Isnin, 28 Februari 2011

kesah ulangan...hrmmm!



 
rasa seperti sedang melalui frasa ulangan dalam hidup.
hrmmmm...
peluang kedua?
mungkin.

just sit back, relax & enjoy!


**pose2 manja kucing siam**
 
 
hrmmm
satu lagi
nampaknya apa yg dirancang juga
tak dapat dipenuhi hari ini

 
finally decide nk repair rumah
instead of beli gadjet baru
hrmmmmm
 
takpelah bukan rejeki saya
yang penting orang2 yang saya sayang bahagia
  nak tinggikan siling dapor tu kot
tinggal tu aje yg tak di repair lagi
 
bye2 kemera 60D (for now)
**sedeyyy**

oklah
gtg
c u wen i c u honeyy
>.<

 
 
note
ego kata single-mingle is OK
hati tak pula kata begitu
deymlah!







sekian,belog kali ini.

yang kadangkala rasa dangkal,
achik ezam

Sabtu, 26 Februari 2011

sabtu yang malas :)



 
what a lazy saturday kan
hehehe
tak buat mende dr bangun tido tadi
godek2 photoshop je
belajor2 sindri
still blur
maseh banyak yg nk kena belajor
tapi lem-fem-bab-fab!!!!
huhuhuhuhu

**bila lah nak dapat muka licin nehhh..hahaha**


gottogo
nak bersiap2
workout fes and a dinner at chillies with the team mate
makan again?
not sangat kot.
just hang out and snap2 foto
makan lite2 sajer
hehehehhee
 
anyway
wish u guys have a great weekend yah
xoxo
 

 
 
sekian,belog kali ini.
 
yang rasa mcm happy lately
achik ezam

Jumaat, 25 Februari 2011

gedik friday...hahaha



hi awak semua
sehatkah?
 
at last hari ni last day keje shift 4pm-1am taw awak
after 8 days straight non stop wak
gegile penat melampau awak
walopon kereja menjual suara jer wak

hehehee
jgnla ketawa awak

esok sampai selasa saya cuti awak
tapi esok dengan ahad dh fully bookedlah awak
dh ada planned activitylah awak
isnin maybe nk beli kemerala awak
selasa rehat2 aja di rumah kot awak
(katanya)

hrmmmm
kena bizikan diri (atau buat2 bizi)ni awak
nak bagi idop nampak happening sket taw awak
takmolah asek ngadap laptop pagi ke malam je kan awak
ehehehe


apa ektibiti awak wiken neh???
harap2 semuanya marbeles ek awak
tak marbeles pon takpe k awak
buat2 aje
janji happy go lucky wak
hehehe

okla awak 
nk pi sesiap pi mesjid ni wak
see u later alligator awak

**pose kena menten dramatik**

 
motiipppp hapdet belog gaya cenggini??
hahahaha
dulik haperrrr


 
 

sekian,belog kali ini.

yang kengkadang gelenyar,
achik ezam

Khamis, 24 Februari 2011

rasa yang bukan rasa gatal!


 
bangun pagi rasa semacam
lebih tepat lagi bermacam-macam rasa
arghhh terasa pening!
 
rasa apakah?
rasa sayang hey rasa sayang sayang hey?
rasa utara restoren?
rasa masam?
rasa lapar?
rasa ghairah?
ahahaha
 
entahlah
rasa itu bukan rasamu
rasa itu juga bukan rasa ku
jadi apakah rasa itu?

hrmmmmm
rasa yang bukan rasa tapi dirasa pabila berasa merasa
rasa..rasa...rasa
 
rasa takut!!!
=____=



note
saya terasa comel lah
hahaha
**ke laut**
 
 
 
sekian,beog kali ini.

yang rasa rindu,
achik ezam


Rabu, 23 Februari 2011

hai awak :)




saya tak akan sesekali menghakimi awak
walau siapa pon awak
 
lelaki, perempuan, kecik, besar,tuo, muda
gay, lesbian, pondan, OKU
miskin , kaya , sederhana
blablabla

saya sendiri bukan manusia sempurna
terlalu banyak khilaf dan salah silapnya

awak ok dengan saya.saya ok dengan awak.
 

soal hati, soal rasa kemudian kita kira
yang penting kita baek-baek aja
(=____=)
 
 
 
 
 
note
i hate it soo much when people judging me without reasons
hrmmm
A.K.K
(ada ku kesah)


 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang bukan awak2 kapal,
achik ezam

Selasa, 22 Februari 2011

berangan tuesday.



cek2 akaun RHB online
teruja yg amat sangat
gegiler teruja
hamagad!!!!!
still ada 2k dalam akaung
gumbira di hari raya
 

baru plan nk beli condo mewah sebelah klcc
baru teringat
kredit kad tak bayor lagi
dey.deym.deym
apalah lu!

