Isnin, 29 Ogos 2011

raya owh raya

Inshaalla kolo takde aral esoklah kita beraya.walopon saya still berharap raya jatoh pada 31.8.2011.hohoho.

Taon ni mmg agak mendukacitakan sikit sebab gaji cuma masok hari ni dalam jam 7pm n at d same time saya kena keje shift petang till 12am.ntahmacamana pula i have no savings et all (except in my asb loan).mmg giler kering kontang.

I just dun mind not to have any baju baru,kasot baru wateva cuma agak ralat cuz i cant spent untok my family.sedey dowwwwww.ada balance RM150 kt dalam wallet tadi da bg kt abah untok beli lauk esok.

sorry abah taon ni tak dapat shopping apa apa mcm selalu.sorry gak emak sbb taon ni tak dapt beli pasu besor n bunga plastik baru buat emak.even duit zakat pon emak dulukan.haiyoooohhhh.bikin malu sajer.

inshaallah dapat gaji nti bagila duit raya kt emak dgn abah lebih sikit.sobs.sobs!kita iz zaddddddd :(


Deym.so fakaplah my life lately.apapon tak jadi.hurmmmmmm.kinda down a bit but heyyy its raya mood.jangan sesedey macam mati bini.be happy macam kawen utk kedua kali ohkeyyyyyyy.

baideway its my life n its up to me to change it kann.wake uplah ezam n do sumthing k!baeklah..

*motippp monolog.lulz.


To all my readers yg sedang membaca,salam nazam lebaran saya uchapkan.andai kata ade terkazar bahasa terkureng sini dan sana harap di maafkan.sayang korang semua.memuahhhhhhzzzz.

Kolo sudi sila lah datang je openg hauz uma kami pada raya kedua nanti di kampung tok muda 42200 kapar,klang.


p.s:dengor lagu bersabarlah sayang versi AZ sejuk rasa ati.lolz.


Sekian,belog kali ini.

Yang merindui org yang tak rindu pon kt kita,
Achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 25 Ogos 2011

romadon dah nak abes eh?



salam semuanya
another few days to go for raya
esok dah ramai yg mula kembali pulang ke desa
saya?
di sini saja.orang klang valley.
kerja di hari raya pertama lagi tuh
not my fes time
so takde hal keje dihari raya.

baideway rasanya ini romadon yg paling cepat sangat dirasakan
pejam celik pejam celik dah sampai penghujung
soalnya ade perubahan ke?
ehem.ehem
saya maseh saya yg sama
jahat!
huhuhu

i know its cliche but still  before i abeskan entry neh
kepada yang memandu pulang 
sila berhati-hati dijalanraya
kalau mengantuk atau letih sila berhenti di R&R
manakala yg naek bas tu kot rasa drebar bas tu 
speeding melampau cer tegur abang drebar tu elok-elok
bole semua???

paling penting
bila dah jauh pulang ke desa
jangan pernah lupakan daku di sini
jangan pernah lupa namaku
sobs.sobs
>.<
lolx

selamat meneruskan sisa-sisa romadon
dan 
selamat berhari raya in advance  
kepada yg akan pulang dan takde internet di rumah nanti
jaga diri hiasi peribody

ailebiulah
 *recycle gambar poskad taon lepas*

jempot datang umah saya raya ke-dua eh
kita is buat open hauz


sekian,belog kali ini.

yang maseh menanti jawapan,
achik ezam

Rabu, 24 Ogos 2011

rabu tanpa kata-kata.

jangan suruh saya suka orang lain.takmoo.juz wanna rolling in the deep.lulz.


p.s:tanpamu...


sekian,belog kali ini.

yang geli-geli manje,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 22 Ogos 2011

hey-low

hidup macam roda.kadang di atas kadang di bawah kadang tersekat di tengah-tengah.adakala gembira adakala berduka adakala ntahapaapantah.haiiii-o!

whatever it is life must go on..on apa?on panasssss..lolz..lenjan sajer semua yg datang..keep it low keep it cool.

kita dah cuba yg terbaik tapi mungkin ada yang lebih baekkk..huhuhu apa merepek neh..ntahla jah,minumlah air ribena tuh..lulz.

note:meroyan mode iz over!


sekian,belog kali ini.

