Rabu, 30 Disember 2009

my 1st taim story.

bukan.ini bukan cerita 1st time mcm site cerita seks itu.hahahaha.ini cerite 1st time buat kek guna tangan sendiri.pegi kedai kek kemahen.teruja tengok bahan2 buat kek yg banyak but murah[kolo beli boronglah].tapi sebab nk senang just beli nona instant kek je....yg penting topping nyer nanti harus cantek...muahahaha..poyo jerk...

tgh2 buat tue budak kicik 2 org tue duk sebuk je..almaklum emak pon dh lama giler tak buat kek kot jadi masing2 sangat jakun &sakai ye....abah plak duk bising2 marah2 2 org nieh...riuh sekampong gamaknya....hikhikhik...


model terpakse.....

tgh2 buat mixer plak rosak.....belum sempat laie adunan tue nk rengan....haisssss....masa nk buat topingnya plak pon xjadik gak....den give up.....belasah sudey.....jadi inilah hasilnya...tadaaaaaa.......



i like the cup...but not the cake..hahahaha


mcm muka tuan dia gak...menggerutu...hiks!

bab masak2 main campak2 tanpa resipi bley ar.but nk buat kek ni bukan boley ikot suke ati.mesti nk ikot ukuran yg betol haisssshhh...takpe bley cube laie....muahahahahah

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Selasa, 29 Disember 2009

aku dan kepalaku.


komen epain yg cam hampagas.hahahaha

okeh bile teringat komen di atas ingat masa lahir dulu emak cakap mmg kepala saya agak besar.siap letak atas dulang.sebab besar tak balance dgn body.derang ingat saya berpenyakit[ala yg kepala besar tue].dem.alhamdulillah sehat.



dulu pernah loosing weight.diet kaw2.tapi end up mcm kepala makcik atasinchi citer katun maghrib2 dah.hahahhaha.so naikkan balik...haisssshhhh....
tapi walo apepun doa banyak2 kt Tuhan,biar kepala besor.jangan besor kepala.
suke ati orang nk cakap ape.yang penting saya yakin saya kacak.mcm shrek.hahhahhahaa


lalalalalalalatuk~

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Ahad, 27 Disember 2009

entry bosan.

saya ada 1 penyakit.
B.O.S.A.N
taklah kronik tapi cacat gaklah.
dari jaman kecik hingga sekarang.
saya cepat sangat jadi bosan.
kadang2 dgn tak semena2 saya jd emo sebab bosan.
saya tak boley lebih 12 jam dengan orang/member/skendel/sedare/etc.
saya akan bosan.
bila saya bosan mulalah saya akan jadi sangap.
tapi selalunya saya akan jadi senyap.
malas nk mengeluarkan kata2.
nanti stetmen2 yg kuor dari mulut mulalah jadi leser.
kuarlah stemen2 longkang/cheebye
dh pihak yg sana plak yg sentap.
huhuhuhuhu.
hrmmm bosanlah...
nk lipat spender.


stok sminggu punyer 8 helai semuanya..hahahahah

sekian,entry kali ni.

LOL,
ezam


Jumaat, 25 Disember 2009

entry LUCAH!!!![bawah umur kenot read]

scene 1:sms (xhengat sgt isi sms.tp lebey kurengla)

agus: salam 1 Malaysia.ko sehat?wei ko tau tak ape2 website porn melayu?kawan aku tgh cuak sbb dia takot boipren dia upload video derang romen kt internet.

scene 2:YM
[ewah kaler2 dlm mcm ym]


eric:salam

saya:salam

eric:wei ko ada citer blue tak?

saya:ko nk buat ape
eric:saja..aku nk tengok
dh lama tak tengok
saya:ek eleh..ko kan dah kawen..ape susah2...bini ko mana?

eric:balik kampong
saya:.....no wonder[cakap dalam ati]


scene 3:Low Yat sdg cari brg pc
[saya memakai serba itam dr ujung rambut hingga ujung kaki]masa tue ade di kedai jual cd.member cr dvd citer perang.
saya skadar berdiri pelok bahu

apek:boss cincong cincong cincong comenga[dia ckp cina]
saya:sorry ai bukan cina

apek:cin cong cin cin cong (sambil buat muke excited blur2)