 
 
**terjumpa gambor taon lepas selepas mengecat..gemokk!
(motip saja tunjuk rakan muda tu)

oklah nk kuor awal pegi gym 
lemak dh mcm beranak pinak
haisssshhhh
 
 
note:
minggu ni keje 4pm-1am
fenatlah :(


 
 
sekian,belog kali ini.

yang cacatmindadanjiwa,
achik ezam

Isnin, 21 Februari 2011

meroyan monday!





saya rasa sangat terkilan
 bila mintak tolong satu benda kecik
dekat seorang kawan yg saya rasa agak rapat
jawapannya
 
"...and is that my problem?..."
 
sen-fen-tap-fap!
 
takpelah mungkin dia tengah bizi keje kot
but then again its not proper to give that answer to me
sangat2 dissapointed di situ
**nangesss**

saya selalu cakap kat diri sindri
kalau buat baek dengan orang 
jangan sesekali harapkan balasan
 tapi tulah tu kadang2 tersilap juga
nak jugak something in return
hrmmm

..tuai padi antara masak.esok jangan layu-layuan...
*eh lagu tak kena konsep*
 
hrmmmm
takpelah pass is pass!
(tapi saya bukan org PAS)
buat baek berpada-pada aje
my bad..my bad..

sambil posing maut
 
 **cam tak sabor nk pi menikoh**
kah kah kah
 
 
 
note
be good to me.i will be good to you
be nice to me.i will be nice to you
kuang ajor wit me sooo farkk you!
i takmo kawan lagi dgn you
hahahaha
*bye*
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang senggol2an,lempang2an,
achik ezam



Sabtu, 19 Februari 2011

penagih laman sosial?




 
oh yeah
i am addicted to social network
facebook.twitter.blog.ym.what apps.
hempon tak pernah renggang dari tangan
berinternet di mana saja
hehehehe

 FYI
saya cuma ada akaun untuk 4 benda di atas itu saja
kalau ada yg lain tu bukan saya lah tu
hantu mana lah tu kan
sila abaikan
sah2 bukan saya
>.<


owh
malam ahad yg bosan!
penat pon ada T_T


hrmmmm nak layan anugerah seri angkasalah
bagi tambah bosan 
bior senang tido
LoL
 
 
 
note
hoi hurrow mana ilang.guwe bosang!!!!
 


 
 
sekian,belog kali ini.


yang sendu dibalik rindu,
achik ezam

Jumaat, 18 Februari 2011

malam meronggeng di atas ranjang



tentang kalau....
 
kalaulah saya seorang yg kacak bergaya
berwang dan berkereta sukan
pasti malam minggu saya di habiskan dengan penuh bermakna
berjimba2 jimbaan di kelab2 seni

tapi apakan daya...

saya tiada semua itu
saya miskin.saya huduhhh...
**sambil menangis di balik pintu dan menggentel ujung langsir**
 

**over dohhh**

dari balik keje tadi
sampailah sekarang
saya hanya meniarap terbongkang di atas ranjang
mengadap laptop nonstopping
dgn hanya berboxer reput dang longgar
 
owh
saya berasa sungguh seksi seperti nasha ajiz seketika
**terus pose2 vacum karpet sambil berbikini**
 
 **tuo pon tuolah tatap howt**

deymmm
hahahaha

owh malam ni twitt saya yg merapu rapu tu dh cecah 2000++
hahahhaha
 
seeee begitu livelynya hidup saya
hahaha
**panggggggggggggg**

but then kan
tak semua org layan twitter neh
tak kesahlah pon
belasah sudeyyyyyy

memetik kata2 mamat yg outstanding tuh
 
"...if u don really ready to be a clbrty, don ever using twitter!..."
(aizul marcello yg kata bukan saya kata ok)


baideway
nak manja2 kenal2 lebey saya lebey sila ar
twit2 dengan saya
facebook was soooo yesterday
mesti reply punyerrrrrrr
dgn penuh kesopanan dan kesusilaan
hehehhee
 
 **i dh promote free neh,bilanya nk reply twit saya neh
dh ready dh auto publish entry kolo yu reply ni
LOL**


dah malam dah kot
sok keje pagi la plak
daaaaa semuaaa
nk teedowww

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang bukan saiz tweety bird,
achik ezam

teman sejati...**mode malam jemaat**



klik play dulu sebelom baca
BARULAH FEEL


tak best lak idup menyingle ni kan
takde tempat nk gegeli
bertumbuk dan bertampar
serta mengandungkan benih yg halal
hahaha
LOL

dah sampai masanya
mencari-cari teman tapi mesra
melangkaui teman biasa
mengatasi batas nafsu dan noda
perhubungan  dan pergaulan
bertunjangkan akal dan iman
menegur jika ada kekhilafan

memarahi dgn penuh rasa keinsafan
agar tidak jatuh dalam kesesatan
bersama dalam segala kesulitan
berkongsi semua kegembiraan
redha dengan segala ujian Tuhan
hrmmmmmm

sapa mau?
**sila ambil nombor di kaunter depan tu yek**



**sekadar gambar hiasan**



note
malam jumaat ni seronoklah para isteri-isteri
>.<



sekian,belog kali ini.

