Khamis, 31 Mac 2011

saya dan pramugara terlampau :)



sila klik play baru layan


dulu2 kan masa jaman sekolah kan
masa talk-talk empty kan
saya ceciter lah yang saya bercita-cita nak jadi pramugara kan
lepas tu kan semua bebudak tu bantai gelak

katanya

"...baguslah tu
nanti ko pegi belakang kapal terbang tu willy
pehtu kolo pi depan kapal tebang tu menjunam
kolo ko pi tepi wajib kapal tebang tu sommersault berpusing..."

berdekah-dekah derang gelak
baru feeling2 nak kerja di langit biru
membelah awan nano
huhuhuhuhu

**saya takde dalam gambor ni okeyyyyyy..ahaks**

kuang ajor punya kawan
terus membunuh cita2 dan harapan
nak keje glemer mcm anuar zen
mentang2lah saya gemok dan huduh
huhuhuhuhu

 **pose2 model pagar besi*

sekarang pon dah tak layak
telebey umor dah
hahaha

keje call center sudeyy
>.<



note
masih mencari-cari my passion



sekian,belog kali ini.
yang biasa2 aje,
achik ezam

suatu hari nanti.....


masa: 2004 
tempat:cashier MPH 1Utama 
(ye saya sdg buat cashiering)

tetibe ada sorang makcik india ni datang menerjah
 

makcik
you know what, 
by looking at your face
i know that someday you will be somebody
you will be rich, famous and successful

saya
is it? hopefully ya
thanks

dia kata dia pandai menilik
blablabla dia citer
then dia bayar dan berlalu pergi.


baideway sekarang dah 2011
7 tahun sudah berlalu
saya masih macam ni juga
tak tersenarai pon dalam googles most search 2011
huhuhu

apapon
dalam hidup
saya tak pernah meminta lebih
sekadar cukop makan pakai
dan 
jika ada lebih bolehlah kiranya membantu 
mereka yg memerlukan.


**saya tak macam ni ye**
wink-wink


note
takot bila terlalu kaya takut mudah alpa
yang sedang-sedang aja deh
>.<



sekian,belog kali ini.

yang sederhana tetapi meriah,
achik ezam

Rabu, 30 Mac 2011

takde tajuk.



coti.
sampai ahad.
saja gatal amik AL.
tak bercuti ke mana-mana.
sekadar berehat dari bekerja.
muhasabah diri.
(katanya...)

 
nak online sampai lebam je lah
  mencarik2 idea nak bagik banyak trafik
nanti leh dapat income juta2
takyah susa2 buat sales
huhuhuhu
 
 
 
*baru dengor lagu nie..manangkap**

 
 
note
hidup kena ada passion.
but i dunno what is mine
T_T

 
sekian,belog kali ini.

yang kalolah anak jutawan,
achik ezam

Selasa, 29 Mac 2011

seharian semalaman di JB...



jemaat lepas pegi ke JB
bukan sebab ada buah ati kat sana
tapi nak datang majlis resepsi kawen kawan
kawan kepada kawan saya
kenal melalui facebook

**sama cantik sama padan**

 **over sekali orang depan tu**

**cantik pelamin nya...grand abes**


dapat juga berjumpa blogger cham's


baideway
thanks As for inviting
simple but nais wedding
lauk pauk dia sedap
terus hilang diet ari tu melantak dalca kambing
>.<

**cantik juga ko ni as eh...ehehehe**

apa2pon
selamat pengantin baru buat asniza & zamri
semoga berbahagia hingga ke akhir hayat
inshaallah

**bagus naaa jemput anak2 yatim dari rumah anak yatim berdekatan**

malamnya pulak
attend earth hour event kat Bukit timbalan JB
majlis yg simple2 juga but ok larrr
lepas lampun ditutop
ada persembahan kebudayaan
dan guest artist aizat

**lens tak cukop panjang..nampak sayup2 jer..haha**



note
tak selesa betol naek transnasional!




sekian,belog kali ini.

yang ntah bila nak naik pelaming,
achik ezam

Sabtu, 26 Mac 2011

sabtu is saturday kan?



salam sabtu dari jay bee
apa khabar hari anda semua?
 
ada wedding di sini
kawan kenal dari fesbuk
sedap lauk pauknya
sah2la gemuk neh
gambar tunggu balik KL nanti la baru nk upload
hehehe


 oklah mau pegi jenjalang sat
jangan lupo malam ini earth hour
tutop lampu selama 1 jam
8.30pm-9.30pm
 
 

**ditinggal isteri di hari persandingan....ahaks**


hujan emas di negeri orang
hujan batu di negeri sendiri

cuma badan ada di JB
hati dan minda entah dimana
LoL





sekian,belog kali ini.

yang suka makan donut,
achik ezam

Jumaat, 25 Mac 2011

tazkiroh katanya.........



iman bukan letaknya di tudung di kepala semata-mata
keimanan itu letaknya di hati lantas terserlah di balik penampilan diri
(andai kotor hati tudung panjang macam langsir pon tak berguna juga)

islam menuntut kita menutup aurat
betul!
tapi cara dan perlaksanaannya adalah terserah pada kita sendiri


yang penting memenuhi syarak ye awak semua
Rasullallah s.a.w bersabda:

Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” 
hadith riwayat abu daud


awak nak pakai tudung saji ke tudung periuk ke topi koboi ohlalala ke
butterfly raksasa atas kepala ke
it's all up to you gerls
tapi pastikan juga jangan over melantun-lantun
ada beza ya antara stylo dngan ayer milo ye
renung2kannnnnn
ekekekekeke

biarlah besederhana

'Sebaik-baik pekerjaan itu adalah pertengahan'


**bukan hanie saad**


note
ISLAM ITU MUDAH
jangan sempitkan minda.
chill bebeh!




sekian,belog kali ini.

yang fefeling ostat2 ke laut,
achik ezam

3R.......katanya.....



klik play larrrr
 
**lama tak tengok 3R eh..ekekeke**
 

kadang-kadang saya cepat menggelabah
espeseli bila saya terlalu risau tentang sesuatu
atau seseorang....

benda kicik pon jadik besau
haissshhhh

makanya saya akan coba mempraktikkan 3R aja deh
Respek, Relax & Respond


boley ke masalahnya???
layannnnnnnnn....
huhuhuhu



 

Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu
Pada yang punya cinta
**eh tetibe**

note
life is short.make it sweet bebeh :)




sekian,belog kali ini.

yang sengih2 macam kerang wangi kadang2,
achik ezam

Isnin, 21 Mac 2011

isning yang nyamang


masih lagi dalam mood honeymoon
bercoti dari sebarang hangky pangky karenah kastemer


nak update apa eh ari neh
hrmm macam malas je
nak sambung honeymoon lar
hahahaha

**ade sesapa nk jadik protojayyy guwe?


enjoy your monday blues people
>.<


note
bahagia ada dalam minda dan jiwa
layankan aje...



sekian,belog kali ini.

yang senagal-sengal mr.potato,
achik ezam

Sabtu, 19 Mac 2011

chakkkk :p



 
salam n hellooooo :p

baru sampai umah
menjadi supir family terchenta 
pergi ke majlis kahwen di Felda Chini 3
negeri Pahang Darul Nurhaliza
huhuhuhu
 


keluor umah 6.30am sampai umah dalam range yg sama 6.30pm
dah macam buat keje full shift pulak
ehehehe

nak kata penat memanglah tak penat
tah datang dari mana tah tenaga jantan neh
bley buat dua trip lagik neh
ekekeke
 LoLed
 
**supirku bukan supirmu**


hrmmmmm
malam ni melepak saja
esok punya aktiviti pon dah ada
harap-harap berjalan seperti yang dirancang


note
hari anda bagaimana???ceria??duka???
layankan aje semua dgn senyuman manja
>.<
 
 
 

sekian,belog kali ini.

yang tasuke drive tapi kena juger,
achik ezam


hujung minggu datang lagi!



