Rabu, 29 Jun 2011

bila siti tweet achik ezam



kita adalah sangat gembira.

kenapa kita gembira?

kita adalah gembira kerana siti nurhaliza reply tweet kita
 
percayalah
kita adalah tak tipu ok

kita adalah membencikan adek kita sorang ni
dia adalah meragui ex gerfren kita

padahal
kita adelah tak kesah walopon dia nk join grup gula-gula
gituuuu.....gituuuuu....gituuuuu
**eh tibe-tibe**
 
 **bluweeekkkkkkksss**
 
 
walau apapon
kita adalah peduli apa
kita adalah tetap gembira di hari raya cina


baideway
kolo nak tweet-tweet dengan saya follow je
kepuasan maksima adelah dijamin
untunglaaaaaa
ahahaha











 ye kiita adalah jakun.kita adalah yang tangkap gambar ini dulu.
hahaha




note
adakala dengan hanya sepotong ayat gundah dihati bisa terubat
vice-versa





sekian,belog kali ini.

saya tak gedis,saya OK,
achik ezam

Selasa, 28 Jun 2011

24jam dalam hidup kita.

kita adalah sangat bosan
jadi kita nak ceciter rutin harian kita

ceritanya bermula begini

bangun tido.6.45am (kdg2 lewat lg)subuh.sambung tido
dalam jam 9.45am terkebil-kebil
check hempon.baca es-em-es.reply whatsapps
bangun.kencing.masak ayer
 
buat ayer neskepe O kureng manis
kemas-kemas tempat beradu
on laptop.its 10am.loading lama sikit.
bukak mozila.few windows pop up.
bukak youtube pasang lagu ex-gerfren saya si  siti nurhaliza tu
login tweeter.login fesbuk.login blog
reply tweet.reply komen fesbuk.update blog
blogwalking sesikit

around jam 12pm sesiap mandi lite-lite
pakai treksuit pakai tshirt buruk pegi gym
sampai gym dekat 12.45pm
lari-lari anak gajah atas tredmill
angkat dumbell sesikit.baca newspaper 
sambil mata jeling-jeling apa yg patut.
kot bosang lepak tepi swimming pool sambil on9
dalam pukol 2.30pm pi mandi siap semua

pukol 3pm pi opis.sampai dalam 3.15pm.
pusing2 cari paking.ade rejeki park kt dalam.
tadak rejeki park luar.

minggu ni shft straight 4pm-1am
merasalah tuju lagu tuju santau semua.
abes keje kalo ada member ajak lepak
pi lah melangut di kedai mamak hakim seksen 7
duduk merapu 2-3jam
kolo takde undangan
terus balik umah

cuci muka.cuci gigi.cuci alat sulit
terus tido

walllahhhhhh.what a boring life!

ya tuan puan 
itulah rutin harian kita untuk minggu ini
mengulang benda yang sama
(kita tau kita adalah bosan)
almost everyday
nasib baik aja tak bermain sabonnn di bilik mandi
hahaha


*kita kadang-kadang bengong juga**


note
hidup kita cara kita.hidup dia cara dia.peduli apa orang kata.




sekian,belog kali ini.

yang tersenyum walo sedikit hiba,
achik ezam

Isnin, 27 Jun 2011

s e r b a | s a l a h


semalam terima sms dari emak sedara
dia INSIST saya tinggal di rumahnya
instead of menyewa bilik sekarang nie
 
fyi
my aunt ni single perents
currently tinggal berdua dengan anak bongsu beliau
yang lain stay hostel
[my uncle passed away few years back due to cancer]

saya pon tak sure lagi
agak kelakar juga dalam umur 32 ni menumpang umah mokcik
serba salah pon ada.malu pon ada
kesian pon ada.rasa tanggungjawab pon ada
hrmmmmmm
macam-macam ada
 
diluah mati emak.ditelan mati bapak.dikunyah mati pucuk
ada pros|ada cons

waddaya think readers?
 
