezam

Rabu, 18 November 2009

sesejuk winter sonata.....

musim sejuk sudah tiba.hujan setiap hari.basah.kalau panas pon hari tetap terasa sejuk...tidow pon pakai baju skrg..slalu berlengging jer....biler feel2 sejuk mcm nie teringat citer winter sonata....feel2 nk mampos sangat tengok citer nieh dulu...hukhukhukhuk memori sangat.....satu album runut dia saya ada...beli ye kt lowyat..jaman dulu mana ada donlod2 nieh...siap google carik spoiler lah..carik sinopsis lah..giler lah....


dalam sejuk2 wa angau beb angau.....

masa citer nih femes saya dalam final year 1st sem kt Unibersiti...saya dan sahabat saya inchek ramzza mmg fanatik gilerr ngan citer nieh...pukul 7pm masing dh ngadap tivi masing2...



[jgn taktau siap buat spek ala2 kang jung sang okey..padahal tak sedar diri gemuk masa tuh...sekali dh siap g tengok cermin tanya diri sindri..kenapa tak hensem mcm kang jun sang?????sindri maw ingatlarr]

baideway tgk wintersonata ni tgk bukan kt tivi biasa ye..tivi 5 inchi itam putey..deswai xleh tgk tivi share..hahahah...yg best tue duduk 1 blok 1 floor tapi akan update via sms..takmo kuar bilik...giler babeng asal iklan je ha ngantor sms kutuk kaw2 ape2 yg tak patot...luahkan ape2 yg xpatot....


inilah tivinya..still ade sampai skrg ye....

6 tahun sudah berlalu...di manakah sahabatku itu tak kuketahui..dgr2nya jadi cikgi di seromban...tahler..antor email xpernah reply..no tepon dh tukaw....semua kawan2 lost contact dgn beliau..semua tercarik2...


ramza tu yg 2 dari kanan..kurus pakai spek.dan saya yg mana???cube teka??

padahal dulu dgn dialah selalu menumpang kasih...kalo ada masalah mental n jiwa dgn dialah selalu mengadu....kalo ade kelas time yg sama dgn dialah selalu menumpang...walopon taim tuh saya gemuk gedempol diia still sudi tumpangkan saya...makan kt warung...g lowyat sesama..hukhukhuk..teringat jaman2 waktu saya inesen dulu....

baik giler mamat nieh..tah brapa tah anak dia sekarang..akan ku usaha untuk menjejaki beliau juga nanti...
adooyaii tetiber emo lak....hukhukhuk...kt luar masih basah....sebentar lagi salji pasti turun....hrmmm nk get ready dgn baju kot tebal 6 inci...hahahahaha...

okeyla,nk layan ulangan nurkasih kt tv3 nieh.....

sekian.blog kali ini.

LOL,
ezam

Selasa, 17 November 2009

oh nokia ku.......

sekarang nih dh xberapa nk bernafsu nk sms atau on9 guna tepon...dulu pantang lepa je pegang hempon.[kdg2 berak pon bawak hempon...]...fesbuking siang malam.pantang lepa satu jam status 2-3x tukaw2...stop kt traffic light ha update status:'i kt trafict lite nieh...jemlah..',..prangai mcm haram ...hahhahha..

now sejak guna E63 nih ya ampun..sukar sekali..nk sms ke on9 ke dh nk kena guna 2 tangan....hukhkhukhuk kurang sketlah nk fbwhoring lagik..ahahahaha...padan muka ku..



now biler balik umah jer hempn kadang2 tak tau letak mana.men besepah2 aje..yelah line pon tak brape nk ade kt umah nieh..mcm biskot...so kdg2 kolo ade sape2 sms atau call mg tak berjawab sbb xdengar..hiks....

oklah nk get ready tgk nenek kebaya...muahahahaa....sekarang giler tgk drama slot lagenda...tak 1-1 wa follow...