akhirnya setelah 7 hari kerja non stop
will be off 4 days back to back
[maksudnya cuti minggu ni dan mingggu depang gabung sekali]
ehehehehe

tak ke mana-mana pon
motong getah.kutip sekerap,tanam ubi
sekadar menghabiskan masa bersama famili dan teman
wedding, movies, events etc.

nak releasekan kepala otak dari stress keje
dan segala masalah jiwa kacau yg melanda
harap2 semuanya baik baik sayang
huhuhuhu

harap-harap hujung minggu anda juga
ceria selalu bersama yang tersayang
>.<
 
sebelom itu layan dulu klip ini
 
**movie yg saya mesti tengok tis year**

 
 note
apa-apa aje yg boleh buatkan org2 tersayang happy,
inshaallah akan diturutkan selagi termampu



 
sekian,belog kali ini.

yang rasa terobat rindu jua,
achik ezam

Khamis, 17 Mac 2011

malam jumaat yang sedap......



saya pernah baca masa sekolah rendah
kendian terbaca lagi bila duk online tentang 7 orang yang dilindungi Allah di akhirat di sini

Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: ” Tujuh orang yang akan dilindungi Allah dalam naungan-Nya yaitu: Imam  (pemimpin) yang adil; pemuda yang tumbuh dewasa dalam beribadah pada Allah; orang yang hatinya selalu terikat pada masjid; dua orang yang saling mencintai karena Allah, berkumpul karena Allah dan berpisah karena Allah pula; seorang lelaki yang dirayu oleh seorang wanita yang mempunyai kedudukan dan kecantikan tetapi ia menolaknya seraya berkata ‘Aku takut kepada Allah’; orang yang bersedekah sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang diperbuat oleh tangan kanannya; dan seorang yang berdzikir kepada Allah sendirian lalu menitikkan airmatanya.” (HR. Bukhari Muslim)


saya tertarik dengan yg ke-4

4.    Dua orang yang saling mencintai karena Allah Subhanahu wa ta’ala, berkumpul kerana Allah dan berpisah karena Allah pula

Dua orang yang saling mencintai karena Allah akan mendapatkan lindungan dari Allah di akhirat nanti, dan Allah  kan mengizinkan kedua orang tersebut untuk masuk ke dalam syurga-Nya.


Diriwayatkan oleh Imam Muslim dalam kitab Shahih-nya dari Abu Hurairah Radhiyallahu ‘anhu bahwa Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

“Ada seorang lelaki yang ingin mengunjungi saudaranya di sebuah desa. Di dalam perjalanannya Allah Subhanahu wa ta’alaa mengutus seorang malaikat untuk mengawasinya. Ketika lelaki itu sampai padanya, malaikat itu  berkata, “Kemanakah engkau akan pergi?’ Lelaki itu menjawab, ‘Aku ingin mengunjungi saudaraku di desa ini.’ 

Malaikat itu bertanya lagi, ‘Apakah engkau punya kepentingan dari kenikmatan di desa ini?’ Lelaki itu menjawab, ‘Tidak, hanya saja aku mencintainya karena Allah.’ Kemudian malaikat itu berkata, ‘Sesungguhnya aku adalah utusan Allah Subhanahu wa ta’alaa yang diutus kepadamu, bahwa Allah juga mencintaimu sebagaimana kamu mencintai-Nya.”


note
akan sampaikah saya ke tahap ini?
inshaallah...


 *my sweetheart*
>.<






sekian,belog kali ini.

yang dalam hati penuh rindu,
achik ezam

hari ini minggu ini.



minggu ni straight keje 9am-6pm
antara shift yang paling tak best sebab call que non-stop
almaklum peak hours
**sedeyyy**

kurang-kurang pon 150 calls nak kena handle
network problemlah,overchargelah,reload bonuslah
macam-macam ada

dipuji dimaki dicaci pasrah aje
demi mencarik rejeki yg halal ku teruskan jua
uhuks...

tengah-tengah seronok layan kastemer
kadang-kadang rasa nak melempang pon ada
ko mampu telepon helpline tanya mintak opinion
rim 17 dengan rim 15 mana bagus?

