Jumaat, 21 Februari 2014

#JualKerepekKeKita


Alhamdulillah hari Jumaat sudah
Penghulu segala hari kan
Sekarang ni dalam mood nak belajar jadi peniaga
Meniaga kecik-kecik je pun

Modal semua abah keluarkan
Dapat duit hasil jualan pun bagi abah
Lepas tu kalau nak keluar pi berjalan pun mintak duit kata bah
Kahkahkahkah comel tak kita?
Gila tak comel
LOL

Sesambil menunggu peluang pekerjaan yang dipohon (jika ada)
Apalah salah buat something
dari duduk melangut Di tepi tangga
Tak gitu senah?
Gittewlah kan

Teringat advise si amirul metro
Tanam pisang jual kerepek jadi peniaga desa
Lepas tu sesembang dengan kak tim
owner bakery Bukit Antarabangsa
She suggest the same too
Beliau kata boleh letak kat kedai dia

Bagitau abah and emak
Depa setuju
So go on lah
Memula macam nak beli kerepek dari kilang
Lepaih tu repacking and jual balik
Tapi piker-pikir balik
NO
Nak jual something special something home made
Yang ada sentuhan my emak and me
Katanyaaaaa
padahal kita mengacau dan packaging jak
kihs





Bermula dengan kerepek pisang tanduk
dan sekarang diikuti dengan kerepek ubi pedas
and soon sambal tempe

kami tak buat in large scale
kami buat sikit-sikit
demi menjaga kualiti serta rasa makanan tersebut
buat and deliver the same day




Alhamdulillah response ok
Response dari kawan-kawan pon okey
Dan harap-haraplah semuanya berjalan lancer
Si Uda pon nak tolong buatkan sticker
Yg sesimple je
Konzep achik ezam ni always simple
Simple but yet awesome
Haaaagituuhhhh

Dari menjual tudung
La ni jual kerepek uols
Mampu?
kahkahkah

Anyway currently promosi dan jualan
 hanya melalu laman Facebook saya
Dan juga Instagram
Tapi kat IG tu kalau tak response sorry sangat
sebab telepon cacat sikit
Cabut kabel dari plug terus mati
Sedey habang dik

So belila kerepek habang
supaya habang dapat membeli telpon baru
Atau
lagi bagus kalau ada orang nak taja telpon baru
Atau sesenang tajalah hidup kita
From head to toe
\($.$)/
*berdoa*
Eh ke situ pula
kahkahakhakah

will come out with other business kecil-kecilan lain as well
TUGGGUUUUUUUUU
tolong kawan-kawan
kawan-kawan tolong kita juga
inshaallah
*menadah tangan ke atas*


anyway
kalau berminat mau order kerepek pedas atau pisang tanduk
whatsapp me
60.11.1434.6426

Isnin akan restock
dan akan tukar packaging
yang lebih simple dan cost effective
gituh

harga nanti Isnin baru tau mkayyy




p.s: mesej lucah akan di blok serta merta kecuali kalau anda comel.
kahkahkah




Sekian, blog untuk kali ini.

Yang rindu nak lalu depan umah tokti,

Achik Ezam

Tiada ulasan: