Selasa, 30 November 2010

tentang cikgu shida

owh mai mai

sungguh gila-gila ini urang
i loikeee
hahahahha


ramai orang taksuke cara beliau
macam2 lah orang cakap
tapi
pada saya dia kretip
takkanlah asal nama cikgu je 
kena skema, kena control, kena cover

cikgu pon orang juga.
tak gituuu.


lagik satu
saya suka kolo dapat cikgu yg gila2
soo tak bosan taim belajor
kolo setakat masuk kelas bukak buku teks
bebel2 pehtu periksa
soooo takde kualiti
huhuhuhu

my 2 cents



sekian,belog kali ini.

yang takleh jd cikgu,
achik ezam

dark lover.....lol

teringat-ingat


 
note
tak pandai nak bercinta cinta
skendel mendel tererlah
hahahahha



 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak berapa nk gelap,
achik ezam

Isnin, 29 November 2010

tentang berfikir....

 hari ini hari isnin
hari ini hari untuk kita berfikir
hrmmmmmm
 
 
kenapa ek
kalau kita buang ayer kechil
kita tak terasa nak buang ayer besar

tapi
bila kita buang ayer besar
otomatik kita akan buang ayer kechil

hrmmmm
rasa2 kenapa???

renung2kan 
dan 
fikir dulu sebelom buang
lalalalalalalallaa


 
 
sekian,belog kali ini.

yang kuat memeru sekarang,
achik ezam

Ahad, 28 November 2010

tentang kerja



suatu ketika jam 4pagi
di ulang 4pagi ye

achik ezam
hai saya ronaldo

kastemer
encik ronaldo saya nak mintak tolong ni

achik ezam
ya inchek,apa yg boleh saya bantu

kastemer
saya nak aktifkan gprs inchek.saya tak boleh antor gambau

achik ezam
saya pastikan nomor inchek ialah 01712398765.
saya lihat disini nomor ini gprs nya sudah aktif inchek

kastemer
tapi saya tak bisa antar gambaulah

achik ezam
boleh saya tahu model telepon inchek

kastemer
nokia 3310

dari dalam hati achik ezam
*&^%omaigod$#@*



owh saya sangat suka dengan kerja saya
*sila baca dengan penuh ekspressi*
LoL




note
alangkah damainya waktu2 dinihari itu digunakan untuk tidur!!!!


p.s:selamat berhujung minggu semua...
      ngeeeee >.<




sekian,belog kali ini.

yang menten komited dgn kerja(ye2 aje),
achik ezam

Sabtu, 27 November 2010

story super [not really] heroes

episod cerita bergambar
sekumpulan superheroes
pada suatu hari
seman, mamat, tukiman dan leha mengembara ke hutan rimba
alah nak lite2 lah tuh
superhero jaman sekarang bukan leh caya

 


tetibe leha hilang dari pandangan
mereka yg laki-laki ini tercari cari 
di manakah leha
harap2 leha selamat
jangan pilih jalan hitam okeyyy





mereka bertiga pon berpecah
seman menutup mukenya

owh no kamera plzzzzz
eleyh eksyen lah seman neh



omaigod
omaigod
omaigod

mereka ternampak kaki leha
mereka sudah berfikiran lain macam
bunuh??bakar???buang????




owh
godammit
rupanya leha dan seman berpasangan!!!!
muahahahahahaha


sekian cerita yang tah apa2
ekekekekeke

saja nak test2 ngambik gambor
serta ngedit2 guna fotosyop

almaklum saya budak baru belajor
kolo salah janganlah dijolokkan
nanti susa2 nk kena angkat sumpah kt mesejid
mcm sepul..
kuikuikui



sekian,belog kali ini.

yang tak inesen sangat,
achik ezam

Jumaat, 26 November 2010

perlu bilik untuk disewa

 
 
rasa macam nak sewa bilik lah
area2 shah alam atau subang/usj

dekat sikit pegi kerja
tak perlu bilik besor2
buat tidur aje kot

macam ni pon ok gak
simple je kan
.
.
.


paling penting toilet yg bersih
yang tak berdaki
hehehe
baru selesa nk melabur uang besor
at least 
macam ni
.
.


yang penting bajet dalam RM150
lebih tak mau kurang lagi apalah salahnya
ada????


saya tak mintak lebihkan?
hehehehe




sekian,belog kali ini.

yang tersayang,
achik ezam

Khamis, 25 November 2010

choti lagi...