 **pening**
 
 
 
note
bukan pembuat keputusan yang bijak
 
 
sekian,belog kali ini.

yang berbelah bagi,
achik ezam

Ahad, 26 Jun 2011

hey plastik sampah!



pernah tak anda rasa seperti plastik sampah
 
klik play


selalu rasa rendah diri|lack of self confidence|pemalu|insecure
blablablbla

but bila pikir-pikir balik
pegi M apa orang nak kata pasal diri kita
selagi tak susahkan sesapa 
redah saja!!!
 

 ko mampoo??
 
note
Don't make someone your priority if they only make you an option!
**s i g h**
 
p.s:susah juga hari tanpa plastik bag kan

 
have a great weekend ya sumerang (>.<)

 
sekian,belog kali ini.

yang tasuke bunga api,
achik ezam

Sabtu, 25 Jun 2011

sofa buruk tempat terpuruk


 
 
semalam off day
pagi balik umah emak
petang amik keter kt werksyop
then kembali semula ke umah yang disewa
hrmmmm

bukak baju
bukak sepender
aummmmmm
**feelin' sexay**
then pakai suar pendek
 gilo apa nak bugil
hehehe

duduk kt sofa buruk
dari jam 6pm sampailah ke 1am
fesbuking|blogging|tweeting|youtubing|whatsapping|esemesing
bangun dari sofa cuma taim
kencing|solat|buat air

what a life!
T_T
 
 cenggini pon leh duduk lama cer bayangkan kolo duk sofa dari homelife
mau terus melekat

 
fikiran serabut
jiwa kacau
poket kosong
stress wooo
hukhukhuk

layankan saja


note
sambil-sambil muhasabah diri

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang dah mcm takde perasaan,
achik ezam

Jumaat, 24 Jun 2011

anak ikan saya.


alhamdulillah
anak ikan yang masok sepital dahpon pulih
syukur juga takde sangat caj-caj tambahan
disaat poket kemarau gersang ni
singgit pon berkire juga
hahaha
 
susah tau bela anak ikan neh
mentenen leh tahan
huhuhuhu
 
nilah anak ikan saya


 time kita tak pegang hempon taim tulah anak ikan kite nk becium ngan seekor kancil tua
deymmmmmm

moral of d story
tak kita langgar orang
orang langgar kita
berhati-hati dijalanraya
berhati-hati juga masa berchenta
eh tetibe
huhuhuhu


note
keter kecik pon keciklah janji rock!
kau ada????



sekian,blog kali ini.

yang bukan anak ikan,
achik ezam

X-men yang ok ok aje



apa agaknya rasa dan perasaan jadi orang hebat?
punya kuasa luar biasa
boleh buat itu ini begitu begini
menghapuskan kejahatan
bang bang pow wow watchaaa
whatever

i prefer being normal
being me myself and i
annoying,sarcastic,poyo,over,gediks
blabblablabla
u name it u get it
heyyyy its me kan
sukeatilah




baideway ini semua
gara-gara tengok X-men semalam
couple seat lagi tu
auuuuuwwwww so lomentik
but then
gua hampir aje tertido kt tengah-tengah citer tu
kah kah kah
 
naseb baek tiket murah
bosan pulak off day
layan sajer
 
 
 
note
kalau siti nurhaliza nyanyi lagu latar X-men sure best
LoL
 
 

sekian,belog kali ini.

yang suke otromen aje,
achik ezam



Rabu, 22 Jun 2011

off day.



hari ni off day
transport takde
pitih pon dah macam tak berapa nak ada
jadi duduk diam-diam saja
sambil tuwit-tuwit
poke mengepoke
Fesbuking sesikit
hrmmmmm

how produktive!

snap dari dalam keter incik mumu
BB lah,TABlah..soo mewahhh
haha


note
bila nak 28hb nie!!!!!



sekian,belog kali ini.

yang bila terasa rindu,
achik ezam

Selasa, 21 Jun 2011

no tajuk.