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 16 November 2009

duit dah makin susut nilainya.......

baru balik dari pasar.abah teringin makan ketam.emak pesan ikan.bawak RM50 dapat cenggituh je.isk.isk.isk ape nk jadi ni value duit maken lama maken menyusut.berikut adalah senrai barangan yg dibeli.

ketam&kembung:RM32
sayur bayam:RM2
peria(sebijik)RM3.60
jajan(untuk anak buah):RM3.60


sebelum.......


selepas....tadaaaaaa......ketam masak sos...


peria masak lemak...abah's fav!

hrmmmmm......betullah org cakap RM50, 10 tahun dulu tak sama dengan hari ini.apo lah nk jadik nieh....membebel plak den ha....owh hari ini emak nk masak sayur peria masak lemak dengan ketam goreng bercili......wahhhh....tapi oleh kerana saya berpuasa takdapatlah menyantap..cuci2 mata jer...mmg sengaja puasa sebab badan dah macam di pam2..so sambil beramal ibadah dapat juga meringankan beban di badan..hukhkhukhuk...[seluar dh sempit mampit nieh]...



ni petik umah auntie den.....sodap banget.....

dah 2 minggu tak makan nasik..kolo makan pon sepucuk senduk jer..hahahaha..maken lama maken gundut..dh 3-4 hari nih duk belasah rambutan jer..sekali ada org cakap rambutan ade carbs...aiyakkkkk..semua dh bercarbo camner nieh......hukhukhukhuk....

okeylah nk ushar2 jobstreet lagi nieh..

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 13 November 2009

cerita ringkas bergambar.......................

aktiviti lepas balik kerja sekarang adalah tiada beza seperti dulu...tidur makan tidur n pergi kerja semula...cuma skrg agak penat sikit sebab kena drive jauh sket...sampai rumah jer terus collapsed.



malam2 lepas maghrib biasanya duduk kt hall duk bawah lampu kecik nieh sambil carik idea nk citer apa kt blog or sambil2 usha2 blog org lain cuci mata cuci minda.....wink-wink



dan ektibiti masa lapang paling hardcore sekali adalah fesbuking....selalunya on9 guna hempon je sbb senang...cuma sejak guna E63 dh takleh on9 sangat guna hempon sebab sangat susah..so nak tak nak kena bukak lappy.....



lepas tuh melayan anak buah aidil dan zakwan...selalu dgn si abanglah duk nyakat dia....selagi tak nanges tak sah.....huhuhuhu...

hrmmmmm..sangat rutin kan idup saya.....sama saja setiap hari.

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

keluhan asmara....


serabutnya kepala bak serabutnya wayar ini....

ingat2 nk tidow before g mesejid tapi mata nehi mahu tidur puler...singgah mentar usha2 blog2 yg ader gelak2 baca n jeling2 tuan2 blog yg ade maniss mcm gule garang mcm kerengga.....hiks....

hrmmmmm sekarang nih kilija manyak stress..incoming callls mencurah2 bak hujan yg turun bagaikan mutiara ekspress.....rasa mcm mau packing barang n balik umah jer....jawab 1 call ade 30-40 caals que haidar menunggu untuk menyerbu...haiiiissshhhhh.....mcm2 kol..mcm2 perangai...

paling kelakar kes malam tadi..ade kastemer nama irfan...punyelah dia bukak citer yg dia baru beli hempon soniy eriksen wey 380 e[bunyik betulnya W380i]dia beli kt key el kt tempat banyak2 jual hempon[sg.wangla kot]dia kata dia dh caj hempon tuh dkt 8 jam seperti yg disuruh blablabla die story.....patik yg tak menyabor ni pon terus menyampuk 'jadi apa masalahnya pak irfan?'.dia pun sambung,'begini bang ejam,saya mahu bertanya ya,gimana ya caranya mahu kasik ON ini hepe???'..