yang maseh berasa temok,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Ahad, 21 Ogos 2011

salam hujung minggu

hari ni hari terakhir mc.esok kembali semula bertugas melayan kastemer via telefon.what a life!

mata dh okeh rasanya.dokter gayathri ckp yg merah tu tinggal surface sajer.no bleeding.this coming friday will do another check up.raya da dekat ni jgnla bermata merah hendaknya.huhu.

thank you soo much kepada kengkawan yg mendoakan kesihatan saya.korang mmg terbaekklah!

baideway, another 9 days to go untuk kita enjoy moment2 kemanisan romadon.tak banyak sikit pon jadi untuk beramal di bulan mulia ni.kejap je masa berlalu kan.yg sekejap tu jugakla yg kite selalu lupa.

persiapan raya maseh zero.tunggu je last minit kot.almaklom gaji masok pon 28hb.recyle saje baju melayu tetaon lepas pon buleyy.

apa-apapon jangan shopping sakan sangat sampai terlupa kehidupan selepas raya nanti ye.beringat sebelom kena okeyyy.

note:masih menanti jawapan temuduga yg lalu.harap2 rejeki romadon.lulz.


sekian,belog kali ini.

yang tak terasa hangatnya rayapon,
achik ezam


Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 18 Ogos 2011

khamiz iz tersday

salam semua.sure dah lemau macam biawak padang pasir pepetang cengginieh.sabor jelah.tak lamo laie nk masok waktu berbuko puaso yo jang.oeh baideway i started my early day dgn senyuman.siti nurhaliza tweet kite ok.mau tak tersengih mcm kerang buchuk.ko ado siti wish selamat bersahur?kikikiki..lolz

nothing much to update.baru kelik dari Hospital Mata Nasional Tun Hussein Onn.mata makin teruk.lagi bertambah teruk bila tangan tak reti nak diam duk gosok2 mata sampai dokter cakap ada dikit internal bleeding.pendarahan kat mata ok.zakittttttt!

homaiiiiiii.sorry doc.hehe.abes yg dokter cucuh mata saya dengan cottonbud tu peciter.sakittttt tawu.hehehe.
apapon zambung lagi MC till end of the week.yeayyyyy!
unluckily got noting to do pon sebab puasa n my eyes sangat2 tak selesa kolo kat luar.

so apo lg,memerap dalam bilik mcm gadis2 la.huuhu.next epoinment dgn dokter will br lusa at 9am.hopefully it gonna be okey a.s.a.p. inshaallah.

note:God pay cash nowadays.padan muke lu achik ezam.lolz.


sekian,belog kali ini.

yang bermatakan hati,
achi ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 17 Ogos 2011

romadon terakhir


baru few tymez tengok citer ni
not bad!



walau di mana kamu berada
jangan pernah lupa akan namaku
huhuhuhu




sekian,belog kali ini

yang berharap ini bukan romadon terakhir,
achik ezam

rabu yg pening dan penting

esok 17 romadon.alhamdulillah dh nuzul Quran dh.laju masa berlalu.

esok juga ada epoinment penting dengan vice presideng satu kampeni ni.katanya sebelum nk hired me dia nak face to face dulu.get to know session.layankan zaje.

harapannya agar segala yang berlaku esok berjalan lancar serta mendapat rahmat dan keuntungan kepada saya dan kita semua.doakan saya berjaya coz i really need a change.so det nanti kita ramai2 boley cakap untonglarrrrr ;)

note:inshaallah ada jalannya.solamat berpose ye.


sekian,belog kali ini.

yang takde perasaan,
achik ezam

Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 16 Ogos 2011

kalau saya buta,awak.masih sayang saya?

salam semua.puasa ke?alhamdulillah dah masuk hari ke-16 kite puasa eh.yang tak puasa sebab datang full moon is ok tapi yg sesaja tak puasa memang mengada.velalai takleh peried der.hahaha.lantak komelah dh besor.

hari ni MC lagik.mata makin merah.td pi jumpe dokter.dia bagik mc lagik.kolo tak okey dia suruh pi pakar mata.kolo tak jadila kassim zelamat.huhuhu.kolo kite is bute masih ade ke yg sayang kite nih?sobs.sobs!
*zambil kesat tahi mata dgn kain langsir uma jiran

yg ironinya jumaat-selasa adelah hari saya sepatutnya ambik coti annual leave (untuk jenjalan romadon ke pantai timur)which i have to batalkan atas sebab2 kewangan yg SANGAT kronik and sebab keje.ye ye kensel last2 coti juga.hrmmm takpe.next tyme kekumpol duit banyak2 dan berjalan.sakan ke situ sana sini.

baideway,esok kita is ada epoinment penting.antara hidup dan hidop.sesal dahulu pendapatan,sesal dahulu tiada gunannya bak kata mimie jibekzoners.LOL.doakanlah saya berjaya dalam epoinment esok ye kengkawan sekelian.

untong batu timbul.untong sabut tenggelam.untong-untobg untonglarrrrrr.

