Ahad, 31 Julai 2011

tentang status

ye saya masih single and available.but i choose not to have anyone in my heart (for the time being)

*FULLSTOP*



p.s:menjawab soalan seseorang.



(amacam sempoi tak entry)

sekian belog kali ini.

yang senggol-senggolan,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 30 Julai 2011

me konexting people

"...dua tiga vavik berlarik.manakan sama si hanie jahat.dua tiga ekor bisa ku carik.manakan sama achik ezam ko sorang..."

*macam takde kaitan.tapi apekedehal!lets get connected

sekian.belog kali ini.

yang mencintai diri sendiri,
acik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 28 Julai 2011

niat di hati

alhamdulillah.2 hari try puasa sunat semuanya berjalan lancar.mcm dah lama tak buat ingatkan tak larat.masih larat rupanya.ngehngehngeh!

mcm tak sabor nk puasa betol2 neh.inshaallah kali ni nk pi terawikh n buat tadarus.selama ni puasa cuma puasa saja.yg lain tak buat.lepas buka ngadap laptop.achik ezam owh achik ezam umor dah 3 series kot..hampeh la kou neh (U.U)

gym membership pon dh freeze untuk sebulan.cuma heharap dapat banyak shift pagi.so boleh terus bukak pose kt mesjid.kebetulan umah auntie kt usj ni dekat je dgn mesjid sebelah taipan tu.

harap sangat niat murni ni tercapai.jangan tinggal niat di hati jer mcm taon2 lepas.kihkihkih.tink positip!

kite coba pelan-pelan ubah diri kita menuju tuhan.dari buruk kepada baik.dari baik kepada yg lebih baik.hurmmmm inshaallah!

adios amigos!

sekian belog kali ini.

yang jahat dalam baik,
achik ezam

Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 27 Julai 2011

testing

Hello semua.assalamualaikum.

pe cer?sehat?kolo sehat alhamdulillah.kolo tak sehat cer jumpe dokter.tak lama lagi puasa dah.jgn jadik kan alasan sakit plak takmo pose.

testing buat entry using bloger-droid in my galaxy tab.cam besa typo bersepah.nk kena cek spelling 58x...kolo tak alamat kena bahan...haha..susa tawu taip guna virtual kiped ni espeseli bila jari besar anak gajah.

baideway nothing much happen this week except i went for an interview last tuesday.untung sabut timbul.untong batu tenggelam but still untonglaaaaa...haha..whatever.

hope for the best.do the best but dont do me.lol.

note:takleh nk tempek muke sindri kali ni.hah!


sekian,belog kali ini.

yang tak mampu nk beli tab mandi,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 25 Julai 2011

galaksi itu milikku.



setelah digoda dan dimanja
dengan nafsu sendiri
akhirnya saya membeli tablet phone
*bye-bye symbian.welcome android*
sebagai hadiah harijadi untuk diri sendiri
nak harapkan suger deddy jangan harapla
hahaha

 
 
kemahen
padahal duit takde neh
gigih meleret kredit kad
homaiiiiii
takde keje carik keje
merasalah kenikmatan donia yang sementara
 
target sebelom end this year iz 
canon 60D and mac air
katanya!
(kot tak dapat makan beger mcdonel pon buleyyy)
 

owh hutang PTPTN juga akan coba disetelkan sesiket
orang kata sesikit lelama jadi bukit
ye dak??
**rolling eyes**

my 32yo motto
life iz zoo zhort.juz dew n dun regret.
 

 
 
sekian,belog kali ini.

yang gedik dalam keimanan,
achik ezam


dah lepas tu dahlah.



"...barang yang lepas jangan dikenang
kalau dikenang meracunlah diri..."


teruskan jalan ke depan.



note
selamat berhari senin semua yg bekerje
saya off-day
>.<




sekian,belog kali ini.
yang jangan pandang belakang saidina,
achik ezam



Khamis, 21 Julai 2011

hari achik ezam -_-

**tak caya sudah**

ALHAMDULILLAH
lahir 21.07.1979.jam 10pagi

pejam celik.celik pejam
dah 3223 tahun dah
masih hidup sampai sekarang

terima kasih emak.terima kasih abah.
terima kasih awak!

Now I can’t seem to find myself
Oh, I can’t seem to give up my mind
Oh, I keep falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you
 **eh tetibe ade lirik lagu tok iti**

baideway
takdenya saya nak selebret-selebret neh!
bajet ketat ye
unless kolo nak bagik ipad2/galaxy tab/canon 60d
kita is ON aje

 
masih  single.
kolo nak sila tanya kat emak saya
hahaha



note
tak mintak apa-apa
cuma mintak pada Tuhan dipermudahkan segala urusan kehidupan saya


p.s:lama tak online sbb umah baru takde internet lagi.


sekian,belog kali ini.

yang hari hari pon harijadi,
achik ezam

Selasa, 12 Julai 2011

percaya padaku


 
sayang bukan berlandaskan nafsu semata-mata
ianya lebih dari itu.
 
 
 
 
 
note
m single but not available



 
 
 
 
sekian,belog kali ini.
yang tak cayatakpe,
achik ezam.



