Isnin, 26 September 2011

blowjob?no way ;)

Hallo eberibody on earth, hell and heaven.assalamualaikum.macam lama je tak jumpa.hehehe.nothing much to update.as usual.tu yg malas nk merapu rapi.

Alhamdulillah hari ni officially sign offer letter for my new job which is not blowjob.lolz.yerp after waiting for a about 2 months from them at last dapat juga call from them.

kalau nk compare, the offer was not as attractive yg i dapat before this but then need to get out a.s.a.p. before i kena kicked off.you knowlah In this industry,today you in tommorow you out.
*hahahaha tetibe project runway.

hopefully i will doing fine there.i need to learn fast.catching up very-very fast.saya dh bazirkan masa bertahun2 enjoying so called honeymoon life.sangat selesa di comfort zone sendiri. so kali ni i juz wanna prove to myself that i am capable of doing anything.i juz wanna upgrade my life.i believe i can fly.i can believe i can touch your ass.hahah merapus.

Penat dah layan Orang perlekehkan kita sebab kita sengkek,sebab kita tak kaya, sebab kita tak soping kat pavi,sebab kita takde condo, sebab kita tak sama macam org lain.whatevereat.penat weiiiiii!
*eh teiber emosi*

Mohon pada Allah agar saya dikurniakan kesehatan yang baik,mental dan fizikal yang kuat untuk menghadapi gelombang baru ni dan semoga pintu rejeki Allah sentiasa terbuka untuk saya seisi keluarga,inshaallah.

Hurmmmm what i need now is new baju, new shoes, new pants, new look.ada sesapa nak sponsor kita??nanti kita akan sayang awak sampai bebila *wink.wink*

Oklah sampai sini dulu.kita jumpa lagi di lain siaran.pepatah ada mengatakan takkan gendang berbunyi kalau tidak dipukul yang bermaksud untonglarrr dapat pukul gendangggg ko ada?lolz


Sekian,belog kali ini.

Yang tak kacak mcm aaron ajiz,
Achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 22 September 2011

cinta muka hantu...lulz


mungkin agak lambat
but i just only dengor this song recently
kuikukui

i know i is lambat
haha


amboi
dulu cinta myspace
now kemahen cinta fesbuk ekkkkkk
gedik tau awak neh
lululululu

but sorry beach!
fesbuk is outdated
i oledi passed it thru'
esok lusa muncullah cinta tweeter
i follow you.you follow me
hurmmmm

tapi dah bertahon-tahon blogging ni
takde plak cinta blogger
hurmmmmm
so bloggers/readers
ade sesapa nak cinta muka hantu?
ngoratlahhh kitaaaa
lolz

*i is shrekkkkk*

note:
kita dah tak meset2 awak.kita dah tak ganggu awak.
happy?

(T_T)

sekian,belog kali ini.

yang senggol-senggolan,
achik ezam

Rabu, 21 September 2011

Selasa, 20 September 2011

RINfinDUfu


comel pula tengok video ni


baru ku tau apa itu rindu

egokah aku?

padan mukaku!

LOLz

(T_T)



sekian,belog kali ini.

yang malasnya nk pegi keje esok,
achik ezam



jemu itu bukan jamu.

Kadang-kadang terpikir betapa beruntungnya orang-orang yang di bayar untuk melakukan apa yang mereka suka.

When you like doing things that you really really like surely takkan rasa macam bekerja kan.sure enjoyyyyy aje kan.macam penyanyi for example,you memang suka menyanyi and you dibayar pulak untuk menyanyi.hallalujah bestnyaaaaaaa.

hurmmmm and that make me thing.apa yang saya suka?apa hobi saya?apa saya suka buat?can it be translated into dollar¢s? *tetap nk dollar haha*.ingat nk jadi model.tapi gomok mcm shrek plak.haha

hurmmm Saya pon tak tau apa yang saya suka.kalau saya kata saya suka awak acaner?ye awak yg sedang membaca?mampu nk bayar saya?lulz.