 
 

mood, fokus, minda, semangat 
semua dah celaru entah ke mana

** s i g h **

wake up ezam!!!!





note
takot nak tinggalkan yang ada dan mencoba sesuatu yang baru.





sekian,belog kali ini.
yang tak minat nak tuju lagu,
achik ezam


 

Isnin, 20 Jun 2011

I[no]pad



**glittering bebenor**
 
 
nyaris-nyaris terbeli ipad 2 semalam
selepas diracun baek punya
tapi bila lepas drive thru' 
testing testing apa-apa yang patut
i just realize that
it might be cool stylo mylo 
blablabla
but its not for me
better upgrade my lens/camera
huhuhuhu
 
baideway
i need no accesories to make me look hot
**katanya**
hahahaha


**i wish i am tall, dark,hemsem...bley???**
 
 
note
lainlah kolo ada sesapa nak bagi free.tu lain ceciter.
LOL


 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak pernah teringin pakai pad,
achik ezam

Ahad, 19 Jun 2011

happy sugar daddy day



selamat hari abah
buat semua abah-abah di donia ini
espeseli to my abah
haji safie bin lasiman
 
 

walopon cuma kerja kilang
pernah di buang kerja masa ekonomi meleset
pernah keje jaga
buat itu buat ini
tapi kami sekeluarga tak pernah mati tak makan
semakin subur dan sehat adelah
hahaha

thank you soo much abah!

**my boifrend and girlfriend**

mungkin belum rejeki nak bagi itu ini
buat abah dengan emak
inshaallah sikit masa nanti
kot kaya harta dan budi bahasa
akan ku belikan apa saja yang diminta

doakanlah kami adik beradik
berjaya donia akhirat

 **sama tak????**



note
bukan tak mahu jadi abah.cuma lebih suka sendirian berhad.



sekian,belog kali ini.

yang takde suger dedy ataupon sugar glider,
achik ezam

Sabtu, 18 Jun 2011

attention seekers?


ada orang kata saya ni attention seeker
semua benda nak update kat status FB
wawawawa molot
cili giling kang
huhuhuhu

yerp mmg saya aktip FB/twiter/belog
tapi takdelah semua benda saya update kot
tengok mood juga
paling sikit pon 
6-7 status utk FB
14-20 tweet sehari
1 entry belog sehari
LOL
 
kalau tak suka
remove/block/hide
again kuasa ditangan anda
nilah antara reason kenapa 
saya tak add sesapa kt FB
takot korang menyampah
hahahaa
 
 tapi i will approve semua yg add
**feel2 artis**

abes tu nak tanya kamu 
bukak akaun FB buat mender ye?
bila login dapat beras?
skodeng2?
duh!
kolo buley cer
privatekanlah semua benda ye
so bila updet status kamu sorang je buley baca
updet gambor kamu sorang je buley tengok
mampoo??

baideway
that's what social network are for
sharing info apa yang korang buat
atau apa yang terlintas dipikiran
but then pandai-pandailah manage eh
kuasa di tangan anda!
 
one more thing
tak pernah lah lagi updet status 
'nak berak lah '
huhuhu
 
 
 
note
jangan disalahkan teknologi kalau sendiri tak reti nak urus
 
 
 **pose ala2 aliff ajiz..wakakakaka**
 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak perlukan perhatian sesapa,
achik ezam

Khamis, 16 Jun 2011

update dari felda~

Semekom.

updet dari dalam keter.entry tadi saya delete.agak celaru gaya bahasa di situ.takot ade yg menari di depan esbok nanti.

Odw to kuala terengganu again.ari ni abahnya drive.selalunya sekerat jalan je.kang abanggg gak yg kena drive.ok je takde hal.

Famili derang ni best.rapat.i feel like home.not outcast.huhuhu.

but still i miss pakli!!!lol


Note:siapa saya dalam hati kamu biarlah rahsia.up 2 u.


Sekian,belog kali ini.

