Khamis, 30 Disember 2010

tahun baru dah nak mai wehh ;D



2010 dah nak say babai
2011 dah nak mai
 
cepat sungguh masa berlalu
mcm baru semalam je tumbuh bulu
tetawu kejap aje dh nak taon baru
owh how i hate to be old like you
huhuhuhuhuhu

azam baru nanti
copy paste saja yg taon ini
paling penting ini kali
tingkatkan prestasi
jauhkan kontroversi
 
happy new year semua!!!!
 
 

saya single.saya ok.

 
 
*ESOK BELOG NI PON COTI UMUM SEMPENA KEMENANGAN MALAYSIA DALAM PIALA SANDII SUZUKI MLM TADI.
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang happy go lucky,
achik ezam


Rabu, 29 Disember 2010

tentang kastemer dan sarcasisme :P



sarcasisme towards customer is a big NO-NO
tapi adakalanya terlepas juga
mcm contoh di bawah.

jam 4am!

saya
hi nama saya khan, apa boleh saya bantu

kastemer
hi,nama saya joko
 
saya
ya inchek joko apa yg boley saya bantu?
 
katemer
saya mau kod (sebut kode)caller ringtone
 
blablablablabalabla
*settle urusang*

saya
baeklah inchek,ada apa lagi yg boley saya bantu
 
kastemer
abang enggak tidur2
 
saya
saya habis kerja jam 10am inchek
 
kastemer
jadi abang,kapan abang mau mati???
(sambil terkekek dgn kawan2 dia)
 
saya
saya tunggu inchek dulu ya
 
hamekkkkk kawwww

saya terkesima.dia terkesima
untuk beberapa saat
tak perlu kata apa-apa
 
*tuuuuttttttttt*
pak joko terus meletakkan telepon

bukan niat untuk bersikap sarkastik
ibarat tindakan refleksi yg bertindak secara automatik
saya tidak sengaja
sirius pak

peringatan
kepada sekalian warga/bukan warga Malaysia
andai tidak boleh melelapkan mata
tak perlulah telepon mana2 talian bantuan
haissssshhhhh
 
kami tersenyum,tapi di hati Tuhan aja yg tawu
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang suka melayan,
achik ezam


Selasa, 28 Disember 2010

tentang saya dan buah hati saya.

eh mcm dh abang2 gambau neh...padahal baru 21..ngeeeeeee
 
i am sort of a family guy in person
anak emak katanya
hari2 mesti nak kena tengok muka emak abah saya
baru rasa lega
 
 ++my medicine++

dedulu masa duk menyewa setiap hari mesti call
padahal damansara je kot.
mcm jauh jer.
hekhekhek

alhamdulillah
sejak setahun stayback dgn famili neh
rejeki selalu cukop.
tak pernah rasa terdesak
compare masa duk bujang
padahal kolo ikotkan lebih banyak duit saya keluar 
bila duk ngan famili
inilah yang dinamakan keberkatan barangkali
 
 alhamdulillah rejeki sentiasa kecukupan


skrg ni pon kolo nk bercuti ke mana
saya mesti angkut derang sekali
espeseli lepas abah pencen
lagi senang nk bawak derang jenjalan
jarang pi berjalan tak bawak depa
 

Mr. & Mrs.smith


kahwen atau bercinta
takde dalam kamus hidup saya skrg neh
skendel2 geli2 takpe
fokus saya adalah mak abah saya
deranglah priority idup saya
ade masa beberapa taon je lagi kot
masa untuk membalas jasa derang
huhuhuhu

 ++my sweetheart++

setiap hari saya berdoa
agar dikurniakan umur yang panjang
dan kesihatan yang sempurna
supaya inshaallah saya dapat menjaga mereka
hingga ke hujung nyawa
kalau saya sakit atau takde
sapa nk jaga derang elok2 nanti
**eh tetiber sedey**
 
 
 
note
saya pon sayang anda semua juga
^.^

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang fabulously not fabulous,
achik ezam


Isnin, 27 Disember 2010

tentang penyokong sukan kita.



bila kita menang
seribu satu pujian kemahen lagi kita berikan.
 
bila kita kalah
seribu puluh juta satu makian kita berikan.

apa yang kita perlukan adalah
kesetiaan dalam sokongan 
(mcm tajuk lagu lak)
 
bukankah kalah dan menang itu adat pertandingan.
 
hrmmmmmm
penyokong..penyokong...

orang kita.cara kita.
 
 
apa2pon
tahniah Malaysia!
 keep up the good work ok.


