Isnin, 7 Jun 2010

tentang kerja!

40 staff baru masuk
hampir 20 orang resign

ade sorang hanya mampu jawab 1 call
terus resign on the spot
lepas kena marah lembu lembu [kaw2]
dengan kastemer
siap nangess

takpelah bukan rejeki anda sebagai pekerja
call center


kerja kami nampak mudah
tapi tulah
kolo tak juat semangat
mmg goyah
hrmmmmm

dah 4 tahun kerja cenggini
sudah sampai tahap tepu
my fren tanya
kite ni skola tinggi tingi
keje bagik kod lagu callertune kt bangla/indon aje?
ok
i give myself till end of this year!
sekian,blog kali ini.
yang pakai elai elai,
ezam



16 ulasan:

eqbalzack berkata...

abg eq pun baru 'sound' customer service syarikat telekomunikasi yg mcm **** tadi....

5x call dok fwrd2....abes kredit abg eq!

Boy berkata...

waaa bleh jadi tempat lepas geram nih

Mimie.Candy Cane berkata...

ai baru 2 tahun setengah dalam bidang telekomunikasi..pelanggan yang bermacam ragam dah jadi mainan.tp bile server problem,stress mendadak sebab ai kena handle server and handle call customer dalam satu masa..time camtu,kdang menangis kuar air mata darah pun boleh jadi..tp bila passion dalam bidang ni dah kuat,semua tu kite ambil sebagai pengalaman..kan?

ehh..dah boleh buat entry ai punye komen...

ezam berkata...

abg eq:haaaaaa dgn line kami panggilan ke call centre adelah percuma.......bertukarlah!!!!


boy:ade rase2 line nk kena blocked doploh menit??????

ezam berkata...

mimie:mmg terbaekkkkkk...heheheheh....
passion abeh....


ironically i dun like cakap dalam tepon......

but i do enjoy servicing people!

Boy berkata...

enjoy servicing people + night shift

hmmm....

ezam berkata...

boy:cam hareeeeeeemmmmmmmmmmmmmmm!!!!

citahrudin berkata...

sama lah weh...mulut manis je jwb, walaupun sebenarnya dah ketuk2 meja masa tu...

err...anggap je lh ujian pra-haji..hah, amacam?

Boy berkata...

hahaha napeee x ckp pape punn

h a n i e berkata...

juat tu ape?

sekian komen utk kali ini

bye~






[kahkahkahkah!!]

ezam berkata...

boy:sudeyyyyyyyyyy


Citah:eh kuwe cs nang ndi yo????

ezam berkata...

boy:sudeyyyyyyyyyy


Citah:eh kuwe cs nang ndi yo????

ezam berkata...

hanie:cam cipettttttttt!!!!!

Juat tu baha zimbabwe lah!!!!

Xcaya tanya gadis paling cantik di zimbabwe....

zulfadzly berkata...

ko memang insan terpilih..apa mungkin elai2 merah membawa tuah dan kekuatan? hahahaha

♥ Vee Violet ♥ berkata...

ezam quit job tu then jadi professional photog full time...
:)
photog ezam semua lawa2...
:)

ezam berkata...

zul:alai2ku rahasai keintimanku....

hahahah

vee:tak pandai lagi.....kolo dh pandai nk tangkap gambor vee....