Yg addicted to laksam,
Achik ezam

Isnin, 13 Jun 2011

redah dan terjah.

alang-alang dah coti takkan nak duduk mengangkang meratap sedey sebab plan tak jadikan.....wth

jadi dgn rasa selamba badaknya pegi bus stand seksyen 17 shah alam lantas membeli tiket bas dan tadaaaaaaaa sekarang saya ada kt kertih terengganu!!

jauh dari hiruk pikuk kota dekat dgn alam semulajadi yg terchenta...huhuhu

P.s:updet pakai hempon je...sini takde wifi!



Sekian,belog kali ini.

Yang sukasuki,
Achik ezam

Sabtu, 11 Jun 2011

c u t i .



cuti 9 hari bermula hari ini
cadangnya mau ke terengganu
ke rumah si hackers semalam
sebab nak visit adik beliau yg eksiden
dan atuknya yang di icu

tapi malang tak berbau cirit
ade plak hal-hal yang tak diundang
plan abort
jadinya melangut saja di rumah

mcm rasa nak buat brainstorming
mencari inspirasi
planning masa depan
huhuhuhu
 
**jual coli 3 singgit pon ohkay**
 
 
note
ade sesapa nak ajak jenjalang cari makang?


 
 
sekian,belog kali ini.

yang malas nau nak keje,
achik ezam

Khamis, 9 Jun 2011

tah pape ntah




'...ah kau ni sembahyang tak tinggal tapi perangai tahpape...'

kan dah cakap
saya orang biasa-biasa saja
penuh dengan khilaf dan noda

kalau nak kawan dengan orang suci murni
carik aja orang lain

terimalah saya seadanya
huhuhu
 
 tak kacak tapi chumel
miahaha
 
 
 
note
kawan dengan penjual perfume,dapatlah tempias bau wangi
kawan dengan pengutip smpah,dapatlah tempias alam flora

 
 
 
 
sekian, belog kali ini.

yang rasa lapar selalu,
achik ezam
 

aksi panas depan esbok...salah ke?


layannnnn



saya tak faham
apa yang kecoh-kecoh sangat pasal video prema yin ni
takde bende lah
gegituh aje.
taklah sehangat video maria ozawa
hukhukhuk

but then
dari orang tak kenal sapa gegerl neh
last2 kenal gak 1 malaysia sapa Prema yin ni
cayalah
>.<

korang semua chillex lar
tak suka jangan tengok!
as simple as that

 
 
note
ade tu pung pang pung pang cakap soal halal haram
tapi dia semayang pon tak
ado!


 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak pernah nk dancing2 depan esbok,
achik ezam

Rabu, 8 Jun 2011

jag berisi cinta.


'...And who do you think you are 
Running around leaving scars Collecting your jar of hearts
And tearing love apart..."

klik play
 


kita sayang dia
dia sayang kita ke?
kita rindu dia
dia rindu kita ke?
kita berkorban untuk dia
dia sanggup ke berkorban untuk kita?
 
buat seorang sahabat,
layankan saja kisah hati
but
sayang orang yang kita sayang seadanya
nanti kita pula yang makan hati
fullstop

 
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang bukan mat jiwang,
achik ezam

Isnin, 6 Jun 2011

life is short.like your...dalam botol...haha


klik play je lah
takd eidea nk ceciter banyak



"Life Is Short"

When it doesn't rain it snows
Yeah the cookie crumbles but in who's hand?
All things said and all things done
Life is short

Oh I am young but I have aged
Waited long to seize the day
All things said and plenty done...life's too short

Ooooh could this be....
Ooooh could this be the day I've waited for?

Another door to peek in through
The floor is filthy
But the couch is clean
At the end of the day
That's another day gone
Life is short....Ooo life is short

Ooooh
Could this be....
Ooooh
Could this be the day I've waited for?

Ba ba ba ba ba ba ba ba...

