Rabu, 5 Januari 2011

bila rege minyak stimmmmm eh naek lagi...

 *credit to inchek gugel.com.my                          

"..kenaikan harga minyak petrol RON 97 sebanyak 10 sen adalah kerana mengikut harga pasaran minyak mentah dunia..."

*ok.fine*

wow 
sikit-sikit lelama jadi bukit neh

saya memang suka benda yg naik2 neh
sesuka sangattttttt
deym!

ada sipolan tu kata kita kena ubah gaya hidup kita
berjimat cermat etc etc etc
*ok.fine*

dan menjelang musim2 perayaan
tetibe minyak masak tak ada stok
apekejadahnya tak ada stok
ladang kelapa sawit yg berekar2 berelung relung
satu Malaysia neh tak berbuah ke????
motifffff sangatttttttt
deym!

jadi mari kita semua memulakan diet yg sehat
memasak masakan tanpa minyak ye puan-puan
rebus dan kukus saja ok!


note
gaji bila pula nak naek ek ek ek?????




sekian,belog kali ini.

yang tasuke muka berminyak,
achik ezam
 


8 ulasan:

NAZRUL AZAT berkata...

ai suke naek minyak... ngeheheee

achik ezam berkata...

azat;kena isi minyak pakai ayer keroh nampaknya~

CintaZulaikha berkata...

sumer pon nak naik...huuh..

achik ezam berkata...

CZ:yerp..semua mahal la nieh..apo lah...

sHaH berkata...

minyak naek, suma barang naek..

minyak turun, harga barang tang tu gak...

aku tak tengok chicago hope tapi ER ngan grey's, aku prefer grey's coz lagi banyak dilema.

kes yang diaorang cube tunjukkan pun interesting.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

berat badan pun naik dah nih....

(^^,)

niesz berkata...

lps ni xdpt la nk mkn goreng pisang da..hehe..

achik ezam berkata...

kita kukussssss~