[lantas ku tanya kawanku apa apek ni nak sebenarnya.]

kasim:dia tanya kau ada jual cd blue tak????
saya:bodoh kau!
aku tak jual cd lah!ini bukan kedai gua
apek:ok ok ok...

scene 4:chow kit(carik bandel)


mamat A:bang mau ka?baiikk punya..

saya:takpe2...


mamat Q:bang lu mau ka??murah punya..

saya:sekadar senyum n bagi isyarat tangan menolak


mamat Y:bang........[dia tak sempat abihkan ayat]

saya:dah aku tak mau apa2 dah...wakjam jom kite blah...

[peliknya dgn kawan guwe nih dia tak offer plak...]


p/s:adakah mukaku ini muka lelaki gatal???gila seks???kaki porno???
[adalah sikiet...hahahahhaha]


muka suci okeh...hahahahaha

sekian,blog kali ini.


LOL,

ezam

Khamis, 24 Disember 2009

entry yg sangap.


setandan kelapa tak semuanya busuk.tak semuanya elok
.

baru bangun.sehari tidur 3 jam lebih sahaja.rasa mamai.rasa lesu.
oh hari ini puasa sunat khamis.alhamdulillah dh sebulan amalkan puasa setiap senin khamis.

slow2 start perubahan.umur pun dh banyak.bagik balance semua benda.yg dh lepas dh tak bisa diundur.jadi perbaiki yg sekarang demi masa depan.hrmmmm.emo la plak rasa....adoyaii..

oh baideway tadik sign up gym kt subang.setelah kejap nak kejap tak nak last2 sign up jugaklah.kolo nk harapkan nk joging or besenam kt umah ni jgn harap.bukan nk badan ketul2 pon.just nk berpeloh.sebab dh lama sangat tak berpeloh rasanya.dhla kerja pon tak bergerak.dalam ekon plak tue.



harap2 dapat balik asal ke berat ideal around 75-79kg.perot pon dh memboyot nieh.tak mahulah gelebeh2 lagi.azamnya konon nk menjadi 30sumthing guys yg kelihatan sehat minda n penampilannya...ecececececeh poyo2 jer...

oklah pada yg bercoti panjang selamat berchoti dan pada yg bekerja seperti diriku (T_T) teruskan bekerja..inshaallah kalo dh bebetol rejeki inshaallah adalah nanti rejeki Tuhan bagik....dh plan mcm2 untuk 2010..cuma tunggu nk execute saje...[poyo jerlah]..all the best for me



sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Rabu, 23 Disember 2009

menyesal...LOL

Ressa Herlambang – Menyesal


semula ku tak yakin

kau lakukan ini padaku

meski di hati merasa

kau berubah saat kau mengenal dia


reff:

bila cinta tak lagi untukku

bila hati tak lagi padaku

mengapa harus dia yang merebut dirimu


bila aku tak baik untukmu

dan bila dia bahagia dirimu

aku kan pergi meski hati tak akan rela


* terkadang ku menyesal

mengapa ku kenalkan dia padamu


repeat reff [2x]





ketika ini duk ketagih dengan lagu ini.lagu lama tapi baru perasan bila budak2 kt umah nieh duk layan sinetron kt tv3 petang2.semalam baru donlod.bagi siti rehat kejap.hohohohoho...

