Jumaat, 22 Februari 2013

itu aje nak cakap


a quick update after mid-night
hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm



I am not the same person that you used to know
*agaknyalah*

ok itu aje nak blog

 sekian belog kali ini.

Yang dah demok macam shrek,
achik ezam

Rabu, 13 Februari 2013

Wedding planner itu perancang perkahwinan




salam everyone!
this time nak cerita pasal wedding
small wedding or grand wedding,
 it's still wedding kan 
and we can arrange it for you
*plinkkkkkk iklan*

anyway 
korang ada tak berangan-angankan perkahwinan yang gilang gemilang?
atau korang hanya mengimpikan perkahwinan kecil-kecilan?
atau mungkin perkahwinan yang sederhana tetapi meriah?
*walaupun*

di jaman moden 
ini perancang perkahwinan atau wedding planner sering menjadi rujukan di setiap perkahwinan samada di desa mahupun di kotaraya
bagi yang kurang berkemampuan, majalah sering menjadi rujukan.
maka pengantin dan family akan berusaha gigih untuk menjadikan apa yang diimpi menjadi realiti
sudahnya semua orang pon kepenatan dan keletihan
sesilap mau mau juga pelamin anganku musnah nanti
*rebah*

why hired wedding planner?

jawapannya mudah: 
wedding planner akan memudahkan urusan hari bahagia anda. 
Bayangkanlah andalah yang nak kahwin andalah yang nk merebus telur 
andalah yang nak menikah andalah yang buat bunga telur, 
andalah yang nak bersanding, andalah yang mengupas telur
hahahahah
 motip telor dari awal hahahahaha
suke lettew
LOL

kesimpulannya
perancang perkahwinan akan memudahkan urusan anda
anda hanya perlu duduk dan pose2 Ratu Elizabeth di hari bahagia anda
tak adalah nanti kat atas pelamin eyebag anda dh macam beruang panda
muka ketat mencuka macam mati laki
gicew

suka tak mcm ni?

How about the budget?

Bajet adalah sangat penting!
dari bajetlah boleh kita pilih pemilihan wedding planner  yg sesuai ya adik kakak
pilih ikut kemampuan
bajet ala-ala proton saga jangan pula berangan ala-ala BMW X6
hahahaha
TAPI!!!!!!!
ianya sekali seumur hidup kan?
SEKALI ok diulang SEKALI!
apa kata berbelanja lebih sikit ye dak
anyway Bank pun banyak sediakan personal loan kan
apply sajor!
gicew
hahahaha
wedding planner can menjadikan impian anda satu realiti
tapi make sure bajetnya cukup
ni semua sebab rancangan tivi lah 
yg mengada-ngada kata wedding planner/designer 
can work it out even for small budget
*BITCH SLAP PLEASE!*


Wedding By Arefen Zaidin?

ok ok ok
as I work as a PA to fashion designer and wedding planner, Arefen Zaidin kan 
so I want and need to promote our wedding package to your guys and girls (and in between)
hahhahaha
what cool and great about my boss is, 
he is very teliti and sangat mementing kan kesempurnaan in his design. 
senang cakap he has a high taste in fashion design and frankly he is creative.
ni bukan mengampu tau but it's true! 
so far tak ada lagi client yang komplen pasal kualiti kerja beliau. 
tang harga tu banyaklah dengar.
LOL
anyway you get what you paid for lah kan! 
takkanlah you pay for kancil you get Audi TTs  kualiti
over kan?

we have complete package
complete package tu kami sediakan semua kecuali dewan or khemah
(but if you nak kami carikan dewan or khemah we will arrange it as well)
kami provide baju nikah/bersanding from head to toe, pelamin, walkway, hiasan meja, hiasan dewan,  PA system,  candy bar, dessert corner, pengacara majlis 
etc etc etc etc

selain complete package
kami juga menyediakan pekej a-la-carte
maksudnya anda boleh pilih servis yang anda mahukan
misalnya anda cuma mahukan pakej hiasan dewan sahaja atau anda mahukan pakej pelamin dan busana nikah sahaja
semuanya terserah anda
tak gicew?

soon lepas butik kami siap
kami akan mengadakan pakej rental juga
maksudnya anda boleh sewa baju nikah/bersanding etc
macam kat langkwai pula sewa kereta
hahaha

anyway
tagline kami di Arefen Zaidin ialah
sederhana atau wasotiah
LESS IS MORE
dekorasi dan design kami selalunya ringkas tetapi memikat
sekali pandang terus jatuh cinta
gicew

kesimpulannya, 
kami team Arefen Zaidin tidak akan mengecewakan anda, 
inshaallah!

so,
kepada yang sedang mencari-cari perunding perkahwinan do email me your query at achik.ezam@gmail.com

Like FACEBOOK kami dan lawat laman BLOG rasmi kami untuk info terkini ya!

sampai sini dulu ya ibu-ibu nenek-nenek
Yang bebeuruk datang dari saya
yang bebaik datang dari Dia





sekian, belog kali ini.

