Isnin, 31 Januari 2011

simpan saja duitmu itu :)


akhirnya buat keputusan untuk simpan duit bonus dalam bank saja
**for the time being**
 
 
 

ingat nk invest kat unit trust atau pon buat FD lah
bagik duit tu beranak pinak
biasalah
dah dapat betis nk peha
dapat peha nk ehem2
huhuhuh

bila dah banyak duit bolaylah saya menunaikan haji ke mekah
**sambil pose2 menadah tangan di atas sejadah**

sebelom tu nk meluahkan rasa ati gak!!!
motip increment cuma naik 50 hengget?????
kampeni busuk pon derang naek at least seratos hengget
 
kefedekotfot pufunyerfer kamfamnifi
safabarfar jefelehfah
dyfeyemfem!!!!!
 
**no komeng**

last but not least
its snowy raining sesason now
please drive carefully
and take care of your health
dont take botox use nutox
hahaha
takde kena mengena
 
 
 semalam makan nasik lemak
rasa bertambah 5kg dah lemak
T_T


 
 
sekian,belog kali ini.

yang lemau tyme ujan2 neh,
achik ezam

Ahad, 30 Januari 2011

ahad yang basah dan melekit lekit...



4.30pm meal tyme
at pantry opis

guna internet kiosk
sejuk mcm dalam esbok
hujan turun mencurah-curah

seronoknyalah org2 yg berchoti
baring2...mengawan....makan nasik hayam

ini tak
dah tau berchoti pegilah jenjalan
shoping ke skodeng ke berenang ke

takyah lah call helpline
sekadar nk bertanya2 beramah mesra
menjadi prankers
ataupon
nk mengamuk tak tentu hala

its sunday for god sake
chill and have sex fun!!!!



mencikkkkkkkkkkkk!!!








**kenangan rumah sewa di kota damansara**
korang ada langsir bentuk v cengginieh?
hahhahahaa





sekian,belog kali ini.

yang setiimm bile sejuk,
achik ezam

today is hari matahari!



owh
its sunday
sedang bersiap-siap.tacap2.pakai lawo2
nk pi mana ek??
yeah
pergi kerjaaaaa!!!!!!!!!!!
LoL

sambil gigih melayan 
lagu "speak now"
comel lagu nieh
agak catchy
tapi bila baca lirik dia
sungguh bitchy

ok lah tue 

apa2pon 
selamat bersantai2 di hujung minggu semua

sekian,belog kali ini.

yang tak mahu cakap sekarang,
achik ezam

Sabtu, 29 Januari 2011

blog baru ke???



sampai2 umah bukak lappy
eh kenapa belog dh lain
cecuber refresh takmo tukor
dh nk menyumpah blogspot
eh baru tringat
si kuden yg kacak bergaya dan kaya raya
(bodek lebey)
dh designkan belog baru saya
ni link belog dia
singgahlah sana ok

hehehehehehe
terima kaseh daun keladi kuden
walopon lu bahankan password wa
tapi ingat itu rahasia 
ahhahahaha

korang rasa ok tak???
kalo tak ok pon peduli apa
bukan belog korang
hahahaha
oooppppps
ampoonnnnn korang
(>.<)
 
note
ade org tanya ni belog baru ke?
dh 5+ taon dh
cuma tak femes jer
hehehheh

 
 
sekian,belog kali ini.

yang manja2 ganas,
achik ezam

tersenyum-senyum di pagi sabtu



hrmmm
hari ini kena kerja.shift 11am-8pm
carik makan

kalau sempat maybe pi show aizat.
kalau tak sempat buat show sindri kt kotak merah
hehehehehehehe

owh i am so cannot stop smiling
bukak2 RHB online malam tadi
eh dah penuh

kalau tetiap bulan basic pay mcm tu kan elok
 
 muka dapat ikan eh bonus
 
everything already in
so now time to find new job!!!!
hahahha
 
baideway
selamat berhujung minggu semua
 
 
note
teringin nk buat keje PA balik lah

 
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang maseh mcm dulu,
achik ezam


Jumaat, 28 Januari 2011

burlesque best!



owh
hari ini berkesempatan ke pratonton
burlesque (sebut ber-lesk)
 
 
 
bila cher, christina, skimpy outfit, sexy moves & muzik bersatu
hasilnya sangat awesome!
 

jalan cerita yg begitu typical & cliche
(golden girls, chicago, coyote ugly)
what do you expect!
but who cares
i just need some fun
 
plus
its freeeee anyway
>.<
 

owh ada adegan bogel juga
LoL
 
 

sekian,belog kali ini.

yang tak pandai berdansa2,
achik ezam

fasha.S Vs nora.D




OMG
kempen pilihanraya DUN Tenang terus teggelam
sekarang semua tgh sibuk melayan pilihandada
hahaha

siap ada team hokeyy
team fasha sandha Vs team nora danish



walaupon saya ni follower tegar FS di twitter
tapi saya taklah sokong memana
saya sokong dia nieh aje
.
.
.
.
.

.

cakkkkkkkkk

 korang mampooo???



lantak korang lah
masing2 dh besor
dh pandai pikior

ikot rasa binasa.ikot hati mati.ikot napesu lesu.

yg korang2 kt tepi2 tu plak
janganlah jadi batu hapi neracca ye
hahaha

tabaekkk okeyyy

kepada habang jejai
dasat giler babeng lah penangan habang neh
ada pakai2 kah???
hahahaha
kolo leh setelkan lah masaelah negara neh ASAP
naek lemas dah weiii


note
cinta yang kekal manis semanis2nya
hanya pada Allah





sekian,belog kali ini.

yang cuma pecacai,
achik ezam





Khamis, 27 Januari 2011

bila harus memilih antara dua :(




saya sedang berada di dalam dilema wanita
dengan bajet yg ciput
(sbb bonus dapat sikit)
saya kena memilih antara

 harga pasaran RM1299
pro
leh skendel bbm n twitt-twitt dgn tok iti
dan nampak lebih kacak bergaya
  lagi mempersona sewaktu melintas jalan 
depan pavilion sambil berbbm
LOL

ATAU

harga pasaran RM3300

pro
leh amik gambau lebih kristal clear dari kemera sekarang
barulah tok iti saya nampak lebih comeyl di kemera saya




secara jujurnya 
(sebelum di carot/dikata/dicerca)
mendalah ni bukan untuk menunjuk2 ye 
harap maklum

ini untuk reward diri sendiri setelah bertahun berjimat cermat
huhuhuhuhuhu

plus its been a while gua tak shopping utk diri sendiri
sedeyyyy
T_T

muke saya tyme sedey...comel tak????
lol



note
kot ada sesapa nk sponsor ai ok aje
tak gituuu haniebek????
>.<
 



sekian,belog kali ini.

yang sentiasa bajet loaded,
achik ezam

sepetang di pakli

**tengkiyu unkel gugel**


 
setelah mengeluh sebab sudah lama tak melepak
akhirnya dapat juga melepas gian ngeteh di pak li sek.7
dengan geng lama
hehehe
 
masuk duduk kol 4.30pm balik keluar jam 10.30pm
dkt 6 jam melangut,mengarut dan mencarut
giler qada' sebulan tak melepak
sembang dari gosip artis ke politik ke sukan
ke hal2 personal 
etc etc etc
 
minumnya cuma segelas
ngehngehngeh

sekali-sekala
sembang2 isu semasa
melepaskan lelah di dada
mampu melepas tekanan yg ada

sambil cuci mata 
huhuhuhu
 
 
note
banyak cakap banyaklah salahnya.banyak salah banyaklah dosanya.
banyak dosa nerakalah tempatnya
**ouchhhhh**
 
 
 
 
sekian belog kali ini.
yang dh bersih matanya,
achik ezam


Selasa, 25 Januari 2011

got[no]feeling :p



wow

awesome huh!

takde idea nk updet.takde feeling.
mood tak mari
but then terhibur tengok klip nieh
huhuhuhu


hope that tomorrow will be a good day!
  


sekian,belog kali ini.

yang mmg takde feeling,
achik ezam

Isnin, 24 Januari 2011

tentang masa.




baru perasan
sejak keje pagi nieh masa rasa sgt terhad.

dah lama tak ngeteh kt pelita ss15
pakli sek.7 juga dh hampir sebulan tak dijengah
Qbistro pon lama tak jejak
skendel mendel pon dh lama takde

tah apa yg bizi pon tatawlah
hahaha
 
tapi siyesly rasa mcm masa sgt2 pendek
sangat beza masa kerja midnite shift dulu

rasanya sdg adjust myself dgn timing kot
ala2 jetlag
hahaha
almaklum selama ni keje ikot waktu europe
sekarang ikot balik waktu malaysia
hehehe

so far work is fine
new team mates sangat2 meriah
(walopon saya nih yg  paling berumor dlm team tu)
so far so good
bonus walopon tak banyak 
tetap bersyukur
alhamdulillah

inshaallah harap2 semuanya ok buat saya
juga buat anda semua
dalam hidup ada jatuh ada bangun
hadapi semuanya dgn redho dan pasrah padaNya

life goes on.
walk and strike a pose!
hehehe
 
 
 
firman Allah 
"...Demi masa!
Sesungguhnya manusia dalam kerugian,
Kecuali orang-orang yang percaya, 
dan membuat kerja-kerja kebaikan,
dan saling berwasiat pada yang benar, 
dan saling berwasiat untuk bersabar..."
(103:1-3)