 
 
p.s:saya tak tau pon ade final bola mlm tadi..huhuhuhuhuhu

 
 
sekian,belog kali ini.

yang kaki bangku,
achik ezam

Ahad, 26 Disember 2010

tentang hari ini hari ahad.



indahnya hari ahad dapat bermalas-malasan di rumah.
definisi cuti yg terbaekk sekali kan.

apa2pon selamat berehat-rehat.
enjoy dis movie parody yah
mmg terbaekkkk dari ladang
.
.
.



ektibiti ari neh
membasoh baju di waktu pagi
membasoh kereta di waktu petang
di tengah2nya penuhi dgn ektibiti ketiduran
huhuhuuhuhuhu
 
**sambil buli anak2 buah**



 
note
jalan2 di soping complex dah bukan hobi saya lagi.
faktor usia maybe.
huhuhuhu
 
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.
 
 
yang manis2 buah mangga,
achik ezam



Sabtu, 25 Disember 2010

santai2 ujung minggu.



hampir-hampir tepat


sapa yg rapat dengan saya
sure pening melayan karenah saya
^.^

ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee



baideway
marry christmass to all christian friends
enjoy your festives season yah
>.<




 note
selamat berchoti semua


sekian,belog kali ini.

yang tak brapa sehat,
achik ezam

Jumaat, 24 Disember 2010

tentang PTTN.....



setelah berkurun tak pergi ke laman web PTPTN
saya terbuka hati klik klik kilk ke sana
memula fill up pembiayaan ujrah (tukar 3% to 1%)
alhamdulillah setel

tetiber klik lah pi tempat senarai bleklist itu
dan letak i.c number
jeng jeng jeng
.
.
.
.
.
.

hello newwww yorkkkkkkkkk

 

*terus bukak website air asia*

ekekekeke
selama neh mati2 hengat kena bleklist
owh nampaknya bukan haniebek aje yg boleh pi Seoul
nampaknya saya juga nk plan2 pi obersea lah

hrmmmm kena buat bajet nieh..
mcm haniebek gak
tapi saya bajet hot udahlah
untong2 ade org sponser *pensan*
ekekekekekeke



note 
inshaallah 
2011 akan buat bayaran secara konsisten setiap bulan
*sambil tersenyum2*


sekian,belog kali ini

yang taksuke berhutang k,
achik ezam

tentang berpada-pada...


 
 
 
"...Never make someone your everything.
Cause when they're gone, 
you'll have nothing...."
 
 
...dan saya tak mahu menjadi istimewa di mata sesiapa sebab saya cuma insan biasa yang sering alpa dalam kenikmatan dunia...

yang baik pastinya datang dari Allah s.w.t dan yang buruk sudah tentunya dari saya insan yang hina.



note
salam jumaat semua



sekian,belog kali ini.

yang sewel lite2,
achik ezam

Khamis, 23 Disember 2010

percaya tak?????



 "....i believe i can fly i believe i can touch the sky..... "



saya percaya
suatu hari nanti 
saya akan berjaya menjadi 'somebody'


tapi sebelum saya menjadi somebody itu...
.
.
.
.

ijinkan saya tidur dulu.
pokcik baru pulang dari kantor.


ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
 
(^.*)

 
 
ngantok dow
bye


sekian,belog kali ini.

saya gemok.saya ok,
achik ezam

Rabu, 22 Disember 2010

bye2 keje tgh malam :)



baru bangun.
mamai.sangap.ting-tong.
 
inshaallah 
kalau takde apa bulan depang
setat masok normal shift.
genap 2 taon keje midnite shft
11pm-8am/2am-11am/1am-10am/12am-9am
korang mampoo?
 
terasa mereng sudaa
hehehehe

yang bagusnya masok balik normal shift nie
dapat tido malam
:D
 
yang tak bagusnya
income sure tak semeriah kerja midnite 
:(

takpe rejeki di tangan Tuhan
redho ajelah
:)

huhuhuhuhu

 
 
diam tak diam 
dh 5 taon keje kampeni neh
jadinya
susah senang semuanya pasti bisa ditempuh!
achik ezam buleyyyy!!!!


 baideway
thanks to inchek boss sebab bagi approval dgn kadar segera kt kite.
(mcm suke je gua nk blah team dia)


note
bye-bye midnite shift




sekian,belog kali ini.


yang bukan muda sangat,
achik ezam

Selasa, 21 Disember 2010

bila saya marah...

 saya jarang marah2
pernah tengok saya marah???
takkan???
kalau marah pon saya selalunya diam2 comeyl
mcm garfield
meowwwwww
 
panggggggg!!!!!
 
ok ok
tapi semalam saya mmg marah

 
ceritanya begini.......

saya berkawan dgn J
lama tak lamalah tapi saya dh paham sangatlah perangai dia
kendian dari J saya kenal Q
adela sekali sekala kami melepak meminum bersama
Q neh mmglah baek orangnya
sesuailah buat calon menantu
hukhukhuk
 
pada suatu hari J menghadapi musibah
alah masalah romeo must die
putus chentalah haper lagik

meroyan royanlah si J neh mcm org mati bini
hari2 hapdet status fesbuk emo2
konon2 harapkan undi simpati lah tuh
hakktuihhhhhhh
padhala tetiap itulah keje korang
drama hindustan

as a fren bagilah moral support and advise apa2 yg patot
walopon dalam hati
sudahlah kau drama queen
poyo!!!!!

sebab saya tau
satu perangai J yg saya tak berapa nk like tu
bila dia ade masalah baru beriye-riye dia carik kite
taim tu kitelah abang kitelah penasehat segala
kolo masalah dh setel
dia akan hilang mcm angin

as for me takde hal lah
gua tak rugi sesen pon
ikhlas nak tolong
yang penting 
jangan kuang ajaq dgn gua
gua starlite dahi lu kang

yang beriye menjadi pendengar setia si Q lah
sebab si J neh seboleh2nya akan carik si Q
mintak advise lah, temanlah, advicelah
tadah telinga jelah si Q tu

tapi semalam saya dapat tau dari Q
si J neh dh tak mau fren2 dgn si Q neh
almaklum masalah cinta shhhh derang dh setelkan
kembali hidup bahagia mcm cinderella tahi kucing
 
 bila dh baek
si Q pon takde hal lah dan tumpang happy lah 
sebab si J dh tak meroyan lagik
tapi sampai satu tahap
bila si Q call or sms si J ni tak reply/angkat call
si Q pon risaulah kot mati ke, idup ke ok ke, idak ke
padahal si J neh kolo si Q lambat reply sms atau tak jawab call si J neh 
sentap mcm sipot betina dtg bulan
sbb si Q & J ni mmg akrab
almaklum kawan baek katanyerrr...

ntah cemana terbukak plak ati si Q ni call pakai nomor member dia
ehhhhh si J hangkat lak call tersebut
 
tak ke ko sentap zul???
eh zul lak masuk storyboard...
kuikuikui
 
masa call tu pon
si J ni ckp nak tak nak je
si Q pon tanyalah nape tak reply sms
pehtu si J kata dia tgh bizi deting 
jadinya
"... takyah balas..."
eh motipppp
taulah korang dh rujuk balik
perlu kah nk kerek2...
LOL

saya mmg dh jangka it will happen again
terkilannya sebab dia buat si Q tuh mcm tuh
tapi bak kata pepatah
kalo dh hanjeng tuh mmg takkan berubah jadik kucing parsi
hanjeng lah kau sampai mati

dia pernah but camtu gak dgn saya
tapi saya jenis tak kesah
tapi bila dia buat kt Q camtuh 
saya plak yg rasa panas ati
kesian benor...

