Rabu, 9 Jun 2010

tentang pengalah.

saya manusia yg cepat mengalah.
cepat gugup melihat kehebatan orang lain
berasa sedikit kecil sebab tak mampu jadi hebat seperti mereka
akhirnya saya berundur dan terus senyap
diam menjadi seorang pengalah

kemana kaki melangkah disitulah saya beralah

hampir hampir saja menjual kemera D1000 saya
sebab rasa bosan bila foto saya
tak meletop macam orang lain
setting pon tak pandai2
huhuhu
lampi sangat!!


but thanks to encik kuden a.k.a asbestos
sebab bila borak2 pasal kamera semalam
rasa macam semangat siket
klik sini tengok hasil2 keje beliau

berbalik pada niat
saya tangkap gambar sekadar suka suka
bukan nk jadik otai
sekadar melepas tensi di tempat kerja
dan tekanan2 yg ada
huhuhuhuhu

note:
kalau kita rasa hebat akan ade org laen lagi hebat


sekian,blog kali ini.
yang kadang2 sangap,
ezam

23 ulasan:

h a n i e berkata...

tu tapak kaki hanjeng ke? hahahahaha..

elehh..practise make perfect. at least ade. ai yg takdo camera mahal2 nih..lg jeles hokehhh...

T__T

ezam berkata...

hanie:wakakakakkaa hanjeng pejadah..vavi larr.....

dh dekat setahun ni maseh tak pro lagikk nih.....maluuu...nk tagg otai2 kt fb pon takot.....kang kena gelak terus ssentappp off fb caner...

huhuhu...

elayh org tuh lagilah nk beli LOMO...

zulfadzly berkata...

tiada pengalah kite sume pemenang..
semua org start dari zero..takde yg keluar2 dari perut teros sangkut kemre kt leher okeh..

ke mmg ada aku je xtau?

aku x potojenik..tp kalau ko nak bt karya ter-agong..amek je aku..alah..aku letak harga kengkawan..

h a n i e berkata...

ok..nt kita photohunting sesame..tapi ai punye kena tunggu apek cuci pilem dulu lah..

kahkahkahkahkah..

ezam berkata...

zul:cam gampit lu........harga kengkawan pe cer......free sudeyyyy.....

temanya kisah zul,pau kacang tanpa elai2nya.....

ezam berkata...

hanie:jom jom jom....tapi kan jenis yg pakai pilem ni gambor lagik semat....


LOMO kaler ape?????yg pink pon comell sangattt.......

mcm vavi paris hilton~

h a n i e berkata...

kaler merah yu..aummm..grrr...garang sikit..hahahahahahhaah!! [mcm babun!]

smart tak smart la...bukan buleh delete2..rugi woo pilem..hahahha

♥ Vee Violet ♥ berkata...

semuanya boleh improve ezam...
vee teringin nak jadi photog...

ezam berkata...

hanie:bung raden kampong kuale kan ade...muahahahahaha

ezam berkata...

vee:benda ni hobi jer but off late masing2 beriye nk jadi otai nk tunjuk sape lagik hebat....

lemass~

h a n i e berkata...

kahkahkahkahkah....sudeyyyy...


psst..mintak pendapat..nikon coolpix P80 dgn P100...rasa² yang mana satu ok? [nak lari dr tipikal dslr =_="]


vee..nih hobi yg suke2 jek. seronok tgk gmbr yg di snap tu jd cantik. kalo nk menunjuk² tu..itu perangai belanse!!

hahahahahahaha~

ezam berkata...

hanie:kah kah kah sentap tawuu nantii.....hahahaahha

tataw sangat pasal kemera ni pong tapi range kedua dua kemera itu lebey kurenngggg...tapi mcm P80 lagik ok kowt.....

sI tEDI berkata...

terima diri seadanya!

ezam berkata...

tedi;i am..... :)

Eeqrum Laiel berkata...

jangan cepat tersentap
nanti kene ngap!!!

ezam berkata...

ejat;sentapppp dgn stetmen itu...

Boy berkata...

owh bile maw tgkp gbr saye...

*pose* *pose* *pose*

ezam berkata...

boy:tgu kuwus....muahahahhaaha

Mimie.Candy Cane berkata...

jangan sentap2 lorrr...tu dah minat kan..tak perlu jadi hebat utk penuhi minat kamu..oke..just be urself..

Boy berkata...

eieieieieiei jaaaatttt

ezam berkata...

mimie:takdelah sentap cuma patah semangat..hehehe


boy:alalalalalalala........nah tummy trim!

E.d.Y berkata...

sama la..snap2 gamba just for fun...kalau tibe2 gamba jadi cantik tu namanya tak sengaja

ezam berkata...

edy:kannnn edy kann...huhuhuh...