deymm sangat!
 

management pon decide nak emphasize more on cross-sell
huwaaaaaaaa
tasuke buat sale
[T_T]

letih nk menjual-jual neh
haishhhh

ok itu saja perkembangan diri ini
adios amigos bebeh
>.<

**nak jadi toyboy dh telebey umur plaks*


note
pandang depan.jangan pandang belakang!



sekian,belog kali ini.
 
yang cuma suka cross leg,
achik ezam

Rabu, 16 Mac 2011

rasa rasa




kita tak akan rasa 
apa yang orang lain rasa 
selagi kita tak merasa 
apa yang mereka rasa
sampailah nanti kita merasa 
barulah kita tahu rasanya.....

sekarang hi hamekkkkkk
rasakan loe ezam...

but then again
life goes on and on...



korang rasa tak apa yang saya rasa
tentulah tak kan
sebab korang pon tatawu apa yang saya rasa
hahahaha

**biarlah rahasia**


note
ajal maut jodoh pertemuan semuanya dah ditentukan.





sekian,belog kali ini.

yang rasa rinduserindurindunya,
achik ezam

Selasa, 15 Mac 2011

rahsia sayang-sayang di bulan julai?


entahkan betul entahkan tidak
ehehehehe
 
cuba try test aje 
santai2 lepas balik keje




 
 
note
sayang seseorang tak semestinya bercinta kan?



 
 
sekian,belog kali ini.

yang risau tak tentu hala kadang2,
achik ezam

hate is benci!



kadang-kadang terasa sangat pelik
orang yang benci kita sampai nak mati
tetiba baek dengan kita
macam tak pernah jadi apa-apa

ehhhh bergelak ketawa bertepuk tampar dia
layankan aje.jaga air muka dia
walaupon dalam hati saya terpinga-pinga
sambil berkata
nenen betol dia neh
pelastik!
haishhhh
 
takpelah
konsepnya
kemaafan dendam yang terindah
redho jek walopon gua tatawu kenapa dia bencik gua gegiler
past is past!
 
 
love me to hate me bebeh
>.<
 
 
 
note
ye saya bukan budak baek.tapi taklah jahat sangat
 
T__T



 
 
sekian,belog kali ini.

yang suka layan minah senget yeayy,
achik ezam

Ahad, 13 Mac 2011

kenapa saya sayang dia?

 
 
kali ni saya nk jawab tag cik kak siti
tentang sayang2 katanya
saya jawab aje eh takmo join contest
sebab dah banyak piala dalam umah saya
cukop2la saya menang award neh
ahahahaha
 
**panggggggggggggggggg**

okeh okeh
tapi sambil-sambil baca cuba klik video ni dulu

**nasyid tuee**

 
4 sebab kenapa saya sayang dia
 
kesatu
perlu ke sebab kolo nak sayang orang??????
eh tersoal balik..
hahahaa
 
kedua
sebab saya sayang dia lah.korang nk sayang dia pon ok.
ada gua kesah 
kot nk kena bunuh trylah
**ngeeeeeeee**
 
 ketiga
semuanya soal hati...
korang mampu jawab soal hati??
bila hati dah berkata-kata bibir tak mampoo meluah kata
**geeeeeetoooooooo**
 
keempat
dia bukak mulut je dah rasa sayang
dia kelip mata je dah rasa sayang
dia kentut pon  ada bau-bau sayang
wangeeeeeeeeee
korang ada???
**bahahahahahaa**



agak-agak menjawab tak tag tersebut???
 
 
soalnya sekarang
siapa yang saya sayang????
entahlah saya pon tak tawu
(>.<)

ahahahhaaha
 

p.s:
dah kata kolo saya kena tag jawapan sure merapu nyer lah
haahahha
 
 

 **balik keje.penat koranggg**
 
 
note
 sayang itu anugerah.bukan hakmilik
 

 
 
sekian,belog kali ini.

yang tasuke pakai name tag,
achik ezam

hello :)



ahad.
kerja juga.
11am-8pm.

