Rabu, 19 Februari 2014

Instagram dan keyzahnya



Hey hai hello
Assalamualaikum semua.
Wazzup bebeh? Life ok? 
Tak ok sila ok kan segera.
Takde sapa yang mampu mengubah naseb kita melainkan diri kita
Haa gituh

Anyway kali ni nak cerita tentang instagram
Jaman sekarang ni hamper semua orang ada instagram
(kecuali pengguna tegar BB dan Nokia..SEDEY!)
semua benda pon nak insta kan
hatta tengah kencing pon nak juga muat naik.
Keji betul perangai.
Hewhewhewhew.

Setakat selfie tu jangan cakapla, penuh…..
kecuali my IG….
I tak suka selfie
kahkahkahkah 
#padahal

ok ok berbalik kepada persoalan pokok
tengah trend ni meniaga guna Instagram
ada yang jadikan platform untuk link ke website masing-masing
dan ada yang direct terus post dan jual di Instagram
sementara tengah in tu why not kan

yang kelakor tu
jual barang kat instagram
TAPI KOME PRIVATE AKAUN TU KENAPA?
KOME NAK KUMPUL FOLLOWER KE NAK MENIAGA?
Eh maaf tercaps lock pula
Dia macam awak ada kedai nak jual barang
Tapi awak tak bagi masuk
Dia jadi macam
‘Pinggan tak retak nasi tak dingin, orang tak hendak kita pun tak hingin’
Tetiba

Tak kurang juga dengan
visitor yang suka Tanya
“PM harga sis/berapa harga ni?”
Sedangkan dah stated harga kat caption ataupun kat gambar tu sendiri
PANDAI BACA KE IDOK?
Wakakakka
jangan bagi nampak tak cerdik please
wakakakkkaa
Kalau bercakap pasal soalan-soalan dari visitor ni memang banyak
Tapi ini yang paling epic
member tu dah letak lokasi kat gambar tu
dia boleh tanya lagi tuh kek mano ambik gambor tu
LOL shahngat
macam nak tempeleng jek
wakakakaka

 Habang juga tak berapa paham
Dengan peniaga yang tak mau letak harga barang yang dijual
Perlu nak whatsapp bagai
Is there any marketing strategy behind that?
I don’t know

Satu lagi perangai yang tak berapa nak senonoh ni
DUK SPAM INSTAGRAM ARTIS TUH DAH KENAPA?

sila telengkan kepala jika mahu membacanya LOL
What do you feels if others did the same to your account?
Suka?
Kalau orang tetiba masuk umah korang jual barang macamana?
Suka?
 Tapi yelah dah artist u pon tak cakap apa kan
Habang pulak lelebih
Bak kata hashtag wak doyok
#AkuYangPakaiKoYangPanasKenapa
LOLOLOLOLOLOL
Yelah sebagai seorang peminat habang merasa rimas melihat ruangan komen di penuhi iklan pelangsingan badan lah, tudung periuk lah, power bank lah, ekzos kereta pon ada
Habang rebah
Hahahahaha

Anyway I Cuma follow sorang artis je kat Instagram pon
@ctdk jew
Mihmihmihmih
cake what tak habang?
suka ar

Next,
Provokasi
Bergaduh kat ruangan komen artis
Ya Auloh mas kenapa deh lagi mau gaduh
Kalau ngak suka jangan follow jangan tengok
Again
Bak kata hashtag wak doyok
 #AkuYangPakaiKoYangPanasKenapa
Ingat ye tuan puan
Sayang biar seadanya, benci biarlah berpada
TAU!

Tu tak termasuk berbual-bual di ruangan komen
Habang rasa macam nak tumbok je
Dahlah Instagram orang lepas tu boleh pakat sembang
Wakakakakakaka

Tapi tulah kelakar
Kalau habang tak boleh tidur 
habang akan stalk Instagram retis-retis ni
Dan baca komen-komen dibawahnya
#MudahTerhibur

Ahhh
Banyak lagilah kalau mahu diceritakan
Saja sembang-sembang sebab
I have lots of free time
Penganggur lah katakan
Ha gituhh

Anyway gambar apa awok nak muat naik
It’s up to you
It’s your Instagram account
Nak selfie posisi sama setiap kali
Nak tunjukkan handbag baru setiap kali
Nak tunjuk posh place you went to
It is all up to you
Tapi 
jaga-jaga ada yang memerhati

Sometimes some things are better left unsaid
Ha gituh

Gunakan aplikasi ini untuk kebaikan okey

Anyway this is my Instagram account

kahkahkah habang tak tau kenapa dia senget macam tuan dia gak wakakakaakaka

or
35, Single, Malaysia
Ha gituhhh promosi #sayaJual
LOL



Sampai sini dulu,

Yang jangan pikirin habang,

Achik Ezam

1 ulasan:

Tuan Nur Farah berkata...

Comel cara penulisan habanggggg. Hahahaa. Cakewhat skit xpe, syok je bace.