*eh motippp laptop on tapi updet guna tab.

note:move forward ke.move backward ke inshallaah layankan saja.face it with my opeh heart!


sekian,belog kali ini.

yang geram nak maen mata,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 15 Ogos 2011

asyik asyik siti siti siti awak masak apa meh...eh lol!


homaiiii
at last dapat online via laptop
thanks to my company sebab bagik ai line berukben free
walopon lambats
oopppss!



ok nk ceciter pasal semalam
gigih!
padahal MC sakit mata
sanggup turun ke sogo semata-mata nak
meet and greet boss simplysiti
"..hai siti.."



oleh kerana mata agak sedikit pedih dan kero mero
hampir semua gambar goyang moyang didalam loyang
adoyaiiii

sweet moment bila saya menyelit nyelit tepi banner 
dan ku panggil 
'...siti!!!siti!!!smile for my camera...'
dia menoleh ke arahku dan tersenyum manja 
membuat dadaku berdegup kencang

walopon gegar tapi...
hukaloh comeynyaaa alolololo


 tetapi sungguh jielaker
semuanya begegar ya
kahkahkah
terasa nerves seperti malam pertama
gituhhhhhhh

tak kesahla.ko ada?
haha 

adoyaii still sakit mata lagi
duk merembes je mata ni sampai la
MC lagi neh
huhuhu

apa-apapon puasa tetap diteruskan
inshaallah

note
ezam situ sana sini



sekian,belog kali ini.

yang tak pernah jemu dengan siti,
achik ezam


Jumaat, 12 Ogos 2011

dari kerana mata

hari ni mc.mata tetiber bertukar kaler.merah menyala.dh macam mata maya karin dalam PHSM.alhamdulillah.petang ni ni dah okeyy sikit.

bila mata dah jadi cenggini,sukar nak kenyit2 mata dengan orang keter sebelah kolo jalan jem.lol.heharap malam ni ok sepenuhnya.

check blood pressure pon tinggi.140/90.kesian kite.baru 25 dah pressure.hiks.25 katanye..sukelar..belog kite..*ttbe emozi*

owh patotnya hari ni ke kemamang tapi kena kensel sebab bajet larikkkkk tak dapat dikejar plus ade hal lain yg tak dapek nk berikan keizinan utk saya ke sana.ngak bisa berlari ke langitlah nampaknya.next tyme perhaps.

baideway selamat meneruskan perjuangan di bulan romadon.teruskan berbeloging or vlogging or fogging or watever as long as it can make you happy.tapi kolo dengan tak puasa buat kamu rasa happy,teruskan tapi kerugian adelah milik kamu.

sekian,belog kali ini.

yang dari mata turun ke anu,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 10 Ogos 2011

teman tapi mesra.


ketidakbestan menjadi seorang single person is bila kita ada great news or happy moment, kita takde tempat nk melompat lompat kegembiraan sambil berpelukan dan mengeluarkan airmata kegembiraan.*maaf maksiat disitu.sila jangan dibuat*.ahaks!

soo sapa nak jadi teman tapi mesra berkongsi suka dan duka dengan saya?no strings attached.t&c applied.*hi paris!!.Lol

no lah.kidding yaw.juz wanna share with you guys that saya ada berita gembira nak dikongsi.yet to be confirmed.weehoo.nanti dah 100% confirm baru sharing2.

baideway koranglah teman tapi mesra saya.ye korang yg sedang membaca hentry neh.ailebiulah beby.

note:tak mahu terikat tapi suka memikat.ahaaaaa!


sekian,belog kali ini.

yang bukan bob mesraaaaa,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

rabu yang bisu



.silent
.
.
.is
.
.
.golden


sekian,belog kali ini.