PATIK RASA MCM NK TERGOLEK DARI KUSI N TERJUN DALAM MANGKUK TANDAS je rasenyer.....[tapi oleh kerana ada 40 calls sedang menunggu saya pon duk lah layan sambil rase nk pitam]....baik punyer served kastemer ni okey..no komplen....layan dkt 15 menit gak lah sambil bini dia bacakan userguide versi indon kt incik irfan nih...last2 dia cakap,'bang ejam udah semua butang saya picit2 ni enggak mahu idup jugak nih...kesian lak saya dengor..maybe betul kot tepon tuh rosak....soh jelah dier antor kedai tuh esok....dia kata tadik masa beli dier tak test,bayor terus blah sebab ari nk ujan...ha moral of d story test dulu sebelum pulang...hiks...

mcm2 karenah layan kastemer malam2 buta nieh....anak hilang telepon kami,isteri curang telepon kami,suami tak balek umah telepon kami..motippppp?????mcm2 hal...nanti2lah story mory insiden2 kastemer yg tak diingini nieh....


nak g makan rambutan yg dipetik dari pokok yg di tanam di laman mak ngahku....


p/s:saje tajuk entry di bikin cenggituh....bikin panasss...

sekian,blog pada kali ini.

LOL,

ezam

Khamis, 12 November 2009

full time bloggers.....?

sambil duduk2 mengonline kan diri rasa mcm best je kolo dapat kerja sendiri dari rumah....jauh dr hiruk pikuk laharan kastemer..jauh dr orang2 yg tak hingin di tengok n paling best dapat jadik bos sendiri...[tapi taknaklah join MLM dan yg seangkatan dgnnya yg tak best tue....]

best tgk bloggers2 yg cume duk dpn pc updet entry masing2 n dapat uang......tgh usha2 tips cemner nk jadi cenggituh....most of them nih bloggers2 hiburan.....ade tue duk kt condo laie dgn hasil kerja as a bloggers...dapat invitations sana sini n dapat byk free gift laie..hukhukhukhuk...takyah kena maki...tak yah dapat warning letters etc....suke2 ti je nk buat ape.....hrmmm rejeki masing2...semua Tuhan punya kuasa...harap2 rejekiku juga akan bertambah baik tak lama lagu....



merenung bintang..........[bintanglah sangattttt]

baideway ari nih pose kamis......pagi tadik tak sempat minum sebab salah tgk jam...sempat belasah makan 2-3 potong betik jer...mase tgh masak air n celup teh dalam air tetiber dengor azan berkumandang...alaaaaahai....teruskan jualah.....huhhhu...bukan kena kerja buat jalan pon...huuhu...

oklah,sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Selasa, 10 November 2009

kepingin banget.......

ari tue ade borak2 ngan member opis via outlook..yela nk sembang depan2 susah so tukar2 email je la..citer2 pasal nk beli umah blablabla...dia kata kolo setakat kijer kastemer serbis jangan beranganlah nk beli umah..susah sket dgn gaji yg ciput nih.....saya cakap memanglah susah tapi inshaallah boley...setakat flat2 biasa pon tak kesah........

pehtu dia balas balik dengan statement mcm hampeh:berdasarkan pemerhatian saya dengan cara anda berpakaian dan pembawakan diri anda,pasti anda tidak dapat hidup di sana...

cehhhh padahal saya pakai pon baju2 recycle jer..murah plak tuh..takde maknanya branded2....saya seorang yang simple2 aje hokey...before this siap pernah nyewa bilik yg panas kt kampung baru lagik...




baideway berbalik kepada persoalan pokok tadi..dalam umur2 begini saya mmg berkeinginan untuk mempunyai rumah sendiri...[bukan menyewa atau pon umah parents]...rumah yg dibeli dengan duit sendiri..dapat hidup sendiri dgn membela 2-3 kucing berlari dan ikan emas dalam mangkuk ikea..(bukan anak ikan ye)....dapat cat n design umah sindri dgn gaya zen dan kontemporari.....bley melepak hang out sendiri...nanti weekends bley ajak kengkawan dtg umah lepak2....ecececececeeh...hrmmmmmmm biler agaknya...

k lah, nk beranagn duk umah penthouse sebelah umah umie aida lah dulu.....hiks..nk tido sat..mlm nie kije lagik......haissshhhhhh.....stress sangat bile pikir pasal kijer nih....grrrrrrrrrrrrr.......[i missed Kota Damansara soooo much]

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 9 November 2009

popparazi....

sabtu lepas before/after tgk muvie SHAVER ngan dak asrul, patik cube try test jd paparazi kt MIFA fashion week....malam tuh ade show bernard chandran..tapi tak sempat strt dh kelik dh sebab badan dh penat...huhuhuhu..layan je la....baru berangan nk jadi nigel barker...ahahhaa



motip kawan nih ambik gambor curik barebak yasmin hani..