One thing for sure,saya ada masalah cepat jemu.i am easily get bored with something (or someone).how should i overome it.sebab saya takut benda yang saya suka hari ni sampai setakat hari ini saja.

ha itu jelah pon motip entry kali ni.apa saya mengarut pon saya tatawu.hahaha

Sekian,belog kali ini.

Yang alone and lonely(gituuu),
Achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 17 September 2011

mencintai tak semestinyaa memiliki.ye tajuk takde kaitan.

I am resigning.yeahhh after 5 years and 16 days marriage with YELLOWMEN.It's time to change.really.lepas bagitau emak about the new job etc barulah rasa confidence to do it.

resignation notice already submitted to my boss yesterday.16 september 2011.

Hurmmmm I am Sad but i have to..MENCINTAI TAK SEMESTINYA MEMILIKI..sobs.sobs (T_T)...loled!

I have posted my decision on my fb/tweeter and the responds was good.thanks guys for the tots,du'a and advise.u guys mmg rawks *sambil buat gaya ella*

I hope i am doing the right things and semoga semuanya berjalan dengan lancar inshaallah.no harm in trying aite.

Hurmm till then..*nevess*

Sekian,blog kali ini.

Yang kalau dh sayang susah nk lepaskan,
Achik ezam
Published with Blogger-droid v1.7.4

Khamis, 15 September 2011

c. i. n.t.a katanya.....lulz


tetiba terklik lagu ni kat youtube
*TERASA*




Berapa kali ku harus katakan cinta
Berapa lama ku harus menunggumu
Diujung gelisah ini aku
Tak sedikitpun tak ingat kamu
Namun dirimu masih begitu
Acuhkan ku tak mau tahu

 Luka luka luka yang kurasakan
Bertubi tubi tubi yang kau berikan
Cintaku bertepuk sebelah tangan
Tapi aku balas senyum keindahan

 Bertahan satu cinta
Bertahan satu c.i.n.t.a
Bertahan satu cinta
Bertahan satu c.i.n.t.a

Pernahkan engkau sejenak mengingat aku
Pernahkan ingat walau seperti angin berlalu
Di setiap malam kini aku
Tak sedetikpun tak ingat kamu
Namun dirimu masih begitu
Acuhkan ku tak mau tahu



note
alhamdulillah
satu hilang ada pula benda baik datang
(>.<)



sekian,belog kali ini.

yang terasa gementar for new changes,
achik ezam

Selasa, 13 September 2011

tentang kasut syawal...lolz



I know i am too old to post about this thingy mingy
but heyyy its my belog 
so sesedap rasa arr kita nk tulis apa.
hahaha 


 *saja letak paper bag tu nak tunjuk riak dan takabur*

Yes i just bought a shoes.
after 6 years.i repeat after 6 years.
(tolak kasut sukanlah)
my last kasut i bought was i 2005 masa jadi PA Dato' dulu.
itupon jenama Bata je.
ni kira ksut rayalah walopon dah terlewat
Lulz.

bagi orang yang rapat taula i hate shoes
tasuke tasuke tasuke 
tasuke pakai kasut
rimassss
gi memana pon pakai sandal
naik broga pon pakai capal saja
keje pakai sandal je ok
hahaha

tapi kena beli gak sebab i have no shoes 
except kasut leather yang my brother bagi.
melecet kolo pakai.i repeat i hate shoes
hahaha

well it just Polo anyway
walopon si apis cakap tu jenama uncle2
but stilll its original from tangs
not tiruan from pasar malam
or time square

*sedikit riak disitu*
LoL



note
slowly moly changing ma life.





sekian,belog kali ini.

yang merindui romadon,
achik ezam

Isnin, 12 September 2011

monday yang biru?nah..............



cinta TAK perlukan pengorbanan.
cinta hanya perlukan PERASAAN.
ada rasa CINTA ada jiwa.
SUSAH  senang dituruti bersama
kalau cinta TIADA padan lah muka
pengorbanan tiada MAKNA....
 