yang teringin makan kapkek bisou,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Selasa, 9 Ogos 2011

cantik dan kacak dengan beras siam.ko ado?haha



itu adelah sabun beras.diimport daripada siam.katanya dapat membersihkan daki dan melicinkan kulit.kawan saya,tengku muniza binti tengku izhar (ha hamekk fullname) yg promote.semuanya organik.so no vavik involves.

harga RM3 seketul (rege kawan2 ye.rege musuh ketat ai xsure).apo lagi terus order.yolah,nak beli loreal mcm aaron ajiz tu mahal.siam pon siamlah.mana tau hasilnya kebabom *teruz feel2 SIMPLYEZAM-rahsiaku kini milikmu..zassssss!ampoon mak iti.huhu.

ekceli saya tak pernah amik port pon pasal skincare ni till recently when i suddenly turn to 32!ye john suddenly.Before this i was forever 21..lol.yelah ulam ulaman saja tak mencukupi.nak cocok votox takot telebey muda nti korang jaki lak.hahaha

walauapapon kecantikan adelah hak milik zetiap insan,guys,girls or in between.paling penting kecantikan hati.bila hati kita bersih inshaallah ia pasti akan terpamer di wajah yg mulus (walopon hakikatnya muka lu stok2 astopirulloh hahaha)

oklah sesiap nk duduk melangut kt dapur.buke kurma n ayaq panaz je pon.selamat berpuasa/berbuka kepada semua ya.

sekian,belog kali ini.

yang bukan supermodel tapi feeling telebey,
achik ezam



Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 8 Ogos 2011

tentang kudenz dan togeder geder di bulan puazer



alhamdulillah ahernya dapat juga mata betentang mata dengan kuden after 1 year berkenalan di alam maya karin.fyi(gitu fyi) mamat neh seorang tukang tangkap gambar kawen yg hebat di batu pahat dan kawasan yang sewaktu denganya.fyi jugak walaupon hebat namun beliau tetap merendah diri.zuhud katanya.lol.hahaha.

"kalau anda ingin berkahwin dan masih belum ada fotografer untuk menangkap momen momen terindah dalam hidup anda,kuden ada penyelesaiannya.pakej menarik tersedia untuk anda.berbaloi-baloi wa cakap lu!"

*wahhhh bagik iklan percuma pula disini.takpe kita pon terzuhud juga*

oh kuden dtg dgn gurfren dia cik intan.untungla kuden dapat gurfren persis model.lawo ko!.memang kena lah dengan nama belog dia.eh kuden tompang lalu.ahaks.lepas tu kawan mereka,sheera pulak join.homaiii persis maya karin.meleleh air liur orang sebelah.saya tak.iman adelah mutiara disitu.hahaha.last but not least cik chery juga join dgn tunang beliau dan kawannya.baideway femes tau cik chery di kalangan blogger gegadis.memacam tips ade diiringi dengan pose2 comel beliau.

*link orang2 cantik ade kt bawah tu.pakai bloger-droid ni tatawu nk link direct.hahaha

baideway pertemuan pertama kali ini berlangsung di sunway piramid,diikuti dengan majlis berbuka puasa beramai-ramai di chiken heartz.seramai 7 orang menyertai majelis berbuka puasa tersebut.
*cenggituh!ayat berita tv9 sungguh*

hamekkkk kol 6 stengah dah tercongok dalam restoren.kihkikih.terasa bagai disorga bila dikelilingi pelbagai makanan dan gadiz-gadiz jelita.ye kolo dh ade gadis acara camwhoring pasti tidak di lupa ye hadek-hadek sekalian.achik korang tumpang semangkuk aje.memang sengaja tak bawak kemera sebab ade perasaan nk testing gejet baru kuden di situ.zuhudkan kite.hahaha.

frankly, i have a fobia in meeting new peoples.pemalu.katanya.ewah.jarang sangat okeh ai socialising in reality(i spent most times socializing online saja) but then i kinda enjoy it.its fun.kebetulan kot gedering with the rite peple in d rite time.

