Sabtu, 9 Julai 2011

BERSIH is CLEAN





yang sebabkan jalan jem siapa?
yang tutop jalan siapa?
yang bikin ribut-ribut siapa?
kecoh gara-gara BERSIH
apa-apa aja korang neh
 
bagi aje derang buat perhimpunan tu
dengar apa mereka mahu
dan bertindak jika perlu
kita adelah kompiden pihak yang berwajib 
cukop bijak menangani bendalah neh
bukan haper kadang-kadang 
orang dewasa pon perangai macam budak-budak
makin kita cakap jangan makin dia menjadi
makin kita provoke makin dia sentap

benda yang baik boleh jadi buruk
benda yang bersih boleh jadi kotor

kita tak menyebelahi mana-mana pihak
tapi cuba pikirkan dan renungkan.
 

 **cenggituhhh**
note
pernah join demo barangan amway jerk
hahaha


sekian,belog kali ini.

yang suci dalam selut,
achik ezam

4 ulasan:

Aman Ibrahim berkata...

supposed weekend boleh jalan2 and enjoy, nih dah terpaksa duk diam2 kat rumah..

flyz berkata...

waaa...2 owg digi berpimpin tgn...

apakah?

achik ezam berkata...

aman:yezza....apa kata take tis opportunity spend time dgn famili kt umah....hehehe or dgn rakan2 sebaya kt hostel/uma sewa.....

Flyzyellowmen :BERSIH ye....haha

iQa~ berkata...

Hujung minggu yg terpaksa dihabiskan dirumah sbb xbleh kuar...