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang mentel,
achik ezam


Ahad, 23 Januari 2011

sedetik lebih bersama achik ezam..lol




sedetik lebih
dh berhari2 non stop dengor lagu neh

ini preview


full version

feeling lebey dow
huhuhuhuh

harap2 movie nya sama best mcm lagu ini

well done AZ
dari tak minat tetibe jadi minat!
(rin a.k.a oren entry ni khas untuk kao)

 motippp miskol semata2 nk dengor caller ringtone guwe
pehtu org jawab kena marah plak
hahahha



sekian,belog kali ini.


yang telebey detik,
achik ezam

mungkir.



bukan sengaja memungkiri janji
tapi
atas sebab2 yang tak dapat dielakkan.

 
 
 
 
yang baik datangnya dari tuhan
yang buruk tentulah datangnya dari saya sendiri

selamat hari ahad semua
>.<
 

 
 
sekian,belog kali ini.

yang maseh mcm dulu,
achik ezam

Sabtu, 22 Januari 2011

sehari tanpa telepon tangan

saya jarang bercakap dlm hempon
tapi
hari ini saya tertinggal hempon
seksanya teramatlah sangat sebab...
  1. saya tak boleh ambik gambau sendiri masa berenti kt trafik lite
  2. jadi takde ucapan selamat pagi bergambar kt fesbuk
  3. saya tak berani baring2 masa meal tyme sbb takde alarm.takot terbabas
  4. saya terlupa password atm.xdapat mencucuk
  5. makan lauk tawar takleh updet dalam fesbuk
  6. tak boley nyanyi kuat2 sambil rakam suara
  7. mati kutu tak tawu nk buat apa
  8. takleh tengok updet siti dn hanis zalikha dlm twitter
  9. tak dapat nk call emak tanya nk beli mende masa pi tesco
  10. tak dapat tengok muka siti kt wallpaper hempon (overdose)


senang cakap
tanpa hempon saya yg boleh online internet percuma tanpa had itu
saya boleh mati pucuk akal dibuatnya
tunggulah nanti blekberry bulan depan
kita bbm ek
huhuhu



sekian,belog kali ini.

yang ntahlah,
achik ezam

Jumaat, 21 Januari 2011

eh dh malam minggu???


yes i am!!!!



work.online.gym
*tunggu siti balas tweet*
 
deym tired
hikhiks
 
bila shfit pagi ni mmg takde masa nk berjimba2
letihhhnesss gilerrr

 
esok+lusa kerja lagi
layannnn

selamat berhujung minggu semua
have fun
 
sebelom tido layanlah akak jena jen korang neh
kolo karok camni mau semput kannn!

 
 
 
sekian,belog kali ini.
yang sudah2lah tu,
achik ezam

Khamis, 20 Januari 2011

filem seram dan adabnya!




filem seram adalah genre kesukaan saya
tapi atas sebab tertentu saya jarang menonton filem seram!
tapi kelmarin berkesempatan menonton filem KHURAFAT
but then saya sedikit kecewa dgn gelagat penonton yg agak kurengggg
haishhhhhhhhh

