Jumaat, 25 Mac 2011

tazkiroh katanya.........



iman bukan letaknya di tudung di kepala semata-mata
keimanan itu letaknya di hati lantas terserlah di balik penampilan diri
(andai kotor hati tudung panjang macam langsir pon tak berguna juga)

islam menuntut kita menutup aurat
betul!
tapi cara dan perlaksanaannya adalah terserah pada kita sendiri


yang penting memenuhi syarak ye awak semua
Rasullallah s.a.w bersabda:

Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” 
hadith riwayat abu daud


awak nak pakai tudung saji ke tudung periuk ke topi koboi ohlalala ke
butterfly raksasa atas kepala ke
it's all up to you gerls
tapi pastikan juga jangan over melantun-lantun
ada beza ya antara stylo dngan ayer milo ye
renung2kannnnnn
ekekekekeke

biarlah besederhana

'Sebaik-baik pekerjaan itu adalah pertengahan'


**bukan hanie saad**


note
ISLAM ITU MUDAH
jangan sempitkan minda.
chill bebeh!




sekian,belog kali ini.

yang fefeling ostat2 ke laut,
achik ezam

12 ulasan:

Frodo Baggins berkata...

wow ... terjoda imam ai tengok abam

Frodo Baggins berkata...

*iman

achik ezam berkata...

frodo:wakakakaka......LOL

h a n i e berkata...

frodo: tergoda imam?? wakakakaka...



hoiiiii,...ai xde kena mengenaaaaaa... suara jek seksi okeyyy! :P

asbesstos berkata...

dasyat topik ni.. bagi aku perempuan2 sekarang pakai tudung mmg kebanyakkannya hanya sbb fashion.. dah bagus la jugak daripada yg tak pakai.. but cara pembawakan diorang tu kekadang aku rasa over sangat lah... sekarang ni aku rasa bebudak tudung ni yang semacam over pulak.. siap ade group2 lagi tu.. tudung pun leh wat group... gilaaa...

gua nak wat group spender hanyut.. lu mau ikut?

Mimie.Candy Cane berkata...

teringin nak bakai shawl lilit2 mcm kebanyakan gadis..tapi bz la..lilit tu just not my thing..

achik ezam berkata...

haniebek:setiap kali ai teringat kes semalam ai tetap rasa nk terkekek2 mcm shytonnnn....hahahaha

kuden:tepuk dada tanya imannnn....

mimie:lilit tali kasut kt tudung stylo tak????

tasekM berkata...

gambor sungguh tak bleh blah!


.

achik ezam berkata...

cik puan tasikM:

Itulah hanie selepas kepleset depan mapley 2x.
...hahahaha

Mutalib attholib berkata...

Biar hati juga dipakaikan tudung.. barulah cantik! (Buat lelaki dan wanita)

zulfadzly berkata...

ko jgn mengada nak jd cik buah kak milk..aku x mo kawan nanti!!

mujahid berkata...

wajib tetap wajib kot..
pape pon~ chantekkk akak tuh.. :p
sila :
http://dady-rahman.blogspot.com/2010/12/tudung-labuh.html