Oh I am young but I have aged
Waited long to seize the day
All things said and plenty done
Oh I am young but I have a past
Travelled far to find the start
Yes I am scared and I've been burnt
But life is short

Ooooh
Could this be...
Ooooh
Could this be the day I've waited for?

Ba ba ba ba ba ba ba ba... 
 
 
note
walau sempit dipoket kita senyum aje

 
 
sekian,belog kali ini.

yang ntahpapepntah,
achik ezam

Ahad, 5 Jun 2011

harijadi is happy birthday.




5 june 2011

a very happy birthday
to my very close friend
a brother, a chihuahua
kawan tempat membahan, menghanjs, meluah perasaan
kawan menangis kawan ketawa
kawan kedai kopi, kawan melepak kt pakli



 selamat happy birthday!
semoga murah rejeki, panjang umur dan diberkati 
inshaallah
harap2 hujung tahun ni lu kawen der
tak baek usung anak dara orang sana sini
hukhukhuk




 nak makang kek!!!!!!!!!!

sila belanja



sekian,belog kali ini.

yang nak duit nak duit,
achik ezam

Sabtu, 4 Jun 2011

terima kasih my loveR




tak ada apa yang mahu di update
cuma berbanyak ucapan 
 
t.e.r.i.m.a  k.a.s.i.h 
 
untuk semua yang sudi singgah
ke belog merapu lagi merepek ini
 


 owh baideway
i dedicated this song
to you, you and you there
yeah
terima kasih cinta hati saya semuanya
ya
awak yang sedang membaca
>.<



note
yang datang beratus tapi income nuffnang cuma RM5.50
cer lenkali klik kt iklan yg kelip2 tuh
merasalah gak saya dapat cheque
hahahaha

selamat berhujung minggu semuanya
(saya keje shift 6.30am-3.30pm ok)




sekian,belog kali ini.

yang sentiasa berterima kasih padaNya,
achik ezam

Jumaat, 3 Jun 2011

nur X men.



akhirnya tengok juga 
Nur Kasih the Movie


terbaeklah.
dari mula sampai abis kesat ayaq liuq mata
tak sesia follow drama itu dari episod 1 sampai abes
walopon ada sikit kurang sana sini
 
overal memang mantap
sampai rasa nk pi jordan pon ada
huhuhuhu
 
 
 
note
kesah cinta yang agung cuma ada dalam movie

 
p.s:saya mmg tak minat action movie.ada masalah?

 
 
sekian,belog kali ini.

yang tak dapat nur lagi,
achik ezam

i tunggu dari monday sampai thursday saja okeyyyy.



tetibe macam lagu ni hari-hari on air
klik lah play

dengar sekali mcm bengong-bengong aje
lama-lama menangkap pula
suke suke suke
*eh gedik lak pakcik neh*

betol kata org-org tua
kolo benci sangat nanti lama-lama tersuka

but then lagu ni kinda cute
like me

**terus pose**

miahahahahahaha
perasang

'...Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, 
tak perlu...'

tapi kan
kenapa sampai thursday aje?
abes tu dari friday sampai saunday duk buak mender?
carik orang lain???
skendelisme.
i like!
hahahahaha
LOL


note
mati2 saya ingat awie yang nyanyi lagu nieh


sekian,belog kali ini.

yang kolo boleh nk jalan atas runway,
achik ezam

Khamis, 2 Jun 2011

benci dengan K




send:
awak, nanti kalau dah dekat2 nak smpi call/sms eh.
pehtu kot sempat nti seblm balik  kita minum2 kt tepi jongkat jongket
taman melati tu eh.ni jgn lupa makan tau.nanti sakit peranakan plak.
oklah papehal nti roger saya eh.
sayang awak
memeuahh

reply:
K


terus keluar lagu yuna

'....Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil..."


benci bonar kolo dapat reply sms dgn huruf K saje
stressssss

koman2pon reply lah OK
annoying sangat K tuh
huhuhu



say no to K


note
hanya guna K time terdesak



sekian,belog kali ini.

yang bukan datuk K,
achik ezam