 
 
minggu depan choti seminggu
hamekkk ko

orang laen yg nak bertunang
org laen yg berchoti sakan
huhuhuhu

hrmmmmmm
nak abeskan coti taon yg berlambak lambak tuh

rasa2 mcm nk backpackers lagi lah
hrmmmmm

ke mana ek???
 
amsterdam??Ukraine???ceruk to' kun???
lalalalalala
 
 
 
note
rasa mcm sedikit moody
tgh korek2 tanah carik mood yg hilang
lol



sekian,belog kali ini.

yang mentel,
achik ezam

Rabu, 24 November 2010

No is nehi!




When I say NO for something
The answer is NO.
Full stop!

Ask me NO further (same) questions.

 I don't want to say YES
when the answer is clearly a very BIG NO NO.

It's my life.



keras kepala?
yerp...i am!





sekian,blog kali ini.

yang ade jerawat kt idung,
achik ezam


Selasa, 23 November 2010

aktiviti memanjakan diri...lalalalalala



tah mimpi apa
firaun kawan saya itu
telah memaksa saya ke salon
buat facial katanya
why not kan
memanjakan diri katanya haktuihhhhhh
miahahhaha
 
ini muka sebelom di cuci

masa akak tu gosok2 sapu mmglah sedap
sejuk jerk rasa
tapi
sekali akak tu cungkil2 kulit muka
hamekkkkkkkkk
macam nk menjerit rasanya
sakit ko
dhla kulit jenis sensitip
haiiilaaaaahhh
 
masa memula akak tuh
cucuk tang kening
dalam hati pon berkata
deymmmmm akak ni cabut kening gua
nak mamposssss
cuak dh nieh
ghupanya dia cungkil2 whitehead
kah kah kah
gelabah
 

macam bengong jerk
 

paling kelakor
masa akak tu pakaikan mask
pehtu akak tu kuor
i tot lah dia kuor
so amiklah hempon dalam poket
and cube try test nk snap gambor sindri
 
tapi tak bunyik2 sebab tak tau mana nk tekan kepad
almaklum berbungkus dah tu kepad lock la plak
sekali terdengor bunyik kerusi
rupanya akak tu ade kt sebelah
cilakak
rasa mcm nk gelak guling2 kemaluan jer
pehtu buat2 main2 lambung hempon n simpan dalam poket
cover malu dow
hahhaha

ok ok
enuff mengarut
nak tengok hasil facial tersebut
this is my new face after facial
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

lihat hasilnya...hemsem kann

kah kah kah kah
kau ada???

note
i wonder howlah kaum wanita boleh spend berjam2 buat facial
saya mmg tak boleh tahan
lama banget
seksa!!!!!!
 
 

 
 
 
sekian,blog kali ini.

yang tak cantik pon takpe,
achik ezam

Isnin, 22 November 2010

EAT...PRAY....EAT AGAIN.....[love2 lenkali ar]...





the things i loVe d most
m.a.k.a.n






4 hari di jay-bee
omaigod
makan sajaaaa

hehehehehhee
ok2 esok start diet lah

note
agak2 bila boleh pi edinburgh ek?





sekian,belog kali ini.

yang kuat makan,
achik ezam

Ahad, 21 November 2010

salam dari jay bee

 
 
 
 
salam pagi minggu dari jay bee
dah 2 hari kat sini
tak pergi ke mana sangat
tapi 
asek makan, makan dan makan
mee rebus tulang, nasi serai,ayam penyet
lalalalalalala
ngehngehngeh
 
 
off diet katanya
 
thanks to the host
kawan sekolej saya
si firdaus hameed 
dan  
nazmi kawan dr s.alam
sbb bagik numpang bergilir2
dan bawak pegi makan situ sana sini
gomoklah guwe nampaknya
muehehhee
 
 
 
esok baru pulang ke klang bandar di gagak raja
ada sesapa mau ajak guwe ngedate di danga bay??
hehheheheheh


note
hujan emas di negeri orang
i still love my selangor-KL

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang usha je singapore dr jauh,
achik ezam

Sabtu, 20 November 2010

jom tukar kereta.....hrmmmmmm

 
 
 
kereta idaman saya adalah
ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 memang sesuweilah dgn
susuk tuboh yang gemoks ini
huhuhuhu

tapi apakandaya
yang saya mampu cuma ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 

rasa teringin tukaw kereta baru
yang sesuai dengai saiz saya yg besor neh
tapi apakan daya
poketnya nifissss
senifis kulit bawang
haisssshhhhhh
layankan aje



sekian,belog kali ini.