meh sini achik terangkan
adab menonton wayang seram!
  1. kalau anda seorang yang maha penakut,sila jangan tengok.sebab nanti akan merapik rapik dalam panggung dan mengganggu konsentrasi penonton laen.ini akan jd berkaitan dgn no.5&7 nanti.ditujukan khas buat gadis2 dan yg feel2 gadis
  2. sila jangan terkejut berlebih2an yg sgt exaggerate melampau2 sehingga tak nampak originality katakutan anda.nampak sangat mengada2 nk kena terajang.di tujukan khas buat mat rempit dan rakan2nya
  3. jangan bawak anak kecik.dh tawu cerita seram lagi bawak budak kecik.dh melalak2 lalak ketakutan budak tu bikin panas penonton lain.sila antar anak ke umah nursery atau mak anda kalau mahu menonton.kang anak korang demam ke aapa ke dh korang jugekk yg susah.di tujukan khas buat ibu bapak yg muda2
  4. jangan mengambil kesempatan terhadap gerfren anda yg ketakutan dgn aksi berpelukan yg meluat luat orang tengok.motipppppp!!!!.di tujukan buat lelaki hidung belang
  5. sila jangan jadi pengulas cerita.we all watch the same movie ok.tak sempat2 nk buat ulasan selari korang nk kejor apa??trafik blog???lol.di tujukan khas buat akak2 bertudung.
  6. yg ni paling penting, JANGAN TENDANG2 KERUSI ORG DEPAN masa anda ketakutan.sangat ANNOYING ok!di tujukan buat semua
  7. lebih kurang sama mcm no.5 tapi kali ni tolong lah jangan buat prediction utk next scene.we need no spoiler ok.di tujukan juga buat akak2 yg suka nau ckp kuat2 ha lepas ni mesti dia cenggini,lepas ni mesti antoo kuor.cam nk halau jerk rasa
  8. jangan mencarot tak tentu pasal.asal terkejut nampak antoo nk mencarot.asal mencarot nampak antoo.rileks2 sudahla.di tujukan buat abang2 berbaju tshrt tanpa kolar
  9. dh tau kuat kencing next tyme pilih seat yg belah tepi.ni asek kuor masok kuor masuk.haiyooo,baru tengok citer antoo dh bocor kalo nampak antoo betol tatawlah.di tujukan buat si beser..lol
  10. lu pikir la sindri...malas abg nk ckp..nanti berlebih lebihan pula


genre seram tak sama dgn genre komedi
fokus kena lebih baru feel seram tu sampai
awak dh bayor jadi enjoy ajelah
shut up and watch!
haisshhhhh


note to shamsul yusoff
not bad movie kamu kali ni
well done!

**peace no war**


sekian,belog kali ini.

yang penakut kadang2,
achik ezam

Rabu, 19 Januari 2011

kastemer owh kastemer

 
 
keje call centre ni kadang2 menarik 
ada satu insiden yg buat saya rasa semacam
masa tu kasetemer nie mintak bukak line
oleh sbb line tu bawah nama hasben dia
maka berlakulah dialog di bawah


saya
puan, utk buka line ni saya kena bercakap dgn line owner
 
wifey
oh itu hasben saya, dia tgh mandi sebentar ye
 
dengor kastemer tu jalan pi bathroom..
dalam bilik sama gak kot
terdengorlah perbualan laki bini tu
 
wifey
abanggg ni ade org **tut** nak cakap dgn abang
 
hasben
nantila abang tgh bersabun nie
(bekground bunyi shower)
 
wifey
alaaaa kejappp je bukaklahh
 
(manje gilerr ko..mcm ala2 noreen noor dgn badul taon 80an dulu)
 
takpe abang bukak je cakap kejap dgn dia
mcm tak biasala abang nie
bukaklahhhhh...kejap aje...

(yg ni extra manja dol..berairrrrrr)
masa ni saya rasa horny lain macam
meremang bulu roma
wakakakaka
 
dengar hasben dia kuar dr bathroom
 
hasben
ala awak nie cakap jelah dgn dia terus
 
wifey
alaaa dia nk ckp dgn abg jugakk

**bunyik background bertepok tampar dan ketawa manja suami isteri**
 
saya semakin rasa tak keruan
ahahahaha
 
last2 dapat gak ckp dgn si hasben
etc etc etc
bukak lah line dia
 
haisssshhhh
dahlah pagi2 hari
sejuk2 ekon tak hengat
dengorlah aksi2 mendebarkan
hailah badan..hailah nyawa
pepaham sudeyyyy
hehehehehe


ada satu kastemer ni lagi best:
 
"....tolonglah inchek,saya kt hospital nieh.saya eksiden...
bukaklah line saya.."
siap dgn suara2 sedey ala2 cerekarama

tapi bekground dengar suara org order teh tarik
 
motiffff?????
LOL

 
moral of the story
kalau anda call mana2 helpline
your background sounds sangat2lah clear ya
bunyik suara anda bisik nk tipu kami pon leh dengor k
 
but then dont use handsfree or loudspeaker
we can hear our own voice
like echoe sounds
hehehehehe
 
 **chakkkkk**
 
note
layankan aje asal korang bayor bil
>.<
 
 
sekian,belog kali ini.

yang bukan callgerl,
achik ezam


Selasa, 18 Januari 2011

bila yang simple itu siti jadilah dia simplysiti kebabom!


