Isnin, 30 Mei 2011

tentang kisah dongeng


kelmarin ari tuh terdengar lagu nie
tak sangka stacy yg nyanyi bah
layan jugaklah sendu
cume vc agak ntahapa2 tetibe gothic
huhuhu
layankan saja

"....Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa...."
katanya
 
 

 note
kalau dah suka gigi rongak pon layan juga
miahaha


sekian,belog kali ini.

yang sukakn dongengan,
achik ezam

my sister story.



happy 25 birthday
to my  beloved sistah
semoga panjang umur dan murah rejeki
 
p.s:sila beli kek secret recipe now!!!!
hahaha



juga 
congrats 
convo kali ke-2 untuk KPLI semalam
 
esok dah kawen soh suami antor ke sana sini ye
asek2 abangggggggg jugakkkkk
abang letihh dekkk
hahahhaa







note
semoga rahmat dan barakah sentiasa ada buat kami sekeluarga




sekian,belog kali ini.

yang kadang2 tak paham dgn sesetengah orang...lantak ko lah,
achik ezam

Sabtu, 28 Mei 2011

cinta sepinggan rojak.


 
 
kolo dengan orang yang kita sayang,
makan rojak lori putih tepi longkang pon rasa romantik sekali.
 
kolo dengan orang yang kita tak berapa nak sayang,
dinner makan kat hotel 5 bintang pon dirasakan payau sekali.

pelik kan.
tapi itulah yang dinamakan 
soal hati dan perasaan.

ikut hati mati.
ikut rasa binasa.
ikut napesu?
puaslaaaahhh
hahaha

 
note
sapelah agaknya yg sudi nak makan rojak lori putih dengan saya ni?
hrmmmmmm sian tak laku
huhuhu

romantik kan???? (amik dr blogmaya.com)


olrite
saya mahu siap sedia ke terengganu.
tata titi tutu hanis zalikha
**eh tetiber**
 
 

sekian,belog kali ini.

yang sweet like honey,
achik ezam

Jumaat, 27 Mei 2011

malang oh malang



 
taklah teruk mcm ni tapi makan hati gaklah
 
malang memang tak berbau
samada bau haruman Hermes
maupon berbau hamis
apetah lagi berbau hanis zalikha
aummmm
 
nak dijadikan ceciter

entah macamana 
malam tadi pokcik berlanggar dengan motokar!!!!!!!!
 
 fullstop
malas nak citer lelebih
barang yang lepas jangan dikenang
bikin jiwa kacaw
 
baideway
tengah malam ni
saya nak pergi ke terengganu 
bersama famili
doakan keselamatan saya sekeluarga

 
 
note
eksiden di hati tak siapa yang tahu
hukhukhuk



sekian,belog kali ini.


yang manis-manis lebaran,
achik ezam

Khamis, 26 Mei 2011

rahasia di dalam kain dia..



blog is like a diary
but still
kita tak bolehlah pulak nak post semua benda
apetah benda-benda yang di dalam kain juga
tak perlu lah nak ceciter ceciter ceciter
nama pon dalam kain kann

apa-apa pon 
tepuk dada sakitlah payudara
LOL


note
some things are better left unsaid
 
 

sekian.,belog kali ini.

yang takde rahsia antara kita,
achik ezam

Rabu, 25 Mei 2011

slowdown twitter...



Dah berminggu tak login twitter
sebab?

pertama

sebab siti tak pernah reply tweet saya
**saya sedey**
 
kahkahkah

kedua

ada orang yang saya follow dah delete account
so takde maknanyalah
huh!
motippp sangat
huhuhuhu

babai twitter for now
till i met sumone yg worth to follow
hahahaha


 **go green campaign**
 
baideway
korang leh lah terjah-terjah
flickers account saya
kolo ada masa
huhuhu
 
 
note
bohsan siyut malam-malam tanpa teman
lol

 
 
sekian,belog kali ini.

yang takde napesu dah nk tweet2,
achik ezam

Isnin, 23 Mei 2011

broga hill tak sama dengan notting hill....