yang kadang2 geli,
achik ezam


Khamis, 17 Februari 2011

zon selesa yg tepu




too comfort inside my comfort zone
fear of taking risk and move on
hrmmmmm

dah jadi tepu mcm keju!
 
 
i need a new job that doesn't require me to do a blowjob
LOL

saya dah tak mau keje call centre
people never appreciate our work
sedeyyy


**sambil re-visit jobstreet website again**


**pose2 drama**

some people are lucky
some people are lelaky
some people are gurly
some people are happy
but not really
>.<




sekian,belog kali ini.

yang tak rasa sweet2 sour,
achik ezam

Rabu, 16 Februari 2011

halaman suka!



hamekkkkkkkk kou
hahhahhaha


sekadar suka-suka
bukan giler glamer
doh!!!!!!!!!!!

sekian,belog kali ini.

yang like to lick ur lips,
achik ezam

tentang hidup




hidup 
umpama eksperimen di dalam makmal
try and error
fix the error (if any)
again and again
to get a greater result
 
andai jatuh cepat-cepat kita bangun
bila dah bangun
berjalanlah terus ke depan dengan cermat
jangan pernah penat
sebab hidup penuh dengan rahmat


tapi awas
jangan jadikan diri anda bahan eksperimen!!!
ada beza di situ ya

korang mampoo???
(gambor amik kt gugerl)
 
 tapi kot korang nk feel2 chomeyl2 mcm tikus belanda
tader hal beb
go on
merasalah!!!!
hahaha


note
kalau saya salah, saya mintak maaf
kalau awak yang salah pon, saya tetap nk mintak maaf gak 
 
 
 
 
p.s:thanks FB admin sebab re-open back my account.
lenkali pikir dulu sebelom buang..(mcm diorang paham jer)
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.
 
yang tetap macam nieh,
achik ezam


Selasa, 15 Februari 2011

facebook kena delete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 
siapakah yang baek hati 
mambuatkan akaun facebook saya di tutop???????
bukan temporary tapi permanently deleted

may i know why!!!!!!!!!!!
 
violating the rules katanya
takde la plak upload porno
blablabla
 
motippp?
sakit hati kah?

**watch out beech**
 
sekarang bila amik gambor masa memandu
mana saya nk upload????
huhuhuhu
 
kolo tak suka remove sudeyyyy
haissssshhhh

 
 note
satgi nak buat fan page terus
baru makan hati sipolan neh!!!!
deym

 
 
sekian,belog kali ini.

yang keliwruw,
achik ezam




karaoke dan saya



keje pagi ke
keje malam ke
sudahnya macam tu gak
no life!!!
 
mati guwe ngak tawu maw bikin apa
hahaha

**teka lagu apa tu?????**



asek2 karaoke tak suda2
what a happening life
hahaha
 
yeah
i am a most boring person in the world
but heyyyyyy
i am me
suka ati me lah
haha
 >.<
 


dua orang kekaseh ni adalah 
mangsa2 yg sering menjadi mangsa
ke addictedan karaoke guwe
hehehe


 owh hari ni public holiday
namun saya kena berkerja
shift 9am-6pm

nk tido dh ar
bye


note
salam maulidur rasul buat semua
 
jangan sambut je 
tapi tak tawu bila tahun rasul lahir pon 
terpinga2 menganga bila ditanya
 

nabi lahir pada 12 rabi'ul awal tahun gajah
bukan tahun arnab
haiishhhhh
 
**jangan biarkan habang membebels**
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang mengada2 skodeng mak janda,
achik ezam

Isnin, 14 Februari 2011

happy V day



14 february
v day

ye ye tawu
haram di sambut 
bla.bla.bla
yeahhhh i knew it 

**cliche dow**

fatwa pon haramkan rokok tapi korang isap gak
-peace yo-

i am single and currently kinda available
no point pon nk sambut
kannnnnnnn
hehehehe



baideway
for gerlssss
v day is vagina day
keeep it for your hasben only
dun trust men
lol





sekian,belog kali ini.


yang hari2 sambut E day,
achik ezam



Ahad, 13 Februari 2011

bila malam minggu menjelma.