yang rasa best gak tengok inspira,
achik ezam

Jumaat, 19 November 2010

TGIF

T G I F
>.<

saya choti sampai selasa
memula plan nak ke Sungai Petani
tapi kensel
nak ke JB
tapi masih tak sure lagi
hrmmmm
layan teater bebudak PeTA ASWARA kot
tahlah....
layan je apa2
yang penting chotiiiiiii
yeeaayyyyyy
haishhhhh

hamekkk ko camwhoring tepi umah

that is why i hate to plan2 things cengginieh!!!!
-sooo duh-



latest update:baru beli tiket ke JB dr klang sentral.akan ke JB jam 3pm ini!!!

sekian,blog kali ini.

yang biar benar,
achik ezam

Khamis, 18 November 2010

tentang cerita wanita rambut menggerbang.......(seram sket okehh)

 
 
korang percaya tak ngan hantu2 ni semua??
saya percaya sikit2...
kadang2 banyak
sebab saya pon hantu gak kadang2
ekekekeke

ok ok
kali neh nk citer pasal kesah sedikit seram
yang berlaku kt anak sorang makcik sedara saya

ceritanya bermula begini
 
 
*sambil padang atas ala2 flashback*

anak makcik sedara saya tuh dalam darjah berapa ntah
tapi skolah rendah lah
sejak berminggu yang lalu asek menjerit ketakutan bila kat sekolah
menjerit takut yang bukan dibuat2.
 
sangat natural jeritan batinnya okeh
kadang2 sampai nangis menjerit jerit sampai menyuruk kt bawah meja
bila di tanya kenapa dengan cikgu2 dia takmo jawab
terpaksalah pihak sekolah call mak dia soh amik bawak balik

bila dh sampai umah ok plak
masing2 ingat budak ni berlakon baekk punyerr
tapi bila bangun pagi2 dialah yang paling excited nak pegi sekolah
takyah kejut dia dh bersiap2 dah
mmg happy sangat nak pi sekolah

tapi bila dh sampai sekolah
benda yg sama jadik
jerit2 nanges ketakutan
tepaksala mak dia tunggu kt sekolah

sekali tuh bila dh reda
emak dia pon tanyalah
why my dotter..wny?????

emak
adik,
kenapa adik nangis bila kt sekolah
 
adik
ada orang kacau adik
 
emak
siapa?
 
adik
ada perempuan rambut panjang pakai baju putih dukung anak.
dia selalu datang sekolah suruh adik main dengan dia.
bila adik taknak main dengan anak dia,
dia marah2 adik
 
 

**haaa kau hamekkkkk bila dengor pon terus bulu dada meremang okehhh**


menurut si anak ni lagi selalunya perempuan berambut panjang ni akan bertenggek
diatas pokok sambil melambai lambai.
bila si budak kecik neh buat derk je tau2 perempuan ini
kadang2 duduk kt tangga depan kelas dia.
bagik renungan tajam ye.
sebab takmo main dgn hanak dia
dan kadang2 tunggu depan pintu
 
kebetulan pulak nk jadikan citer ni lagik best
skolah agama tu mmg betul2 sebelah kubur.
skolah 4 tingkat lak tuh.
so budak ni cakap kadang perempuan tu lambai2 dia dari kubur
nampaklah jelas dr tingkap kelas dia
 
 
kolo yg lambai2 cam atas ni takpe gak
tapi kolo yg lambai2 tuh macam kt bawah neh
 
mampoo korang kawan dgn menatang neh????
maw korang tak demam seminggu
no wonderlah budak tuh histeria ketakutan yg kaw2 punyer
 
itu yang kt sekolah agama.
kalau kt sekolah kebangsaan pulok
momok lain yg datang mengacau

hantu gula2 hacks ye
nk tau apa itu hantu gegula hacks
ha inilah dia
tadaaaaaaa
memperkenalkan
.
.
.
.
.


kata budak ni lagik
tiba2 bendalah tu akan berdiri dan renung dia
ko tak melompat kolo benda nih jadik kt korang???
gilerrrrrrrrrrr

owh kejadian ini semua berlaku pada waktu siang ye
dan hanya di sekolah saja
bila balik ke rumah budak ni ok mcm takde apa berlaku
happy as usual
 
cuma kadang2 makcik sedara saya ni 
berasa sedikit seriau pada malam hari
kot2 menatang tuh datang umah.
tapi so far kejadian hanya berlaku di sekolah
menatang tuh tak datang umah lagik

dah bawak brobat ke darul syifa' lah darul rokiah lah.
still belom pulih2
katanya mmg ada benda kacau budak neh
nak jadikan saka ke apa ostat tu bilang
dah hampir meresap kt darah dh katanya
ni masih lagi berobat
 
dan bendalah tuh still mengacau kt sekolah
sampailah ari nih
kesian budak tuh
padahal pandai katanya


