Isnin, 27 Jun 2011

s e r b a | s a l a h


semalam terima sms dari emak sedara
dia INSIST saya tinggal di rumahnya
instead of menyewa bilik sekarang nie
 
fyi
my aunt ni single perents
currently tinggal berdua dengan anak bongsu beliau
yang lain stay hostel
[my uncle passed away few years back due to cancer]

saya pon tak sure lagi
agak kelakar juga dalam umur 32 ni menumpang umah mokcik
serba salah pon ada.malu pon ada
kesian pon ada.rasa tanggungjawab pon ada
hrmmmmmm
macam-macam ada
 
diluah mati emak.ditelan mati bapak.dikunyah mati pucuk
ada pros|ada cons

waddaya think readers?
 
 **pening**
 
 
 
note
bukan pembuat keputusan yang bijak
 
 
sekian,belog kali ini.

yang berbelah bagi,
achik ezam

10 ulasan:

asbesstos berkata...

Bagi aku pergi jela pindah.. at least ringan sikit poket ko daripada nak membayar sewa and itu ini..

tapi kalau rumah sewa yang ko dah duduk sekarang ko selesa gila.. tak perlu la kot.. takut kang dah masuk nak keluar lagi la serba salah..

bila dah pindah rumah orang of course ar kena jadi sopan santun.. kekeke

achik ezam berkata...

sewa takdelah mahal mana.still affordable.

paling penting keselesaan minda.

huhuhuhhu

Cik Baity berkata...

ai achik ezam...

in my view..yg pro nyer save sket la duit dari menyewa..at least..makan minum ada org jaga dah..tak yah la makan megi hehari sampai rambut leh jadi padang golf.

yg tak bestnya..dok umah org..so tak der la privacynyer..nak blik lelawat mlm pun mcm segan sket ar..but if your aunt sporting aper ada hal.. :)

achik ezam berkata...

ye ye betol....ada banyak pros n cons...tu yg tgh timbang kati timbang kilo neh....hehehhehe

Aman Ibrahim berkata...

pikir elok2~ pros n cons.. doa2!

solomolo berkata...

kalo dok kat umah orang :
1. tak bole nak tedo ikut suka hati...
2. tak bole nak berboxer sepanjang masa...
3. tak bole nak kuar umah sesuka hati...
4. tak bole nak selalu biarkan bilik bersepah...
5. mesti kena report tiap kali nak kuar masuk...
6. mesti report selalu dihantar ke ibu tersayang...


p/s : umur 32 ???

achik ezam berkata...

sedang pikir memikir ni aman hehehe :P

achik ezam berkata...

ye 32...huhu...tp nampak mcm 22 kan kan kan hahahaha

CintaZulaikha berkata...

biar betoi en ezam lagi tua dr suami saya...kikiki..OMG

achik ezam berkata...

hahhaahaa..yg penting hati muda.