Ahad, 18 April 2010

qesah budak comeyl lagik!!!!!!!!

dah lama takde citer pasal budak comeyl kan
so hari ni nak menggamit memori si budak comeyl lah 

masa ni kolo tak silap darjah 6 kot
budak comeyl mmg selalu masuk pertandingan
syarahan lah,debatlah,bahaslah
kali ni masoklah dia
pertandingan bercerita agama islam peringkat daerah klang
si budak comeyl ni wakil sekolah
bawak cerita ashabul kahfi

ntah camner 
sekolah ade dapat satu lagi jemputan
dari sekolah yg sama
budak comeyl gak kena wakil
tapi takot clash
budak junior back up
cerita yg budak comeyl olah tu  
dia bagik dak junior tu bawak
tajuk cerita dia thumbelina
[sila gugel untok tau cerita ttg haper]

hari yg ditunggu pon tiba
segak berbaju melayu la dak comeyl pagi tu
dgn perot munchet 
sampin tinggi sampai kebawah paras buah dada
dan 
spek besor nerd2nya yg sering melorot ke bawah 
[sbb dh longgar]

dia datang bertiga
kerani skolah antor
termasok sorang wakil perempuan,
dan si budak junior tadik

pada hari yg sama gak
ade pelbagai pertandingan di sekolah2 yg berlainan
mengikot ketegori spt nasyid,musabaqah,azan,khutbah etc
so cekgu skola dak comeyl tu pon agak kelam kabut gaklah kot
dan kami di tinggalkan begitu saja
tanpa bimbingan dan kaunseling
dengan harapan dak comeyl uruskan sendiri
sebab bajet2 best student kan
muahahahaha

sampai2 kt meja pendaftaran je 
mereka bertiga dh mendapat kemaluan besar
apa taknya..
rupanya sorat yg sekolah tu antor
adelah untuk pertandingan yg sama 
anjuran pejabat pendidikan daerah
yang tak bley blah dalam buku aturcara
sah2 kt kulit buku tuh tulis
"pertandingan cerita keislaman peringkat daerah"
semua sekolah dgn wakil2nya kemahen lagik
dengan kesah2 nabi yusuf, kisah para sahabat nabi, dan juga serikandi2 islam
sekali tengok nama sekolah budak comeyl je cerita:
"thumbelina kesah si gadis kenit"

print besau siap bold ok
dgn nama budak comeyl terpampang
demmmmmm!!!!
kolo kena kt kaw mahunya berkemaluan besor!!!!

tibe turn nk mendaftar
ade cikgu sekolah tersebut datang kt meja pendaftaran
depan2 ni cikgu tu sound
[dia tak tau tu belakang dia wakil skool yg dia kutuk tu]

"ni apa sekolah budak comeyl nie bawak cerita thumbelina nieh???
kan dh bagitau cerita2 agama bla bla bla...'
tak hengatlah la ape cikgu tu bebel 
tapi mmg malu lah sbb kuat gak dia bebeyl 
sampai makan dalam ya

ok
setelah buat penjelasan di meja pendaftaran
yg keruh dah dijernihkan
ingatkan dh setel 
rupanya ade lagik yg salah
wakil pompuan rupanya kena pergi kt sekolah lain rupernya
motiiiippp cikgu skola budak comeyl tu mamai ke haper
kire mereka bertiga hangen gaklahhh
sbb bende2 cenggini pon bley silap
LoL

nak tepon sekolah pon tataw caner
jaman dulu manade hempon
no tepon skolah pon haram tataw

tapi takpe 
perjuangan harus diteruskan
ingat ye 
sepanjang acara berlangsung 
sekola budak comeyl jadi bahan ok
mahunya tak...
korang pernah dengor kisah thumbelina dalam subjek agama????
tak kan!!!!
so kire skolah dak comeyl ni mmg COOL!!!
leh join grup2 ayah pin
ahahhahahaa

sampai turn si budak comeyl lagik best
mood memang dh ilang
nerves mmg giler kentang tak hengat
bercerita bagai nak rak tentang ashabul kahfi
[kolo korang tak tau sila gugel.jgn malas mcm babun]
 
 siap gaya2 mcm citer adik di tv9 tulah

sekali tetiber 

para penonton ibu ibu bapak bapak
semua yg ade disitu 
[baca ala2 nyanyi lagu inul k]
gelak tawa giler babas!!!!!!
budak comeyl dh sentap
nak kata zip tak pasang dia pakai sampin
go on je lah
tapi dalam hati menyumpah sbb dia jadi panik n sangat blur2 
he keep on thinking why the audiens laughing at him
[cehh tetiber ckp london grammar salah]

bila dh habis
wakil2 skolah lain tengok semacam 
pehtu gelak2 cam cipan
termasuklah budak 2 ekor kawan si budak comeyl tu