hrmmm
sekian cerita slot puaka filem tebing biru hari ini
tapi mmg betol pon
kampung tok muda ni kolo jalan malam2 lepas 2am mmg scarry
golap gelita kiri kanan pokok pisang dengan kebun kelapa
rasa mcm ade org duk kt seat belakang kadang2
 
bila dh kuor keter nak masok umah tuh dh kira challenging
nk bukak pintu grill lagik..pintu umah lagik
kot2 tgh bukak ada benda 
just dop to say hi
mapooohhhhh

layankan aje.....kau ada??
hahahaha


tetibe teringat pulak kt citer nenek kebaya
hrmmmm

kot hantu mcm ni layan gak....muahaha

moral of d story
kenapa gatal nk memebela setan
kan bagus kolo bela kucing ke,hamster ke anak ikan ke
takde lah bila dh mati nanti menyusahkan prang lain
haiiilaaaahhhhhh
na'uzubillah

 
 
sekian belog kali ini.

yang mcm hantu,
achik ezam

layan jiwang malam2.....

 
 
di malam yang syahdu ini
saya terbuai-buai dengan lagu ini
non-stop playing dari semalam
huhuhuhu



bila dengor banyak2 kali
rasa mcm nak menangis berjurai2 ayer kencing mata
feeeling abessss

cenggituuuuuuuuuulaaaarrrr
hahhahaha

i cant take my eyes over you....
katanyaaaaa...
hahahahha

 
 
note
plan nk ke utara mcm tak jadik je
hrmmm beriye amik choti
 
 

 
 
sekian,bleog kali ini.

yang sewel,
achik ezam

Rabu, 17 November 2010

salam aidiladha



kepada semua
pembaca, penskodeng, penyinggah dan yang sewaktu dengannya
selamat menyambut hari raya aidiladha
qullu 'amin wa antum bilkhoir

juga
selamat bercuti semua
>.<




baru balik kerja neh
penat bangettttt!!
tak dapat semayang raya
haissshhhhh...
T T





sekian,blog kali ini.

yang hari2 pon raya,
ezam

Selasa, 16 November 2010

grumpy old men???


jam 3am diopis dan maseh berpura2 girang
masok keje jam 1am
abes keje jam 10am

kalo dulu lepas keje
boley terus pegi merayap
these days
kena tidur dulu
at least 3jam

or else
saya akan jadi 
grumpy

mood nak berjimba2 mmg zero
nk senyum pon takleh

ade abang tu kata
tanda-tanda penuaan?
hrmmmm

haippppppppp bedebah
baru 21 lah
ahahahahhahahha

tapi sirius
berpusing2 di mall tanpa arah tujuan
bukan lagi jaman saya
hrmmmmmm

sok2 saya tua jadi macam ni ke????


sekian belog kali ini.

yang ntahpape,
achik ezam


Ahad, 14 November 2010

p a s r a h yg e n t a h

 

"...walau langit tak selalunya cerah, 

panas dan hujan saling bertingkah, 

walau tersenyum dalamnya gundah,

menangis di jiwa saat meresah,

percayalah

hidup ini tetapkan indah, 

yakin semuanya kan ada hikmah

dan kepada Tuhanlah 

diri ini berserah pasrah...."





note
masih ralat dengan keputusan yang tersalah
lantaran takut memikir padah
arghhhhh menyesal sudah
hrmmmmmm
T___T



sekian,belog kali ini.

yang gundah,
ezam

Sabtu, 13 November 2010

tentang najwa...(mood soul & jazz)




 
 
inilah najwa mahiaddin

owh

i started to fall in love with her voice
when she was a guest in HotFm carta 30 last few weeks
damn she was awesome!!!
eh cakap omputey lak
 ntah sapa2 ntah hotfm jemput kan
sekali bila minah ni nyanyi
perghhhhh
klimaks!!!!
eh over
 
 

tapi sejujurnya
najwa mmg punya vokal yg rare dan ori
tak perlu jadik black singer utk jadik penyanyi jazz n soul yg bagus
tak perlu mendayu2 seperti tok itiku (katanya) untuk be in market
dan 
paling penting
tak gunakan ayahanda beliau mcm dafi
untuk mencarik kefemesan

yerp
wee need serious talent
not penyanyi maggie kari
sekejap nk berlakon,sekejap nak nyanyi,sekejap nak jadi dj
owh ni my opinion je okeyy
jangan marah2
nanti cepat monopose


baideway
kalau ada show beliau mmg nak pegi tengok
najwa nk vvip pass plss
**wink.wink*

note
udah2lah kecoh pasal artis becium ke bertenggek ke ape ke
yang baik jadikan teladan yg buruk buangkan dari kehidupan
.simple.



sekian,belog kali ini.

yang jazzy mazzy waklu,
achik ezam