moral of the story


 
hrmmmm
baideway
lu dgn gerlpren lu sama aje
masing2 drama queen
bajet selebriti
haissshhhh
cucuh dgn rokok kang!!!

kau pikir kau bajet hot
konon skendel dgn finalist DJ radio panas
kemahen bitau wa minah tu cintan banget sama lu
jalan pegang2 tangan kt ikea
ntah2 propa...
perasan lebih ko ni dol
 
bila dh kantoi baru nk kecoh
lu sayang gelpren lu lah hapelah
chenta sampai mati lah katanya
pegi mati lah lu

tengoklah satgi langit tinggi rendah!

lagik satu
setakat nk kerek2 dengan keter sport pinjam ade gua kesah?
kecik2 kereta wa pon keter gua sindri
lu?ade???
 
semua harapkan barang pinjam
ntah2 spender lu pon mak lu belikan
bikin malu aje


haaaa cukoplah tu
kang terlebey2 boleh bawak masok neraka plak nanti
ngeeeeeeeeeeeee
^.^
 
baideway
saya jugak jarang nk dislikes org sesuke hati
tapi once dh dislike mmg susahlah nak like balik
huhuhuhuhu


note:
 bitch!
 
 
 
 
 
.
(titik jauh2 tiru setail kak tasekM)
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang marah2 comeyl,
achik ezam

Isnin, 20 Disember 2010

selamat pengantin baru fuad@atok

 
 
akhirnya kawan saya
atok@fuad 
selamat mendirikan rumahtangga

walaupon banyak pancaroba
kesah kawen derang neh 
tapi 
kalau dah jodoh tu memang namanya
Allah s.w.t yang tentukan
tak siapa mampuu menolaknya

fuad a.k.a atok semasa single

 
fuad a.k.a atok semasa ijab qabul


fuad a.k.a atok selepas berubah status
 
say bye2 to single life
say bye2 to dara life (??)

alolololola..

semoga fuad@atok dan hafizah@eja
selamat menjalani bahtera berumahtangga
dengan tenang dan bersabar
menghadapai segala dugaan dan cabaran
selamat pengantin baru
^.^


 
 
dua hari berturut2
memenuhi permintaan kawan yg sangat last menit
jadi potografer bidan terjun
lepas balik keje jam 10am rehat kejap pehtu
bergegas ke sijangkang
snap.snap.snap 
 
lepas snap2 bergegas balik umah 
tido sejam dua
pehtu pegi keje pulak
hrmmmmm

fenatttt tapi tak kesah
sebab kawan 
dan sebab nk gain experience dan gain kompiden
 
sekarang neh tgh nk mengedit
susah kolo org rabun warna nk ejas2 kaler 
huhuhuhu
 
 
 
note
fokus sedikit terganggu bila tengok kemera tetamu 
lebih grand dari kemere kita
terasa rendah diri sat
huhuhuh
huhuhuhuhu

 
sekian,belog kali ini.

yang single mcm kerepek pringle,
acjik ezam

Ahad, 19 Disember 2010

tentang bollywood

tetibe mood hindi sudah mari
nieh gara2 sorang member FBlah 
cakap pasal mehla tu pilem hindi
itu citer mela tuh
aamir khan & twinkle khanna
(wahh giler still ingat)
huhuhuhu

baideway lagi kt bawah neh among my fav song dulu
 
masa tu saya baru 19 nak masok doploh
skrg neh baru doploh satu
hukhukhuk

lalalalallalalallala

bye!


sekian,belog kali ini.

yang kuch kuch hotak hanjeng,
achik ezam


Jumaat, 17 Disember 2010

tentang mimpi dan tsunami....

