Jumaat, 2 September 2011

kisah raya,jiran,ketawa dan parit.


assalamualaikum dan selamat sejahtera
dah puasa 6???
mestilah belom kan.
puasa romadon pon skip inikan pula puasa 6!
eh terasa ke?
ekekekeke

baideway how's raya korang???
sure superb kannnnn
me?
takde feel raya pong.
raya kedua baru choti memang taklah nak feeling2 raya
raya pertama kerja sampai jam doblas malam
tapi asal dapat coti sudeyyy
kuikuikui

baideway nk story ni kesah tragis raya pertama itu ari.
taon ni kita is memakai jubah untuk pi semayang raya.biasalah amik feel kitab cinta katanya.lolz.
lepas semayang and balik umah bersalam2 salaman n comolot dengan emak abah kite, sumorang nak gi umah neighbor kitorang.
lepas tu kan kita is terlupa yang kita is memakai jubah.
so dengan feel-feel sailormoon tu kite is melompat parit kecik.
best part is kita tak dapat mengangkang masa melompat.
pakai jubah kot
hasilnya????

GEDEBUKKKKKK!

kita is jatuh dalam parit 
adik-adik kite is mentertawakan kita macam lahanat.
jielaka sangat mereka ituh.
hahaha.
itu belom masok kite mentertawakan diri kita sindri
sekampong buley dengor
alhamdulillah
 *sambil menadah tangan*
 galaxy tab (perlu ke mensyen.lolz) kita selamat
kolo masuk dalam parit itu
haruslah merajuk sampai langit ke 7 yaw
lulz

tapi kan dari kicik sampai besor tua bangka ni kan
ade je ceciter ketawa cam bangsatiya kolo pi umah jiran kitorang ni
ketawa nanges sampai lupo dunia selalunya
kikikikiki

last year pon kelakar
gi umah nenek sebelah tu kan  pehtu kan
 achik tu cakap, "jaga2 depan tu licin"
elok je dia cakap
ada achik satu lagi yg masuk sekali dgn kami
dia tergelincir korang
bedebap bunyik dia.
baekk punyer shuffeling!

so kolo jadi kat korang,korang nk buat apa?
bersimpati??meratap hiba???telepon ambulan???

haruslah kami adik beradik semua menahan ye
bukan menahan sedey ataupon menahan berak
tapi menahan gelak ye kawan2
seksa okey menahan gelak
sampailah satu point tu dah takleh tahan
terbahak bahak kitorang gelak
memang lahanat anak2 wak pi'e ni

bab gelak kita is memang takde daya kawalan yg mantap
kita boleh ketawa terbahak-bahak tidak kira dimana saja
kolo benda hamjadah terjadik
baideway kita adelah orang-orang yang beriman ya
jangan silap sangka
perangai aje tak elok terkadang
hahaha

oklah sampai sini aje.



sekian,belog kali ini.

yang manis-manis lebaran,
achik ezam

6 ulasan:

bukankosong berkata...

ko sgt cekung jam jam

slmt ari raya

achik ezam berkata...

alaaaa manade....

selamat hari raya juga :)

ruud van irwan berkata...

macam nangka busuk ler teww

mynshazmin berkata...

kire cam adiah ari raye tuh..hehe.. anyway, salam aidilfitri :)

iQa~ berkata...

hahahahah....

ops, tergelak...selamat hari raya...maaf zahir batin ye... =)

achik ezam berkata...

Rudy:mcm model catwalk jatuh atas runway je.

Myn:slamat ari raya juga.

Iqa:tehehe dh abes beraya?