antara satu azam saya 2011
menangkap gambar siti nurhaliza
menggunakan kamera buruk saya neh
setelah gagal mensnap di AJL
nampaknya dapat juga di watson @1utama
hehehhehe
syukur 21

**tapi sayang banyak frame gegar sebab tangan saya menggeletar mcm sedang dipinang orang**

 hamagad comeynya  
mcm nk kena cubit2 pipi yg bak kueh pau nieh

 sporting giler pompuan neh...no wonderla sitizoners merata2
(>.<)

 **peace**

masa dedulu pernah gak tengok siti dedekat
tapi masa tu kamera pon takde
hempon pon pakai alcatel bentuk pisang tu dol
la nieh taw je terus beraksi ala paparazi
heheheheh

 kendo abessss tok iti neh
hailahhhhhhhhhh
 untung datuk K...
**tetibe**


naseb baek tak ramai tawu siti datang..
adalah ruang lensa kemera ni nk snap2
kolo tak jangan harap guwe bediri sebelah siti!!!
(tapi takmo snap sama2 takot nanti overshadow siti..ekekekeke)

 takde SLR hempon pon berguna juga
tak gitu???

 cantik tapi...
mata yg nampak sangat letihnya
u need a rest lah siti
pegilah bercuti 2-3 hari ke mana2
*mandai2 jerk kao ni achik ezam**


camnilah gaya tetiap pagi sebelom pi keje ek siti?
owh baideway
katanya simplysiti nk buat werksyop  mekap2
siti yg handle
kolo nak join contactlah SNP
huhuhu


 time ni siti senyum dan angkat kening kat kemera saya
terus ketaq lutut mcm nk pensan 
dan2 mengigil gigil mcm gempa bumi doh
*berlebih-lebihan disitu*

kolo kakzie kata dia tembam saya lagi super tembam
oklah tue
**tunjuk tangan gaya saida**
huhuhuhu

hehehe
memang takde gambar saya dgn siti
jangan haraplah
malu dow sbb ramai org tengok
hehehehe
amik ngan akak ipar pon jadila
tak gitu kak zie??
hehe


note
makin org mengata.makin pula dia berjaya.
yg mengata dapat apa?
penat jerk


**peace no war**



sekian,belog kali ini.

yang tak pernah ntct,
achik ezam

tentang gosip dan sms.



tengah seronok-seronok 
membahan mengata mengumpat mengeji
dengan A tentang B
melalui es-sem-es 
tetibe dapat reply
dari si B
"...sorrylah bukan aku sengaja nak kensel plan
wife aku tetibe pening2 muntah2..anak aku pon tak sehat..."

godemmit!!!!

terusss cek send item
kuang ajaq punya hempon
(ye kite mesti salahkan hempon ye tuan puan)
cemana leh terantor 1 es-em-es
dkt mangsa umpatan
muahahahaa
seb baek yg terantor tu yg agak berlapik
deym.deym.deym!


moral of the story
jangan ber es-em-es ketika memandu
nanti typo error juga akan berlaku
dan
paling penting

mengumpat itu berdosyer


sekian,belog kali ini.

yang linglung2 siket,
achik ezam

Isnin, 17 Januari 2011

isnin is cool!


salam|happy monday semua
semoge berseronok seronok di tempat kerja
manakala saya sedang berseronok ronok
di atas ranjang
coti beb coti
hahaha
 
sejak dua menjak keje siang neh 
idea nk ketuk story mmg zero
udahnya duk upload youtube jek
kire oklah dari bersawang
hahaha

kali nih nk upload video adek sepupu saya neh
namanya ezul/ejul
 
layan free style dia neh
kdg2 tgk mcm sawan tapi ok lah
kot soh haniebek ngan zulibek buat sure kelakar
hahahaah
amponnn korang
>.<
 
 
 
mamat ni suka menyanyi gak
pernahlah masuk few contest kt area2 shah alam
not bad



 
to ejul
all the best!
 
 
 ejul's family


sekian,belog kali ini.

yang menari tango jerk,
achik ezam

mengimbas memori cinta luka.



i am what i am


antara lagu yg jadi pojaan
masa form 3
 jaman2 PMR 1994
 
fes tyme dengor sbb lagu ni jd theme song
roswell mini series
terus tangkap cintan cintun
layannnnnnnnnnnz
 
deym
its mean i am old oledy
>.<
 
 
 
note
i did bought Dido cd too
(ceterom ofkoz)
 
 

sekian,belog kali ini.

yang mude rumaja ok,
achik ezam