hrmmmm
kepala serabut.
banyak nau nak pikir masalah dunia sendiri
lantas seperti biasa
aktiviti redah ajer pon berjalan
itu pon kejap jadi kejap tak
kejap kompom kejap tak
seperti biasa shy-ton kurus si apis menjadi mangsa
kali ni gurfren beliau juga join sekalis
ehehehhe
 capal ni la buat pi pulau..capal nilah buat pi keje..capal nilah buat naik bukit
wth
hahaha
guwa naik broga pakai capal je der
bukti takkan anak jawa hilang di dunia
hahahaha
layankan saja gambar-gambar ini
kita mulakan ikut tuturatn ye tuan puan
memula kita lihat aksi-aksi camwhoring 
manusia-manusia yang gilakan kamera
ko ade????
hahahaha

 see pakai capal pon buleyyyy~

 macam comel gak saya rupanya..ahaks
peace no lahar!

penunggu hati...**muntah**

kendian
kita layan pula gambar-gambar
manusia-manusia yang sedang bencinta
eeeee geli den
bahahaha

i like dis piccer

ha buat apa dalam semak tuh..hahaha

cantik?

...meooowww....


ni pula aksi adik dan kakak
menuruni bukit
 (adik katanya..hahahaha)

"....aku adikku dan engkau kakak
ku amat merindui kamu..."
 **lagu hujan yang ditukarkan liriknya**
hahhaha


 

last but not least
pandangan dari atas sana bukit broga
superb!

...ooo my gucci petaling street....

lalang pon kadang-kadang lawa....tapi kolo perangai macam lalang mmg huduh sokmo...

berlari ke langit...tapi.....hrmmmm

damai...

makhluk halus...

anak-anak ikan di atas bukit..hahaha..LOL

rumahmu bukan rumahku

olrite
dets for now
tata titi tutu



owh baideway
hari ini harijadi si emiey

HAPPY 24TH BIRTHDAY EMIEY!!!!!
tak sangka kita sebaya
(pengsan)





sekian,belog kali ini.

yang tetap gayat dan menyayat hati,
achik ezam

Ahad, 22 Mei 2011

sori naik lori.





anda merajuk?
memang saya tak pandai nak pujuk
 
anda sentap?
memang saya tak pandai nak bekap

 adakala kalau salah
susah juga nak cakap i am sori
jadi saya diam saja sampai semuanya reda nanti
 
kalau saya rasa saya tak salah
memang lagilah saya akan diam sampai ke sudah
takut nanti bila bercakap nanti bertambah parah
hrmmmmmm
bukan ego
cuma terasa malu bila diri terbuat khilaf


 
"...What have I got to do
When sorry seems to be the hardest word..."
 
 
note
saya mengaku saya bukanlah baik sangat.gedik sedikit saja.
LoL

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang malas nk pikir bukan-bukan,
achik ezam


dingin malam pertama

malam pertama dirumah sewa
setelah hampir 2 taon menetap di rumah ibuku
huhuhuhu

dingin sekali pak

lol




note
sorang2 layan maharaja lawak pon okey


sekian,belog kali ini.

yang benar-benar cinta,
achik ezam

Sabtu, 21 Mei 2011

cerita otak otak dan rokok kotak


 
tempat:kedai makan bangla subang hi-tech.
masa:9malam
suasana:ketika itu hujan rintik-rintik.
mood:saya kedinginan (wth)
motip1:saya ingin membayar di kaunter
sebab1:dah makan kenalah bayor dol
sebab2:nk rush sebab meal time fendek

bang otak-otak tadi berapa eh?
 sambil buat-buat keluarkan duit dr wallet

sini tak jual rokok kotak
senyap
dia sesebuk carik rokok
 
bang otak-otak tadi berapa eh?
 sambil terpinga-pinga dan tersenyum2 hanjs

sini jual rokok batang je lah
ni pon dah nak habis
dia tunjuk rokok dalam bekas tin
 
tak bang otak-otak tadi berapa hengget?
gua dah tak tahan nak gelak
 
owh otak-otak bayar kat sana
dia tergelak.saya tergelak
kami tergelak manja kecil bersama-sama
 