note
renung-renungkan dan selamat beramal
 LOL!
----------------------------------
 baideway
to my ex opismate a.k.a my bestest friend
cik oren a.k.a nur syahrinar anuar,
selamat pengantin baru semoga berbahagia selalu.
best tak mlam pertama?????
walau banyak halangan dan pancaroba menimpa sebelum dan semasa hari bahagia mu kelmarin i know you can walked it through with a smile.walo sedih macam manapon we hafta fake it die die on det day kan.
sigh!
whatever it is my doa for you is semoga berbahagia selalu,hadapi semua dugaan dengan iman dan sabar dan if anything happen, u got me as your clowns to make you laughs.keji kan!
(O.o)
 sekian,belog kali ini.

yang maseh single and young foreber,
achik ezam

Khamis, 8 September 2011

yo soy ezam la fea....LOL!




takde idea.
repeat story je lah
hahahaha

 masa sweet 17....spm 1996.....[sweet ke ngeri?]

19yo....owhemjay....1998...my matriculation day

23yo...2003.....convo tyme...
(masa kamera focus to me satu hall tu dengor whoaaaa sebab my face pnuh satu skrin..demmit!!!)

27yo...2006..my fes year with DiGi


 
32 yo...[fesyen victim]..lol...syawal 2011


 
 
 
moral of the story
beauty is pain.no pain no gain!
hukhukhuk
and
apalah guna perubahan luaran kalau dalamnya masih sama
perbaiki luaran dan cantikkan dalaman
inshaallah hidup kita akan lebih terbaekk!


 
 
sekian,belog kali ini.

yang sesuci lebaran,
achik ezam

Rabu, 7 September 2011

tiada tajuk.


 


semalam dapat bad news kt opis
lepas tu melepak dengan bebudak opis sampailah pukul 4am.
release tensen.
balik umah duk termenung.tingtong.
memikir masa depan

dalam mamai-mamai
i is hantar satu sms kepada someone at about 6am.
and i is dapat reply on the afternoon.

jawapan yang sudah dijangka.

yerp as kamu cakap
saya maybe takde bezanya seperti orang lain.
hurmmm
saya is admit saya bukannya baik sangat!
mereng+shyton pulak tu kengkadang
LOLs
so no need for u to kesal
 
tapi yang pasti tersangat pasti
i heart u!
 
kita is boley tipu orang lain.
tapi kita is tak mampuu nak tipu diri sindiri
pasrahlah
sobs.sobs
(T_T)

baideway ini untuk kamu si gadis biru
 


apa-apaon kita henjoy and senyommzzzz
tak perlu kata apa-apa

jam tu rege seribu lebey ok *pinjam je pon*
 
 
note
ai iz nak carik keje baru ASAP

 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang terasa demokkk di pipi,
achik ezam

wordless wednesday


Dato' farah khan
antara enterpreneur yang saya kagumi

 
copy dr web




kejayaan takkan datang bergolek.berusahalah!


sekian,belog kali ini.

yang not rich n femes emes,
achik ezam

Selasa, 6 September 2011

kami yang manis-manis lebaran


selalunya time raya akan adelah photoshoot raya
tapi kali ni sebab tak cukop korum (my bro balik pahang)
dan kita is kena kerja hari raya tu
soo kita is malas nk posing2

tapi masa raya ketiga tuh kita is nekad nk berposing hadek beradek
tapi kita is tak mo konsep typikal hari raya 
menghadap balang kueh,posing bersalam2salam palesu lagi plastik 
dan sebagainya yang very der
jadinya kami berposing sempoi saja dengan tema:
manis-manis lebaran-ko raya sakan ko puasa penuh ke timah??
lolz
layan sampey mutahhh koranggggg
(>.<)

 konsep 1: fefeling menunggu bas nak pi pekan tengok wayang.
hantu boncet.ko ado?

konsep 2: kakiku di bibirmu bila rindu.ko mampuu?