 
 
baru saja bangun dari tido sebentar tadi
mimpi pasal tsunami
damn scarry

terus update status FB
leh???

tapi ada kawan kata 
itu tandanya nak dapat rezeki
hrmmm
harap2 melimpah ruahlah gamaknya inshaallah

doa2kanlah abang kaya mcm iti gak ye
ekekekeke
melampau

but seriously terasa sangat takut tadi
hrmmmmmm

mintak2 dijauhkan dan janganlah sampai saya, keluarga 
dan kita semua ditimpa malapetaka sebegini
aminnnn

tengok yg ni pon dh ngeri
 
kesian budak kicik yg tengah main tepi pantai tu
sedeyyyy


sekian,belog kali ini.

yang tak basah masa mimpi tsunami k,
achik ezam

Khamis, 16 Disember 2010

choti dan famili.

 
 
 
hasrat untuk berlingkor diatas katil masa off day tak tercapai
omak den duk ngajak pi Melaka
sakan nau dia

siap plan nk bermalam lagi..
huhuhuhu...
tgh bulan kot
keringggggg
bitau emak alah kita pegi PD jela
huks...dia tak mauuu
 
nak gak pi  Melaka
abah lak teringin nak naek bot pusing2 melaka
sampai2 je
gigih nau nunggu bot

heh
tapi orang tua punya pasal
layan jelah
a day trip pon jadiklah
 

 yakin je abah guwe pakai baju pagoda pi melaka

 menyendol....cendol 40sen dh abes..so kami makan cendol 6 hengget..mahal nau!!!!

 see..abah saya udah pakai baju baru..motipp memula pakai baju pagoda sbb nk beli baju baru
kihkihkih

mode tak mau kalah..gigih posing!!!!!!!

mangsa kekejaman pembantu rumah
kah kah kah


emak dah bagik hint
pegi penang pon best kan
huhuhuhuhu
layannnn

pegi melaka beli mendalah nieh
nak menampi beras sambil nyanyi hati kama lah tu
ekekekkekee



note:
cuti yang bermakna adalah melepak di rumah sambil on9 diatas ranjang
ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 model kecik pon takmo kalah...



sekian,belog kali ini.

yang kureng suke travel,
achik ezam

Rabu, 15 Disember 2010

tentang telepon....


ini telepon2 saya
semua dapat free
skendel kampeni bagik larrrrr
korang ada???
heheehehe
tapi



saya jarang bagi phone number
atau mintak phone number
vice versa
 
 

saya juga jarang bercakap dalam telepon
atau mengangkat telepon
vice versa

but ironically
saya bekerja di kampeni line telepon
dan kerjanya menjawab panggilan telepon
atau membuat panggilan telepon
vice versa


 
 
moral of the story
kalau ada hal sila sms saja
saya mmg tasuke jawab telepon sindiri
unless kolo awak comel
ngeeeeeeeeeeeeeeeee

 
 pecah kaca pecah gelas
sudah baca jangan ramas
 

 tapaham nape budak2 yg muda2 suker citer pasal coli
huhuhuhu
layannnnnnnnnn

 
 
 
 
sekian,blog kali ini.

yang sewel,
achik ezam

Selasa, 14 Disember 2010

tentang azam yang tinggal kenangan...



"...2010 dh semakin hampir berlabuh
azam yang dicanang maseh banyak yang tertangguh
tak tercapai walau cuba digapai mungkin sebab tak bersungguh
atau mungkin sebab memang tak ada jodoh hrrmmmmmm..."
 
 kita cuba lagi 2011
**apa kata taon depan kita jangan berazam
tapi kite semua berEZAM**
LoL

huhuhuhuhuhu

 
+redho ajelah+


 
note
ceciter ceciter ceciter


 
sekian,belog kali ini.

yang ngantok,
achik ezam

Isnin, 13 Disember 2010

mutiara kata.


google2 punya google saya jumpa neh:

"...I hated going to
weddings. All
the grandmas would
poke me saying
"you're next!" 
They
stopped doing that
when I started doing
it to them at funerals...."
 
agak2 
boleh saya aplikasikan dalam kehidupan tak???
ngeeeeeeeeeeeeeeeeee
 

eh kasarnya wajahku..huhuhu

 
 
note
i am single but unavailable
please try again later
>.<
 
 
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.
 
yang bukan antu mak limah,
achik ezam