sekali
barulah dapat tau
rupanya aksi budak comel
menaikkan cermin mata besornya menggunakan hidung
membuatkan seluruh penonton begitu riang ria di aidilfitri

hrmmmm
caner nk bagitau ek cara dia
tapi org2 yg pakai spek longgar mesti taw 
teknik menaikkan spek menggunakan hidung pesek kaw
ala2 budak geek
dalam citer omputih tu lah lebey kurang

camnilah muke dak comeyl masa tu lebey kurang 
tapi versi jawalah
pehtu korang bayangkanlah 
caner dia naekkan spek guna idong

baideway
eleyh mcm tu pon nk gelak
modow sangat!!!!
siap ade sorang peserta tu siap tanya
'awak ade asma ke??'
rasa mcm nk mendebik aje 
malu bertingkat tengkat dow
buat tak port aje
dahlah kalah
kena gelak dari pagik
sampai habis pertandingan

lepas kejadian tersebut
budak comeyl itu
tidak lagi menaikkan cermin matanya yg longgar ke bawah
menggunakan hidung
guna jari pon boley
sampailah sekarang
muahahahaha


cube korang teka gambor sape diatas tuh??????



sekian blog kali ini.

Lolipopiahbasah,
ezam

22 ulasan:

Farid Fernandez berkata...

mcm hanie

ezam berkata...

farid:kaw ni siket2 hanie...sukakah???

Mimie.Candy Cane berkata...

farid mmg suke kat hanie..baru tau ke?

ai pernah ade kawan skolah yg suke naikkan spek menggunakan hidung.i think he's cute..

thumbelina sgt chumel kan?

ezam berkata...

mimie;kannnnnn..thumbelina tu sebenarenya dh siap awal2 untuk another contest..malangnya bila dh sampai kt contest tuh nama dak comeyl tak tersenarai...malu besor..

*eh caner wa tau nieh*

E.d.Y berkata...

hehe...klaka2..

sama la..dulu selalu gak masuk pertandingan bercerita la..syarahan la..debat , dll..

yang bestnye bercerita sampai kebangsaan...tp kalah teruk..sbb semua peserta wajib hafal 3 cerita, yg edy hafal 1 cerita je...naik pentang sempat intro je..pastu turun..amek syarat je...hahaha...

pastu terus ajak cikgu g jalan2 kat KL...terus xmo tunggu pertandingan habis...malu beb....

ezam berkata...

e.d.y:hehehehehe...kolo boley mmg takmo merepeat kejadian lalu....

mmg malu giler!!!

h a n i e berkata...

demm yuh kande n mimie!!
wa tak terlibat okeeeyyy

hahahahah..

malas la nk bace panjang2..errmm citer psl ape ni ek?

hahahahaha..kejisss :P

ezam berkata...

hanie:mmg kejs la kan....mcm kes ayam belanse komen teruss tidoooo kannnn...kejisssss~

fiD berkata...

wah! aktiffffnyer!

aku ni pemalu dulu bro, xjoin pon, tp skola mngah termata aktif pule,, hoho

ezam berkata...

fid:mmg pemalu sebenarnya tapi bila naek stage je terus zasssssssssssssss!

h a n i e berkata...

kahkahkah...nok wat guane... mengantuk melampau2..

hahahahahaha!!

[psstt..keep it as a secret..its toooooo obvious..]


:P

ezam berkata...

hanie:kah kah kah..baekkkk..bior terang lagik bersuloh..but as yu know cakap caner pon dia tak paham2 atau buat2 dok pahe.....hahahhaa

hans berkata...

hahaha
comel lah sangat kalau macam dalm pic tu

ezam berkata...

hans;teka siapakah dia???

haNIz berkata...

mmg cun ler en ezam oiii...
hahaha

tu la cikgu tu pn satu..
slmat mase den sek tak de la cam tu..
hehehe
besh2...
pengalaman menarik..

ezam berkata...

haniz:memang menarik tertarik mmg da bomb!!!!!

h a n i e berkata...

dia kan lampi!! lembabi pun iye jugekkkk...

tu yg mimie tertarik tu..

hahahahahah...

ezam berkata...

hahahahahhaha mimie mmg cenggituh..asal jgn terfollow attitude sudeyyyyyy......lam mim pa nga kang....

tasekM berkata...

hani tu bukan janda ank 2 ke...?







hahaha.... aku dtg mmg nk buat pitnah ke hani.

:P

hi ezam!

ezam berkata...

tasekM:

hoh????


patotlah....

gebu semacam...


muahahahahahhaa

h a n i e berkata...

kak tasekkkkkkkkkkkkk....hahahaha.. ai fgen-2 pun xdak kak..

hahahahaha!! adeh deh..

ezam berkata...

wakkakakkakak..gen2 mmg tak..

vavi je menyusul satgi...