Selasa, 28 Jun 2011

24jam dalam hidup kita.

kita adalah sangat bosan
jadi kita nak ceciter rutin harian kita

ceritanya bermula begini

bangun tido.6.45am (kdg2 lewat lg)subuh.sambung tido
dalam jam 9.45am terkebil-kebil
check hempon.baca es-em-es.reply whatsapps
bangun.kencing.masak ayer
 
buat ayer neskepe O kureng manis
kemas-kemas tempat beradu
on laptop.its 10am.loading lama sikit.
bukak mozila.few windows pop up.
bukak youtube pasang lagu ex-gerfren saya si  siti nurhaliza tu
login tweeter.login fesbuk.login blog
reply tweet.reply komen fesbuk.update blog
blogwalking sesikit

around jam 12pm sesiap mandi lite-lite
pakai treksuit pakai tshirt buruk pegi gym
sampai gym dekat 12.45pm
lari-lari anak gajah atas tredmill
angkat dumbell sesikit.baca newspaper 
sambil mata jeling-jeling apa yg patut.
kot bosang lepak tepi swimming pool sambil on9
dalam pukol 2.30pm pi mandi siap semua

pukol 3pm pi opis.sampai dalam 3.15pm.
pusing2 cari paking.ade rejeki park kt dalam.
tadak rejeki park luar.

minggu ni shft straight 4pm-1am
merasalah tuju lagu tuju santau semua.
abes keje kalo ada member ajak lepak
pi lah melangut di kedai mamak hakim seksen 7
duduk merapu 2-3jam
kolo takde undangan
terus balik umah

cuci muka.cuci gigi.cuci alat sulit
terus tido

walllahhhhhh.what a boring life!

ya tuan puan 
itulah rutin harian kita untuk minggu ini
mengulang benda yang sama
(kita tau kita adalah bosan)
almost everyday
nasib baik aja tak bermain sabonnn di bilik mandi
hahaha


*kita kadang-kadang bengong juga**


note
hidup kita cara kita.hidup dia cara dia.peduli apa orang kata.




sekian,belog kali ini.

yang tersenyum walo sedikit hiba,
achik ezam

4 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

at least ada gak le sesuatu yg baru dalam ur life

melepak tepi swimming pool

;-)p

flyz berkata...

okla tu..

mungkin kena cari peneman idup kot...

aku ada calon ..ko nak?Ha..ha...

solomolo berkata...

pernah merasa kehidupan macam ni...
nak-nak kalo seminggu tu shift sama...

CintaZulaikha berkata...

ya sallam..samalah kehidupan kita, cuma saya ni dlm versi istri ja..