konsep 3: hakouu adekmu dan hengkau habang...mana duwet raya habang?


konsep 4:do you wannabe on top..ANTM lolz

konsep 5: weyyyyy napa hakouu kelihatang mcm OKU?
tapi yg duduk tu nampak muda kang ??

konsep 5:kami hensem kami hokeyyy

konsep 6:gaya 'peace sign' tu dh outdated dekkkk...hahaha

konsep 7:sejuk ok suasana di Edinburgh.....lolz


taon ni perasaan mega raya tu hagak kurang
maybe sebab saya tak dapat menshoppingkan raya 
untuk my family mcm selalu
taon ni tak pi jalan taiping kt klang pon
hurmmmm
inshaallah kolo umoq panjang taon depan happening kot
mungkin menyambut syawal di Mekah seisi kuarga
*sambil pose bio aura*
lolz

note
hanya di Malaysia aje raya disambut sebulan.kengkadang telebey pon ado!


sekian,belog kali ini.


yang manis-manis lebaran,
achik ezam




Jumaat, 2 September 2011

kisah raya,jiran,ketawa dan parit.


assalamualaikum dan selamat sejahtera
dah puasa 6???
mestilah belom kan.
puasa romadon pon skip inikan pula puasa 6!
eh terasa ke?
ekekekeke

baideway how's raya korang???
sure superb kannnnn
me?
takde feel raya pong.
raya kedua baru choti memang taklah nak feeling2 raya
raya pertama kerja sampai jam doblas malam
tapi asal dapat coti sudeyyy
kuikuikui

baideway nk story ni kesah tragis raya pertama itu ari.
taon ni kita is memakai jubah untuk pi semayang raya.biasalah amik feel kitab cinta katanya.lolz.
lepas semayang and balik umah bersalam2 salaman n comolot dengan emak abah kite, sumorang nak gi umah neighbor kitorang.
lepas tu kan kita is terlupa yang kita is memakai jubah.
so dengan feel-feel sailormoon tu kite is melompat parit kecik.
best part is kita tak dapat mengangkang masa melompat.
pakai jubah kot
hasilnya????

GEDEBUKKKKKK!

kita is jatuh dalam parit 
adik-adik kite is mentertawakan kita macam lahanat.
jielaka sangat mereka ituh.
hahaha.
itu belom masok kite mentertawakan diri kita sindri
sekampong buley dengor
alhamdulillah
 *sambil menadah tangan*
 galaxy tab (perlu ke mensyen.lolz) kita selamat
kolo masuk dalam parit itu
haruslah merajuk sampai langit ke 7 yaw
lulz

tapi kan dari kicik sampai besor tua bangka ni kan
ade je ceciter ketawa cam bangsatiya kolo pi umah jiran kitorang ni
ketawa nanges sampai lupo dunia selalunya
kikikikiki

last year pon kelakar
gi umah nenek sebelah tu kan  pehtu kan
 achik tu cakap, "jaga2 depan tu licin"
elok je dia cakap
ada achik satu lagi yg masuk sekali dgn kami
dia tergelincir korang
bedebap bunyik dia.
baekk punyer shuffeling!

so kolo jadi kat korang,korang nk buat apa?
bersimpati??meratap hiba???telepon ambulan???

haruslah kami adik beradik semua menahan ye
bukan menahan sedey ataupon menahan berak
tapi menahan gelak ye kawan2
seksa okey menahan gelak
sampailah satu point tu dah takleh tahan
terbahak bahak kitorang gelak
memang lahanat anak2 wak pi'e ni

bab gelak kita is memang takde daya kawalan yg mantap
kita boleh ketawa terbahak-bahak tidak kira dimana saja
kolo benda hamjadah terjadik
baideway kita adelah orang-orang yang beriman ya
jangan silap sangka
perangai aje tak elok terkadang
hahaha

oklah sampai sini aje.



sekian,belog kali ini.

yang manis-manis lebaran,
achik ezam