Yang berusaha mencari uang untuk hanak hanak,
achik ezam

Sabtu, 9 Februari 2013

Peraduan itu CONTEST y'all



salam dan selamat pagi semua
(^.^)
check out contest KEWL ini!


maklumat lengkap mengenai cecara nak join contest ini sila klik di SINI
juga jangan lupa layari laman FACEBOOK
Arefen Zaidin untuk maklumat terkini
mengenai sebarang aktiviti beliau

yang sedang bercuti tu
selamat bercuti diucapkan
kepada pembaca-pembaca berbangsa Cina
GONG XI FA CHAI
lu langxi lu berkecai
hahahahaha
qeyzah~




Sekian, belog kali ini.

Yang tak pernah menang contest on9,
Achik Ezam

Rabu, 6 Februari 2013

Tentang my work and my boss!

hey ya clubbers wazuupppppp
watcha doing still berdansa di lantai kelab??
hahahahha matila 
bawak-bawak ke masjid okayh
mampew?
Assalamualaikum
hahah teteiba

anyway update kali ni is nak membuka pekung di dada
tentang karier kita dan kita
yelah ari tu dah janji kan 
ok kita bukak PC ini kepada pihak media
ada apa-apa soalan?
LOL

you keje mana achik?
Alhamdulillah
sekarang ini saya berkerja sebagai PA
PA tu bukan lah singkatan PAPA
macam bebudak tak tumbuh bulu bercinta panggil boipren mereka ya
PA is Personal Asistant

I am PA to Arefen Zaidin
I am also in charge of Social Media, Public relations and customer experience
(plus driver+admin+billing+delivery boy+HR+cari umah sewa staff etc)
gittew banyaknya jobscope!
mampew?
hahahhahahaha



ok next question?

siapa Arefen Zaidin tu?
so you tak kenal?
meh i kenalkan kat you!

ok tapi I kena write in English
tak paham bukak kamus
tak paham gak
go dai
hahahhahahahaha
kidding #walaupun

ok ceritanya bermula begini....once upon a time....

Early Life
Arefen Zaidin was Born in Kuala Lumpur, on 25th October 1984 to Ghani Zaidin, and Mariam Hussin. 
He was 2nd of 4 siblings. Zaidin’s family had hope he become a lawyer but Arefen was soooooo artistic and wish to involve in art especially fashion.

His father was passed away in year 2000 at age of 45 – Arefen was in Junior High, and her mother,Mariam Hussin continue support the family. To make money, he sold his handcrafted merchandise to his closest friend.
(*ambik tisu kesat ayaq mata* #NP Bersamamu LOL)

Education Background

Primary school : Sekolah Kebangsaan Hulu Kelang (Known as P. Ramlee school)
High School : Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Keramat (Previously known as Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Keramat 2)
A Level : Sekolah Menengah Kebangsaan Hulu Kelang
University : International Islamic University Malaysia : Bachelor Degree (Hons.) Human Sciences – Political Science.
University : Universiti Teknologi MARA (UiTM) : Art & Design – Bachelor Degree (Hons.) Fashion Design
University : Universiti Teknologi MARA (UiTM) : MA. Fashion Design - Design Technology

Achievement

Faculty of Art & Design UiTM - Dean List student from January 2006 until December 2009.
Faculty of Art & Design UiTM - The Department Best Student Award.
Faculty of Art & Design UiTM - The Faculty Best Student Award.
UiTM Convocation - Vice Chancellor Award 2010 – Bachelor Degree (hons.) 
UiTM Degree Fashion Show - The Best Co-ordination Award
UiTM Degree Fashion Show - Designer Award by Salikin Sidek
2nd Runner Up - Piala Seri Endon (The most prestigious Batik competition in Malaysia)


--------------------------

ok that's roughly about my boss
tak sempat nak update banyak sebab I have another appoinment with client at 3pm
sambungla later2
hahahha

To know about him feel free to follow him on twitter instagram: arefenzaidin and our Facebook page



sekian belog kali ini.

yang merindui medan percintaan,
achik ezam