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

antara angan angan saya

saya kuat berangan.antara angan2 dari kecik sampai skrg adalah mempunyai cafe sendiri.cafe yg kecik,cute & comel mcm saya[say y.e.s].yang gaya2 cengginih.....



dengan kaler2 yg garang dan kontra.cafe saya itu terletak kt corner lot kt tempat2 yg vintage.



yg ade unsur2 olskool.yg agak2 klasik dan buruk......it will be red.yellow.purple.blue.kaler2 yg loud...hukhukhuk...dan alangkah manisnya kolo tetiber dia ni dtg potong riben kt pembukaan cafe den...LOL



the food will be simple.takde menu2 yg susah2.tipikel menu kt cafe cuma yg mudahlah...yg maen campak2 tapi hasilnya meletop2 mcm mamat naked chef masak...hohohoho.....


ada muffins....


ada pancake....


ada roti bakar....


dan my feberet teh O cap mejid[60sen sekotak]

angan2 ini jadi melekat dgn kuat after nonton pilem my blueberry night beberapa bulan lepas...berangan jd jeremy[minus dahi luas dia lah]...jadi mula menggiler selepas tahu dan kenal dan dikenalkan oleh citer Sex&The City...dem!!!!!!!!



haisssshhhh ini lah jadinya kolo tengok muvie/drama pehtu terbawak2 dalam idop.....berangan sajak...hrmmmmmm....plan+execute???? c howlah......

p/s:sambil tulis2 blog sambil layan lagu nieh buat separuh jiwaku pergi...lol



sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 21 Disember 2009

i am farkingly tired.......LOL...

penat.
lesu.
letih.
sangap.
sampai bila dapat bertahan?????



pasrah.berserah.arghhhhh!!!!

ya Tuhanku hanya padaMu,tempat mengadu segala rindu,limpahi ku rahmat kasihMu,dalam tahajjud cinta bersujud......


nk sesiap g kejer...penat2 pon kena gak....carik makaannnn....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Ahad, 20 Disember 2009

yes we won GOLD but....

[adegan ini mmg ada kena mengena dgn yg idop ataupon yg mati.dan dialog ini telah di adjust sket untuk keselamatan diri]

mr.A:apa pasal banyak lambat angkat telefon.yu tau tak masa itu sangat penting bagi kami.wa sudah tunggu sekat 15 menit baru mau jawab.yu tau tak ingat ai senang2 je mau telepon yu olang.haiyahh....somemore ai press chinese but its yu pick up the call....@#%^&*@!.[dkt 10 menit ye apek ni melahar juz komplen lama sgt menunggu.perbualan bercampor aduk dalam BI n BM]yu olang punya serbis banyak teruk lah...haiyahhhh......[kebetulan masa itu mmg agak high call que.FYI the call is auto answer.we cannot select customer okeh.for midnite agent,we are tagged under open que.ai answer all language okeh]

setelah di sejukkan atinya oleh abg yg perasaan ensem nieh baru dia cool down walopon still melahar lagik.


mr.A:now ha ai punya internet got problem yu noe..sikit2 mati sikit2 diskonet..manyak teluk ar yu olang punye serbis...maken lama maken teruk....@#$%^&*


mr.E pon maseh melayan dgn gaya mat cool mat cool kawanku walopon hatinya sangat bengkek dimaki dan dicaci sebegitu rupa...carik punye carik.xdapat jumpe.mintak no ic.pon xda juge...dia dh duk maki2 sbb ai tak dapat jumpe data dia nieh..yg ada dalam rekod cuma dia punya hempon line dia je..data plann or brukben mmg xde.....last2 mr.A bersuara tanpa rasa inesen okeh....

mr.A:eh sorry2...ai pakai sheellkom brukben...sorry ha...sorry..


me.E:tak mengapa inchek.ada apa2 lagi yg boleh saya bantu???

LOL........dapat maki free2 je gua itu ari..FINE!!!!



and yes, we won GOLD for BEST CONTACT CENTRE 2009




itu sekadar [di pinggiran] contoh2 panggolan yg saya terima...ada beratus2 lagi yg adakalanya menghiburkan....menjengkelkan dan memberi tekanan sehingga separuh jiwa ku pergi bak kata anang...haiiiisssshhhhh.....baideway ini kali ke 2 kami dapat GOLD....kami pernah menang pada 2007...

walau emas ke platinum ke diamond are forerever ke namun kami tetap manusia yg punya hati..hargailah kami sebab tugas kami untuk membantu anda..jika ada masalah peribadi dgn syarikat kami,bukan dgn kami anda lepaskan...hukhukhuk...emo plak....