Isnin, 11 Julai 2011

hi sumorang.HI awak!!!!

assalamualaikum.selamat hari monday.i still have no internet connetion in my new house.owh baideway i am staying in USJ14 now.near USA.LoL.hence, update belog guna nokia buruk ni pon jadila.

melepak kt starbuck or kopitiam utk guna wifi memang tak adela.unless if i'm using macbook.which kite tak ade at the moment.hahaha.

Nothing much to update.tak ada benda yg baru.just wanna say hi to you,you and you (U.U).

Have a great monday dan jangan tinggal semayang :)


Sekian,belog kali ini.

Yang kadang2 poyo cam kucing,
Achik ezam

Sabtu, 9 Julai 2011

BERSIH is CLEAN





yang sebabkan jalan jem siapa?
yang tutop jalan siapa?
yang bikin ribut-ribut siapa?
kecoh gara-gara BERSIH
apa-apa aja korang neh
 
bagi aje derang buat perhimpunan tu
dengar apa mereka mahu
dan bertindak jika perlu
kita adelah kompiden pihak yang berwajib 
cukop bijak menangani bendalah neh
bukan haper kadang-kadang 
orang dewasa pon perangai macam budak-budak
makin kita cakap jangan makin dia menjadi
makin kita provoke makin dia sentap

benda yang baik boleh jadi buruk
benda yang bersih boleh jadi kotor

kita tak menyebelahi mana-mana pihak
tapi cuba pikirkan dan renungkan.
 

 **cenggituhhh**
note
pernah join demo barangan amway jerk
hahaha


sekian,belog kali ini.

yang suci dalam selut,
achik ezam

memori kelabing tepi pantai.



memori long beach pulau perhentian masih menggamit
deyummmmmm!!!




 bermain-main dengan shutter speed
di saat orang lain sebuk berdansa kelabing tepi pantai
ehehehehehe

**lagu wajib siap semua hapal step dancing2**



note
i am looking heart for rent
*LOL*



sekian,belog kali ini.

yang tak berapa nak bersih,
achik ezam


Jumaat, 8 Julai 2011

ektibiti menolak kereta

assalamualaikum|salam sejahtera

macam dah lama tak update
almaklum internet takde kt umah baru nieh

baideway noting much hepeng this few days
but
pengalaman paling berharga dan manis minggu ini
adalah menyorong kereta di depan 1utama
korang ade?
mampoo?
kelas keter kita kan
 nak buat hal pon pandai dia memilih tempat kelas
**cam hampagas**
LoL

bila keter dah ok
terus datang balik 1utama
beli sepek baru
nak cover kemaluan besar tadi kan
haha


moral of the story
dah tau minyak tu E cecepatlah isi
takdenya nk tunggu lampu warning berkelip-kelip


note
sunyi juga life sengsorang ni eh
**tetibe takde kena mengena**


sekian,belog kali ini.

yang bukan salah bapak menyorong,
achik ezam

Rabu, 6 Julai 2011

fotoshoot katanya



kekononlah model photoshoot
almaklum saya ni tak pandai sangat senap-senapnya
lite-lite saja
huhuhu



still need lot to learn
haisssshhhhh
lemvavee sangatlah


thanks tilla for sportingnes
such a young and talented gegerl nieh
hope dapat banyak job yah
>.<

want to know more about tilla
add her in FACEBOOK


**nak jugak enterfrem**


note
i wish i am tall dark handsome and talented
LOL



sekian.belog kali ini.

yang kadang2 perasan mcm model,
achik ezam

Selasa, 5 Julai 2011

bukan 7 perhentian tapi pulau perhentian


 
 
 
 
baru pulang dari pulau perhentian
subhanallah 
cantik giler pantainya
homaiiiiiiiii!






percutian yang saya join menit-menit terakhir
tapi berbaloi-baloi
 
crowd pulak kepala-kepala yang melayan
memanglah super-duper fun
it much more sexcited
from tioman itu hari
(>.<)

dari belakang:chikah,alan,me
depan:tilla,aishah,nazrul,alkid,farid,nyun,dino

u guys are great!

bercuti tanpa memikirkan hal-hal yang meremehkan
memang terbaek
memang betul-betul escapisme
looking forward to come here again next year
inshaallah

 
 note
the benefit of being single and carefree
 
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang mahukan percutian mewah setiap hari pon,
achik ezam


Jumaat, 1 Julai 2011

kita adelah benci



 
kita adelah benci dengan diri sendiri
 
[kita jugak adelah benci bila orang cakap mencikkkkkkkkk]
 
kita adelah say F@(* to myself
(U.U)

**kita adelah mencarut tapi kite adelah menten suwiittt**
 
**s.i.g.h**

tapi walaubagaimanapon
kita adelah sentiasa bersyukur ke hadrat Illahi
atas segala nikmat dan limpah kurnia-Nya
kita adelah say alhamdulillah


baideway
kita adelah nak pergi pulau perhentian malam ini
kita adelah stress
kita adelah nak topless
LOL



note
i hope july will be better and great for me.mysel and i and u guys too
inshaallah
**kita adelah senyum**





sekian,belog kali ini.

yang kadang-kadang feel2 nak jadi hamster,
achik ezam