kecik jer dia nih...


wirda adnan,editor GLAM




ini kaki amir luqman,designer




ni show petang.spot tak cun..jauh sgt..


baju motip daun sirih...



b4 balik kami lepak makan sat kat Q bistro dulu..makan simple2 je as i am on diet[cewahhh],patik makan rojak n asrul makan nasik lomak...seperti biasa minuman feberet kolo kt mamak adalah te halia...berangin after det asek duk kuor angen jer...ahahahhah


cantek presentesennya.....rase ok2 ajela..


slalu minum teh o halia..kali ni bersusu plak..


nasi lomak biaso

oraitlah...ari ni puasa sunat senin.....sambil2 tue leh diet...hukhukhuk..

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Ahad, 8 November 2009

pisau cukur review...


sinopsis:

‘Pisau Cukur’ berkisar mengenai apa akan terjadi apabila mangsa dan pemburu sama-sama terperangkap di atas kapal percutian. Dua orang gadis pisau cukur iaitu Bella dan Intan, bertembung dengan tiga orang Datuk, juga tiga orang isteri mereka.

Selain itu, turut sama dalam pelayaran tersebut adalah dua orang anak Datuk itu, seorang detektif dan seorang peminat setia Bella. Siapakah yang memburu dan siapa pula diburu? Dalam pelayaran penuh kejutan dan kelucuan, apa pun boleh terjadi.


komen:

marbeles....tak rugi bayor doblas hengget kt GSC pavilion....[ye lah dh penat2 bekerja di ari raye takkan nk tengok citer2 nk kena mikior2..citer2 sedey nanges air mata darah lak kan]dari segi lakonan semuanya mantap..lakonan fazura sangat menyelah manakala lakonan maya karin tetap dalam kelasnya tersendiri[gile ai guna ayat skema]...

pelakon2 lain tak kurang hebatnya....sperti PAPADOM,filem ini hidup sebab pelakon2nya hidup..bukan kayu dan bukan lakonan slapstick ala2 propesor....dari mula sampai abih banyak scene2 yg cute n funny(like me...ahahaha)....scene2 masa fazura terkejut sngat tak bley blah...semua nama designer label di mensyenya....citer ini membuat saya lebih bercita2 tinggi untuk menjadi pisau cukur berjaya....inspirasi sangat..ahahhaaha...i gip my 4 star untuk citer nih sebab ai enjoy....


more info leh klik sini
PISAU CUKUR

p/s:kolo tengok citer nih dapat 1 shaver schick okeh..bley buat cukur bulu...ahahahaha

sekian,blog ada kali ini.

LOL,
ezam

Sabtu, 7 November 2009

so,i ni pisau cukulah ye...LOL

patik ingin menonton pisau cukur sebentar lagik..kot tak best siap mung bernard..kawe transfer sakit sesak napas kawe nih kt mung......





tunggu ulasan dari juri tak berape propesenel mengkomen after tis ya.....
cow cin cau...


sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 6 November 2009

i'm back.....

dh 2 ari sonyap blog nih...bukan ape 2 ari tingtong..asal makan obat je terus colapsed..ahahahahah..selalu kemain susah nk tidoq..kali nih makan obat je mata taerus kicik..bangun nk semayang jer..tau2 dtg keje muke sembab....fesbuk pon tak sempat terlayan....senyap sepi jer....

skrg pon tgh mkn obat nieh..dan dh start berpantang makan ala2 org bersalin..itu tak makan ini tak makan...(tapi bedal gak kolo org tak nampak..ahahaha)...

selama nih mmg tak pernah pikir pasal health sebab ingat takde masalah..now barulah tau....lupo lak dh 30an....bak kata iklan indomee tuh soal kata kita bloh tipu soal rasa???ahahaha



bujet2 leh skinny mcm adriana lima lah pehni..ahahaha

oklah nk melepak2 kt the garden......not midvalley okeh..dpn laman umah emak patik ni sajaa.....


sekian blog pada kali ini.

LOL,
ezam