buat awak semua
have a great sunday ya
selamat bersantai di hujung minggu


walau apa pon yang datang 
hadapi semua dengan senyuman paling manis dari hati eh
>.<
 

*amik dr pakcik gugel
 
 
 

sekian belog kali ini.

yang ade-ade aje,
achik ezam

Jumaat, 11 Mac 2011

usah ragui



hai sumorang
>.<

klik play kat bidio neh
sedap bangat



Apa terjadi
Usah ragui
Hati ini



note
mendung-mendung sejuk ni lemau plak rasanya
awwwuuuuu
T.T



sekian,belog kali ini.


yang bodo2 alang kengkadang,
achik ezam

what a day!


 
baru balik keje.
shift 3pm-12am.

takde mende yg nk best sangat terjadi ari nie
cermin keter kena batu retak kicik-kicik anak
spek mata lak jatuh lepas solat terus retak seribu
balik umah jatuhkan frame gambor sindri retak menanti belah juga
deymmmm!!

owh 
juga tak dapat bayor saman
nampak gayanya kena bayor full RM300 bulan ni
sebab nk renew road tax
 
ada juga berita baek
but then ada pulak yang tak sedapnya
banyak sangat muslihatnya
heh!!!!!!

what a day!!
 
bad sign?
entahlah

layankan ajelah
 
**chill-lah**

 
selamat bermalam jumaat yg indah
>.<
 
 
sekian,belog kali ini.

yang gekisah geli geliman,
achik ezam

Rabu, 9 Mac 2011

monolog jiwa monolog rasa

 
 
klik play sebelom awak semua baca 
ngeeeeee
>.<
 

 
 
tak semua manusia dilahirkan bertuah
adakala perjalanan berliku-liku
ada sisi gelap mencacatkan diri
punya kisah silam yang hitam tak menawan
bukan di minta tapi ianya terjadi
 
 
namun hidup perlu diteruskan...
 

biarlah orang lain menghakimi
tapi bukan diri ini
saya juga bukan insan suci
terlalu banyak syaitan dalam diri
terlalu banyak khilaf diperbuati
 
 
 jangan pernah mengalah
jangan pernah berhenti pasrah
hanya kepada Allah kita berserah
jangan sekali lagi berpaling tadah


 

 
 
note
hati ini tetap masih mahu melekat rapat no matter what!
 

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang ala2 roman picisan,
achik ezam

Selasa, 8 Mac 2011

gembira is happy



 
 
hari terasa sangat singkat bila kita berasa gumbira di hariraya
hohohoho
 

simplyezam......**tetiber**

cuma kadang-kadang saya keliru...
hrmmm
 
takpelah abaikan saja
huhuhuhu
 
 
 untuk awok
dan awak-awak semua readers yang saya sayangi
 
 **tetibe mood jiwang ke laut china utara**
 
 
 
p.s: laichikang tak sedap pon layanggg jak,janji lu ada depan mata.






sekian,belog kali ini.

yang nk kaya tapi takmo keje(LOL),
achik ezam

Ahad, 6 Mac 2011

bila bosan marilah kita camwhoring.



howoe
hoyeahhh
it's sunday
sepatutnya saya ada di Penang ketika ini
but then takde rejeki

tapi takpe
senyum kan aje
tapi saya sangat2 bosang
nak amik2 gambor pon takde mood

lantas saya ketuk pintu bilik adek
soh dia amek gambor saya
ahahaha

hamekkkkkkkk
289 frames
ahahahaha
 
 

**menanti dan menunggu sesuatu**

**i saw my nipple**
lol


**auemmm chakkkkk kun chakk**




 
**kah kah kah katanya pose couture**



 
**bila anda bosang just jumping-jumping ke langit**


**tutop perot.aurat**
ahahaha

ye muntahlah korang tengok gambor2 
org tak cukop encem 
ahad2 nieh
hahahahaa

apa2pon
enjoy your weekends yah
>.<


note
life goes on no matter what!



sekian,belog kali ini.

yang adakalanya berperangai sepastik,
achik ezam