Selasa, 10 November 2009

kepingin banget.......

ari tue ade borak2 ngan member opis via outlook..yela nk sembang depan2 susah so tukar2 email je la..citer2 pasal nk beli umah blablabla...dia kata kolo setakat kijer kastemer serbis jangan beranganlah nk beli umah..susah sket dgn gaji yg ciput nih.....saya cakap memanglah susah tapi inshaallah boley...setakat flat2 biasa pon tak kesah........

pehtu dia balas balik dengan statement mcm hampeh:berdasarkan pemerhatian saya dengan cara anda berpakaian dan pembawakan diri anda,pasti anda tidak dapat hidup di sana...

cehhhh padahal saya pakai pon baju2 recycle jer..murah plak tuh..takde maknanya branded2....saya seorang yang simple2 aje hokey...before this siap pernah nyewa bilik yg panas kt kampung baru lagik...




baideway berbalik kepada persoalan pokok tadi..dalam umur2 begini saya mmg berkeinginan untuk mempunyai rumah sendiri...[bukan menyewa atau pon umah parents]...rumah yg dibeli dengan duit sendiri..dapat hidup sendiri dgn membela 2-3 kucing berlari dan ikan emas dalam mangkuk ikea..(bukan anak ikan ye)....dapat cat n design umah sindri dgn gaya zen dan kontemporari.....bley melepak hang out sendiri...nanti weekends bley ajak kengkawan dtg umah lepak2....ecececececeeh...hrmmmmmmm biler agaknya...

k lah, nk beranagn duk umah penthouse sebelah umah umie aida lah dulu.....hiks..nk tido sat..mlm nie kije lagik......haissshhhhhh.....stress sangat bile pikir pasal kijer nih....grrrrrrrrrrrrr.......[i missed Kota Damansara soooo much]

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

4 ulasan:

Mimie.Candy Cane berkata...

never say no.anything posible rite.asalkan ada kemahuan dan usaha...go go chaiyok..

Asrul "iLham" Sany berkata...

tu ar, miss kota damansara as well.

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

jom kita jadi jiran kat penthouse....kekkke
time bulan posa..leh tukar2 juadah berbuka

hehheheh

COOL vs COLD berkata...

take a wish,take a change,make a change ... and breakaway

* possibility all in your hands