malam minggu
duduk di kedai mamak
dekat 5 jam
doing nothing
but
a glass of teh tariking 
with my lepaking buddy
while
membahan-ing, talking, bitching, skodeying, eye-washing
orang balik clubbbing
 
great huh!
hahaha
 
 **yeah camwhoring adelah wajib**
hehehe
 
 
note
there's no drama in my life lately
kinda bored
i should start a brand new season ASAP!
lalalalala


 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak pernah pi clubbing,
achik ezam



Sabtu, 12 Februari 2011

perancangan itu planning





kita hanya mampu merancang
semuanya Tuhan yang tentukan
tapi kalau apa yang dirancangkan itu gagal
jangan pula Tuhan di salahkan

pastinya ada hikmah di sebalik semua kejadian.

tahun ini tahun untuk fokus pada kejayaan
mengumpul lebih banyak pengalaman
memperbaiki segala kelemahan dan kesilapan
barulah bermakna menjadi real insan kan

buang yang keruh
ambil yg jernih

**skema pula pagi2 nieh**
hehehe

just nak motivate diri aje
selalu sangat takde keyakinan diri

i hilang lots of valuable offers sebab takde self confident
haissshhhh


if ugly betty can do it
i can do it too!!!!
hahaha

tentang chenta?
biarlah rahasia
huhuhuhuhuhujan~


note
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana
**feel2 KD**
lol






sekian,belog kali ini.

yang ugly-dugly,
achikm ezam

Jumaat, 11 Februari 2011

the green hornet

 
the green horny
eh bukan 
the green hornet
 
 
oklah buat stok geli2
saya tengok pon sebab dapat pass free kawan bagi
kebetulan ahad lepas cuti
movie semua citer cina
ha ini je yg ada
layannnnn jugaklah sambil deting
hahahha


 
 
haissshhh
malam ini malam minggu
terpacak di rumah saja
deymmmmm

 
 
 
sekian,belog kali ini.
 
yang green horny,
achik ezam


Khamis, 10 Februari 2011

i am too seksi.......lol....


acapkali bila memandang ke cermin
saya merasakan diri saya begitu seksi

acapkali bila mandi tanpa seurat benang
saya merasakan saya begitu seksi

acapkali bila saya memandu kelisa saya
saya merasakan arghhhhhhhhh
seksinya saya

acapkali saya merasakan saya mmg dah kemarau idea
saya merasakan diri saya begitu seksi


oh yeahhh oh yeaahhh
**pannnggggggggggggggggg**

note
sumpah mmg takde idea langsung tapi gatal nk update gak
dulik haperrrrr

 **seksi tanpa mendedahkan aurat**
lol



sekian,belog kali ini.

yang too seksi dengan lemak2 manis,
achik ezam

Rabu, 9 Februari 2011

mengeluh walo tak berpeluh


mengeluh
 
mengeluh
mengeluh

itu tak kena.ini tak kena.
tapi tetap tak mahu ke mana-mana.
 
hati rasa ingin berubah udara
minda kata sabarlah disini saja
sudah selesa di tampuk lama
takot pula berubah tak kena
 
 
 arghhhhhhhhh!!!
 
i need a new job!
yg bukan call centre!
ehehehe

my expertise:
  • non stop facebooking like 24 hours
  • twitt2 siti nurhaliza hari2 walopon dia tak reply (pedulik apa)
  • youtubing sampai pensan.cakap je video apa sure saya leh jumpa
  • blogwalking tapi jarang tinggal komen
  • etc.etc.etc
 
rindu pulak nk keje PA mcm dedulu
buleyy makan bufet kt hotel2
jumpa vvip yg ehem2
dapat bawak mercedez boss
huhuhuhuhu

hai apada mengarot

ermmmm
berusahalah achik ezam
kita takkan tau langit itu tinggi rendah
selagi kita tak berusaha untuk mencapainya

life is preety.
i lOve siti
babai semua siti2 yg ada
ailebiuol
>.<
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang ensem mcm datok K,
achik ezam


Selasa, 8 Februari 2011

saya takde idea.saya OK!


saya seorang yg biasa-biasa saja
takde yg luar biasa
takde yg istimewa
 
 saya beli sepender tesco.saya OK!
ahaks!
 

giler takde idea malam neh
td bersepah ajer ide nk mengarot
ni semua gara2 berYM secara berjamaah
dgn geng2 lagho neh
gelak tak hengat donia

**astopirullohalazim**

 
jangan mengata nanti saya cocok mata yu

 
 
note
saya itu aku.aku itu I.I itu me.me itu gua
bukan awak,kau, you maupon lu!
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang rasa masam-masam manis bila jilat lidah,
achik ezam