Khamis, 20 Januari 2011

filem seram dan adabnya!




filem seram adalah genre kesukaan saya
tapi atas sebab tertentu saya jarang menonton filem seram!
tapi kelmarin berkesempatan menonton filem KHURAFAT
but then saya sedikit kecewa dgn gelagat penonton yg agak kurengggg
haishhhhhhhhh

meh sini achik terangkan
adab menonton wayang seram!
  1. kalau anda seorang yang maha penakut,sila jangan tengok.sebab nanti akan merapik rapik dalam panggung dan mengganggu konsentrasi penonton laen.ini akan jd berkaitan dgn no.5&7 nanti.ditujukan khas buat gadis2 dan yg feel2 gadis
  2. sila jangan terkejut berlebih2an yg sgt exaggerate melampau2 sehingga tak nampak originality katakutan anda.nampak sangat mengada2 nk kena terajang.di tujukan khas buat mat rempit dan rakan2nya
  3. jangan bawak anak kecik.dh tawu cerita seram lagi bawak budak kecik.dh melalak2 lalak ketakutan budak tu bikin panas penonton lain.sila antar anak ke umah nursery atau mak anda kalau mahu menonton.kang anak korang demam ke aapa ke dh korang jugekk yg susah.di tujukan khas buat ibu bapak yg muda2
  4. jangan mengambil kesempatan terhadap gerfren anda yg ketakutan dgn aksi berpelukan yg meluat luat orang tengok.motipppppp!!!!.di tujukan buat lelaki hidung belang
  5. sila jangan jadi pengulas cerita.we all watch the same movie ok.tak sempat2 nk buat ulasan selari korang nk kejor apa??trafik blog???lol.di tujukan khas buat akak2 bertudung.
  6. yg ni paling penting, JANGAN TENDANG2 KERUSI ORG DEPAN masa anda ketakutan.sangat ANNOYING ok!di tujukan buat semua
  7. lebih kurang sama mcm no.5 tapi kali ni tolong lah jangan buat prediction utk next scene.we need no spoiler ok.di tujukan juga buat akak2 yg suka nau ckp kuat2 ha lepas ni mesti dia cenggini,lepas ni mesti antoo kuor.cam nk halau jerk rasa
  8. jangan mencarot tak tentu pasal.asal terkejut nampak antoo nk mencarot.asal mencarot nampak antoo.rileks2 sudahla.di tujukan buat abang2 berbaju tshrt tanpa kolar
  9. dh tau kuat kencing next tyme pilih seat yg belah tepi.ni asek kuor masok kuor masuk.haiyooo,baru tengok citer antoo dh bocor kalo nampak antoo betol tatawlah.di tujukan buat si beser..lol
  10. lu pikir la sindri...malas abg nk ckp..nanti berlebih lebihan pula


genre seram tak sama dgn genre komedi
fokus kena lebih baru feel seram tu sampai
awak dh bayor jadi enjoy ajelah
shut up and watch!
haisshhhhh


note to shamsul yusoff
not bad movie kamu kali ni
well done!

**peace no war**


sekian,belog kali ini.

yang penakut kadang2,
achik ezam

14 ulasan:

mynshazmin berkata...

setuju.. kdg2 nk concentrate pun susah..ditambah dgn narrator2 merangkap director2 yg x diundang..
hehhee

achik ezam berkata...

myn:correct3x....dah elok2 seram rasa kelakar pon ade..rasa nk tolak ke gaung pon ada...

incik mumu berkata...

kannnnn~..
tgk khurafat tak ajak~..
huhu~..

achik ezam berkata...

mumu:sudeyyyyy..demam lah kejer lah..bizi lah..kutip besi kat portlah.....eh silap


alasan!!!!!!!!!!!!!!!!

incik mumu berkata...

betollah~..
nak kene tunjuk surat emsi ke..??
ha, ader jek surat emsi neh~..
ta pecaye kunun~..
huk huk huk..

achik ezam berkata...

mumu:baekkkkk.hahaha

asbesstos berkata...

hahahhaahahha...

aku memang panas dengan orang yang masuk panggung wat perangai macam punggung!.. aku dulu penah duduks sebelah orang yang korek hidung sambil layan movie.. kaki bersila menghala ke aku.. so dammnnnn helll cibai watepak la perangai dia.. hahahahha.. geram gua..

kalau cite perangai orang dlm panggung mmg banyak..

haish.. insyallah esok aku g tengok..aku nak tau si hero tu muka cover macho x mase nampak antu? hahaha

achik ezam berkata...

kuden:si shamsul tu kolo tak cover macho bukan anak pak usoplah namanya...lol..

overall ok lah..bagik can :)

ADfeez berkata...

hahhaah i like!!! siap detail lg tuh dengan jenis orgn yg mcmana.. haha
annoy dengan yg tendang kerusi tu.. cilaker giler. huhu...

baideway.. cheq mmg xkn tgk cter nie.. nk annoy org len :P

achik ezam berkata...

belalang:support local act plz

haha

h a n i e berkata...

wah..abang ezam dah membebel..ai takutsssss...

kahkahkahkah..


tp masa org tgk aritu..asal lepas jek part seram..mesti 1 panggung gelak..mcm tgk citer komedi..caner? :P

achik ezam berkata...

haniebek:sila rujuk no 5+7...



*sambil peluk tuboh

CintaZulaikha berkata...

tak tgk lagi cerita nih..huhu

l.i.n.n سي ڤاري ڤاري berkata...

hihi. bagus ulasan ezam kali nih..

hakikatnya jang terajang2 kusi mmg rasa nak sepak je..

yang propa next scene tu pun rasa macam nak halau je. huhu.