LOL
 
 
 moral of the story
otak-otak dan rokok adalah benda yang berlainan
 

 
 
sekian,belog kali ini.

yang malas nak guna otak,ikut hati aje,
achik ezam

Jumaat, 20 Mei 2011

nur.....ezam



klik play
tapi cer ubah lirik dia dari nur kasih
kepada nur ezam
agak lebih sedap disitu kan
ahahahahahhaa
**cantik sinematography dia**

situ sini sana semuanya nur kasih
 
radio-tivi-intenet

lambat sikit kot layan movie tersebut

bagi reda baru tengok

lagipon tengah kontang sekarang

huhuhu

jadinya sekarang layan nur ezam saja
 
kot rasa nak hello2 sama saya
 

 sejuk mata memandang kan
hahahaha

 
gua tengah sangap.coti 4 hari.
plan nak ke penang dah kensel
jadi merapu sajalh disini
hehehe

 
note
takde nur siti pon jadik!
hah


sekian,belog kali ini.

yang nur dh malap,
achik ezam

hatiku bukan hatimu.....


 
saya bukan peminat alyah
tapi 
saya suka lagu ini
saya suka klip ini

seperti kisah hatiku
**katakau**
huks


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir



note
tetibe gua tangkap feeling.




sekian,belog kali ini.

yang masih sendiri lagi,
achik ezam

Khamis, 19 Mei 2011

harapan tak sama dengan sarapan.



 
 
harap-harap ketidakberapa bahagianya hidup 
sejak kebelakangan ini dapat dihilangkan dengan
menghulurkan bantuan meringankan beban
orang-orang tersayang di kiri dan kanan

hrmmmmm...
 
 harap-harap
bila kita tolong orang
nanti Tuhan akan tolong kita pula
inshaallah
>.<

 

bibir tersenyum adakala tertawa
namun di hati penuh gelora
**katakauuuuuuuu**
 
 
 
note
jalan terus ke depan.sekali sekala toleh ke belakang.

 
 
sekian,belog kali ini.

yang kadang-kadang jiwa giler,
achik ezam

Rabu, 18 Mei 2011

pertunangan berdarah...



tu dia tajuk entry
haha
gotcha

bila takde keje
skodeng-skodeng porntube youtbe
jumpa lak video neh


macam sweet-sweet aje
bestnyalah bertunang ek
huhuhu

kot malam pertama lagilah best kot
hahahaha
LOL


apapon
lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.
jenis yang tak baek mcm saya ni cemana?
single mingle and eat pringle je ler
huhuhuhu


**emak saya no.1 dan terlast**


note
bila awak nak masuk meminang saya ni?
**tetibe**



sekian,belog kali ini.

yang tak berapa nak sweet,
achik ezam

Selasa, 17 Mei 2011

jual menjual tapi tidak laku pula.


 
 
dulu fokus kat customer experience
sekarang kena fokus on sales pula
 
susah nau keje as a salesman.
so far tak pernah achieve daily target.
 
haiyoooooh susah lah mcm ni
dah rasa macam telemarketer jual kredit kad dah
hrmmmmm
 
layankan sajer

bosan sudeyy
kot ada sesapa nak taja idop guwe nih layan gaklah
hahahaha
 
 
**video takde kena mengena**

 note
taklah sampai nak menjual diri dol

 
 
sekian,belog kali ini.

yang dahagkan wang ringgit (LOL),
achik ezam

Isnin, 16 Mei 2011

hati untuk disewa...



tajuk takleh belah
hehehe
layankan aje

**harap-harap bendalah ni tak jadik**

saya pernah buat entry pasal rumah sewa
stelah berbulan-bulan berkira-kira
akhirnya kompom nak sewa bilik di shah alam
bilik kecik yg dishare pula tu
bajet bawah seratus saje
 
kondisi rumah tu mmg agak sedey sket
but then again semuanya bisa diatur
wa takde hal
i just need a small space for myself
kemas sana sini sket
sure leh nampak mcm condo 
kot lagi bagus  
kalaulah ikea sudi menaja make over rumah tersebut
hahahaha
 