*dengan ini juga saya mengumumkan akan membuka balik akaun fb saya atas permintaan ramai.gituhhhhhhh.ahahahahaha.lol.

thanks ye kuden.walopon fotoshoot yg dirancang tak jadi tapi dapat gak hang out.bahawasanya hakou termimpi mimpi 60D mu ituh.best weih!!!!tapi takpe.orang2 yang zuhud memang kena pakai gejet mahal.hahahaha.

ni link derang.kot takleh klik copy paste je.

ini belog incik kuden:http://asbesstos.blogspot.com/ *lama dah dia tak upload entry.kerjaya tetap beliau sebagai eksekutif di petronas membataskan masa katanya.hahahaha.

ini pula belog cik cherry: http://dreamyblurry.blogspot.com/
*cik cherry tengah bizi siapkan preparation kahwen beliau lepas raya ni.berseri mukeborang nak kawen eh!

ni belog cik intan: http://lawalawa.blogspot.com/
*anda nak tudung singgahlah sini.btw tengok muke cik intan lelama teringat pula muke rita rudaini.btw orang2 pahang mmg lawa2 eh.say hai to dato siti!

ni belog kuden lagi: http://asbesstos-photography.blo7gspot.com/
*ni spesel utk hasil keje tangan dan kaki beliau.

ni belog achik ezam: http://encik-ezam.blogspot.com
*haa motip letak link sindri di belog sendiri tak nak kalah.hahahahahaha.baideway kolo singgah belogvteman kliklah kt iklan tu.dah bertahun2 baru 6 hengget income nuffnangnya walopon kite setaraf haniz zalekha *sambil fliphair*


sekian belog kali ini.

yang rasa rendah diri bila jumpa orang,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Jumaat, 5 Ogos 2011

sabon di bilik mandi

suatu petang di pulau perhentian..


RIANG RIA MENYANYI DI PETANG HARI SAMBIL MeNUJU KE BILIK MANDI.

"sabun di bilik mandi..sabun di bilik mandi'

*ALLAHUAKBAR!!!*

disusuli bunyi benda besor jatoh.


*HAMEKKKKK TERBUJUR KAKU DI BILIK MANDI SBB LANTAI LICIN


"ezam!EZAM ko ok KE?"

*CEPAT2 BANGUN TUTOP PINTU TOILET.

"OK OK.OK TAKDE PAPE"

ESOKNYA SEMUALAH DUK ALLAHUAKBAR!SIKIT2 ALLAHUAKBAR!..sampai ke kl lah duk allahuakbar..

carot letew.ampeh

moral of d story gunalah sabun di tempatnya.haha.


sekian,belog kali ini.

yang tasuke maen sabun k,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 4 Ogos 2011

zenyom iz zmile.

walo hidup tak zelalunya indah kite zenyum aje tak perlu kata apa-apa.

note:teruskan perjuangan romadhon di hari ke lima ya

sekian belog kali ini.

yang tersa gemok lepas berbuka,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Rabu, 3 Ogos 2011

sendiri di nulan romdhon

tiap hari buka puasa sendiri.takpe.anggap ini latihan membiasakan diri tua2 esok..hrmmmmm tetibe emozi!

*sobs.sobs*


p.s:rindu tapi...



sekian,belog kali ini.

yang gegedik santai,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

kesah hati yang mati

bila hati ini asyik disakiti (atau mungkin menyakiti).sudah masanya untuk mengundur diri.hati ini sudah mati.


sekian,belog kali ini.

yang tamau sandarkan hati,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 1 Ogos 2011

puasa facebooking.

eh tak.saya tak remove awok.

saya berpuasa fesbok selama sebulan romadhon.terlalu banyak drama terlalu banyak godaan.ekekeke.so berehat sebentar lah ek.


see u fesbuking fren after raya.



p.s:twitter maseh on panaz ohkay



sekian,belog kali ini.

yang mmg drama abes,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

malam pertama romadhon.

alhamdulillah tarawikh malam pertama terlaksana.

secara jujurnya inilah terawikh berjamaah pertama setelah 5-6 ramadhan berlalu.

*jahat taw lu ni achik ezam*

berharap sangat agar dapat istiqamah sehingga ke penghujungnya inshaallah.manalah tau tahun depan tak berjumpa lagi.

*sobs.sobs*

baideway selamat berpuasa ye kengkawan semua.kalau ade salah dan silap terkasar bahasa di sini harap dimaafkan dan marilah kita memenuhi bulan rahmat ini dengan amal kebaikan.


sekian.belog kali ini.


yang banyak dosa dengan tuhan,
achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4