"Caci-maki saja diriku
Bila itu bisa membuatmu
Kembali bersinar
Dan berpijar seperti dulukala..."

p/s:saya sedang ushar2 job laen....3 years is enuff i guess...T_T


sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Jumaat, 18 Disember 2009

masa untuk berubah???

sudah genap setahun bekerja shift dinihari.
2am-11am.1am-10am.12am-9am
badan dh mula sakit2.
perot dh mula membukit.
nk balik ke rotation shift mmg tak dapeklah.
ermmmm masa untuk bertukar?


dari kerana mata......

buntu plak kepala mikirkan.
i love my work.mngmnt je cam ampeh kdg2.
medical benefit pon gempak.
senang kolo jadik pape.
CUMA..
karier seni tak berkembang dah.
statik dan plastik.
asek kerekter sama aje.
di maki.dicaci.dihina.
hrmmmm...
tunggu dan lihatlah.
hahahahaha[gelak ala malika okeh]

baideway
selamat tahun baru maal hijrah.

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

Khamis, 17 Disember 2009

my life as a supermodel


semuanya serba merah termasuk dalaman okeh..ikot tema krismes....

bangun tidow basuh baju.letak dalam mesin semi auto.so bile abih pusing.kena putar punat buang air.dh siap.sidai baju.nk bagik cepat kering sidai depan umah.hahahaha.lepas tue mensadaikan diri on9 di atas ranjang.sampai lebam duk fesbuking n blogging.after dis nk take a nap.malam ni kerja...so det's my routine as a supermodel berangan idop....LOL...hahahahahahha


diriku ibarat pepohon kaktus berduri..tajam menikam..
hahahahaha

apa2 pon selamat tahun baru hijrah buat semua.hrmmmm tadik panas terik.sekarang mendung kelabu berarak kembali.demmmmmmmm!!!!!

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Rabu, 16 Disember 2009

krismes n year end.....



krismes dh dekat menjelma....maknanya dh hampir2 nk ending 2009 dan maknanya jugekk taun depan guwe dah 31..owhhhhhhh NEHIIIIIIIiiiiiiiii.....hahahahah..takde hal lah...umoq je plus 1 tapi raut wajah n kerekter tetap hati remaja[purba].....
baideway ni pic2 yg takdapat nk hapdet dalam entry itu ari.....

kali ni xdapek den nk snap lebey2 sebab begitu rameinya kanak2 skola dgn pelbagai gaya dan bau kt soping merket nun..lemassssss dennn....next taim bley tak kerajaan pendekkan coti skolah..hahahaa



ini ibu peri eh bukan auntie peri....lemak berkrim disukai ramei.......


tue dia mantul2 auntie peri ni perform...hahahahaaha...



saya sangat suka kaler merah..kaler no.3 selepas hitam n biru...



tgk show auntie peri mcm umah sindrik....hiks...giler ar leher tenggelam.....[watermark saje kaver dada yg bidang tue okeh]



everything is plastic even the tree......i need a real pokok!!!!!



langsir ni cukup2 buat langsir 6 set 3 panel tingkap umah emak nieh.


best dow lepak kt tangga ni cuci mata...hahahah


'cantek gak ghupernya bini aku ek.'kata si suami dalam
ati sambil menjeling amoi sebelah.


mengingatkan saya pada kisah buku kanak2[dem i foget what was that story]


so kalerful...so gei...hahahhaha

regardless isu2 politik/perkauman/etc kita sememangnya beruntung sbb dapat selebret each n every celebration tanpa sebarang sekatan dan gangguan...hrmmm

n baideway dh genap 2 ari bersemayam di umah tanpa bergerak keluor dari klang..huhuhu...almaklom tgh2 bulan plus malas sangat nk kuor..terasa jauh pulok...hehehehe...

oklah mau tidor sudey....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam

tahun baru hijrah.. target tahun baru...


seronoklah tue berdating atas tangga pavilion


okeh back to subjek...awal muharram dh hampir....tahun 2009 juga sudah hampir berlabuh....waktu untuk berazam datang lagi...untuk tahun baru ini antara azam2 atau target saya adalah:
  1. mendapatkan kembali bentuk badan yg ideal...[slim mcm rihanna is a bonus..6pax mcm jacob is a plus..hahahaha]
  2. membawa famili vacation langakwi mungkin...[sian emak tak pernah ke sana] atau ke mana saja.
  3. mendapatkan pekerjaan yg baharu yg lebih baik dari sekarang [especially the benefit] atau memulakan perniagaan sendiri....jeng jeng jeng.....
  4. menjadi serius dgn fotografi dan seterusnya dijadikan side income[though i prefer it as hobby only]..dh start save up untuk upgrade my camera..hahhahha
  5. membeli rumah..[apartment berlif sudah mencukupi..huhuhu]
  6. melakukan sesuatu yg bermakna pada 10/10/10 at 10.10am[????]

kalola boley melihat masa depan melalui bola merah ini...

so far ni je kot....inshaallah rasannya ini boleh dicapai..[walopon yg ke 5 mcm agak sukar]takot nk berazam yg tinggi tapi akhirnya ke laut...huhuhuhuhu...

wokeylah baideway singLe tak bereRti suNyi...berDua tak seMestinya HePPi...paNdang2 aLam iNi...saMbiL pandaNg diFikiri [motip copy paste status fesbuk xde kena mengena ngan entry]

sekian,blog kali ini.

LOL,
ezam

Isnin, 14 Disember 2009

hepi besday cik yanie

to:
yanie putrajaya

[lets sing togeder2]

we wish u a heppi besday

we wish u a heppi besday
we wish u a heppi besday
and
a heppy hari tua............
15/12/1989
[tang taun tu ai kaver,pandai2la cari taun yg betol]



cengginilah adek beradik lain emak ayah beraksi.....
oh cik yanie tue yg memeluk tiang manakala yg bootylicious tue dinde gebuku HANIE

semoga murah rejeki di pertemukan jodoh dgn org baek2[dan barangg baekkkkk]
dan sehat tubuh badan n minda
dan sukses selalu dalam segala aektibiti2 ya.....
keep on gebu ya sistah!!!!!


lagu khas untuk besday gegerl....


p/s:tah dia ingat tah tak....actually kenal dia n ngorat2 dulu lagik sejak jaman2 myspace tapi dia bolayan..almaklum barang panassss kann..hikhikhik...bertemu kembali di jaman fesbuk dan seterusnya menjadi pengkomen tetap setiap entry2 blog2 ku..makaseh baideway....

sekian,blog pada kali ini.

LOL,
ezam


Align Center

Ahad, 13 Disember 2009

cerita bergambar aktiviti hari sabtu..........II

sabtu 12/12/2009.acara meraban2 area keY eL.konon nk merasa jadi org susah.naek LRT.ha merasa 1 badan sakit duk berjalan dari lrt stesen-times square-sg wang-pavilion-klcc.seb bek pakai selipar.kolo pakai heels si capek lah jadinya..hahahahaha....okeh2..pendekkan citer tgk lah citer bergambor bawah nieh.....


bermula dari sini.....[bmw park kt bwh flat]


tue dia siti payung.....


kot rase2 nk dilambung ombak tsunami trylah melintas taim tren lalu.....


K.A.M.I. the movie magik......

Align Center

haaaaa kan dh kena saman......aksi2 gerak khas di siang sabtu.....



use to be the tallest.....


giler panas....tatap abg polis manjalankan tugas dgn mamikasinya.....



merenung ke dalam penjara pudu.......rase mcm laen macam...



banyak suka duka kejadian havoc pernah terjadi di sini........


baca bendalah ni pon rasa gerun......


akhirnya setelah penat berjalang2........dompet pon dh menipis....
tapi servis kt kenny rogers times squqre mmg hampeh..sgt lembs....nyesal mkn kt situ...hkhukhukhuk...

gambar dekorasi kismes kt pavilion n klcc tak leh nk upload la plak..uuhhuhuhuhu..baideway selamat berhari minggu.

sekian entry kali ini.

LOL,
ezam