 
 



 
 
note
cuma ada hati untuk disewa...mahu?




sekian,belog kali ini.

yang mahu rumah sendiri,
achik ezam

Ahad, 15 Mei 2011

antara ujian dan hukuman...




bila berlaku sesuatu kejadian yang tidak berapa nak seronok
kadang-kadang terpikir
 
 adakah itu ujian tuhan?
atau
adakah itu hukuman tuhan?

walau apapon hidup harus diteruskan dengan senyuman
tawar, manis, kelat belakang kira
layankan aje
 
redha dan pasrahlah kepada-Nya
jangan sesekali menyalahkan takdir Illahi
makinlah kita menghampiri-Nya sedetik lebih
mintak rahmat dn barakah
dijauhkan aib dan musibah


 
inshaallah
akan ada cahaya dihujung jalan
 walau samar cahayanya pasti akan kelihatan

think positive!
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak berapa nak rajin blogwalking,
achik ezam

Khamis, 12 Mei 2011

petang khamis malam jumaat....dag dig dug!



cak cak cak
minyak belacak

**masa ni saya matrik.siti dh sampai sana sini**



cuti.
mendung.
guruh berdentam-dentum
maseh belom mandi
orang rumah berkursus pula
haishhh

dingin gersang keseorangan
dahla malam ni malam jemaat
kopi power root dh beli 5 bungkus
hrmmm

**pangggggggggggggggggggg**

berangan
soh kaweng tak ndak

eh sukeatilah
lu nk sponsor wedding of the year??
kot kt balairaya sorilah
**marah sindri jawab sindri**


pehtu gatal jugak buat page sindri
page yg lama dah terdelete pula
(malu sbb cuma 8 org je follo..hahaha)
sikalang ni feel2 banyak follower
klik sini kolo suka


kot tak suke takyah lah susah2 ye
okbai


note
entry merapoo.layankan aje



sekian,belog kali ini.

yang redah ajer,
achik ezam

Rabu, 11 Mei 2011

menanti sebuah jawaban...


 
skodeng-skodeng youtube
terjumpa video nih
 
**tersayu lak tengok storyline vc neh**


moral of the story
awak kalau dah sayang sanggup buat apa saja
saya paham.saya pon begitu wak
**eh tetibe**
 
tapi kan awak
sayang tu sayang jugak
jangan melebihi sayang dan cinta awak kepada manusia
mengatasi cinta awak kepada ALLAH
kelak jiwa merana hati jadi buta
semua tak ke mana

sayang dan cinta seadanya
walaupon kita sekadar menjadi orang ketiga
hiks

 **kot hanis zalekha duk sebelah baru picture perfect kan...LOL**
 
 
 
note
gila kentang panas sekarang ni ek
 
 
sekian,belog kali ini.

yang rasa panas sekarang neh,
achik ezam

Selasa, 10 Mei 2011

menu hari ini.



hidup kena ada menu.
hari-hari makan mihun pon bisa jadi jemu
kenalah berselang seli 
mungkin dengan chapati banjir 
ataupon 
mungkin dengan fetucini carbonara 
(katanya..)

ikut selera dan kemampuan masing-masing.
 

**fokus pada yg akhir okayh**


moral of the story
saya teringin makan fetucini carbonara sekarang neh
saya teringin makan lasagna sekarang neh
saya teringin makan spagheti bolognese sekarang neh

tapi hakikatnya
saya cuma boleh makan mihun saja ketika ini
saya setia pada mihun saja ketika ini

sampai bila?
entahlah saya pon tak tau
>.<

**lihat pinggangku rampingkan**



note
menunggu dan tetap menunggu





sekian,belog kali ini.

yang tak mahu selingkuh,
achik ezam