Isnin, 17 Mac 2014

Cerita hari Isnin

Assalamualaikum semua
How’s your Monday so far?

Dah stress belom?
Hahahaha

Kerja kat rumah pun stress jugek tau
Nak merangka masa depan
Yelah kerja freelance kan
Ada kerja adalah duit
Inshaallah rejeki ada di mana-mana
Yang penting usaha

The best thing kerja yang tak tentu hala ni
Ialah kita ada di rumah most of the time
Dekat dengan emak & abah
Apa-apa jadi senang

Ada orang cakap
Sampai bila kerja macam ni pun tak kaya
Well
Bukan kaya yang saya carik
Kalau saya nak kaya saya boleh saja kerja tempat yang bagus
atau join bisnes venture
as few requested me to join
Tapi bila kerja kejarkan untung ni 
kekangan masa
Dan jarak buat saya jauh dari emak & abah saya
nanti iSad
Luls

Sekarang ni focus saya ialah menjaga emak &abah saya
Biarlah tak kaya
Asal ada, asal tak menyusahkan sesiapa
Rezeki tak ke mana
Kuasa Allah

Jual kudap-kudap pon actually
Biar mereka buat something dari takda apa
Duit jual kerepek semua tu saya tak ambik
Saya cuma ambik untuk isi minyak dan tol
Semuanya saya bagi kat emak

Cuma kalau nak keluar jalan baru saya mintak emak duit
Comeyy tak kak ton
Tetua mintak duit emak
LOL

Kesimpulan yang ingin disampaikan disini ialah
I put my parents as my priority in my life
Hidup mereka tak lama, biarlah saya berjasa
Saya tak mahu jadi terlalu sibuk fikirkan kerja
Hurmmmm
Gituh

so takyahlah perli-perli ke apa ke
jaga tepi kain shendiri hokay
luls

Oklah membebel banyak pun tak guna
Tengah plan something ni
Miumiumiu

juga
teruskan berdoa buat semua penumpang dan anak kapal
MH370 agar semua selamat
di jauhi segala malapetaka dan fitnah
juga kebajikan mereka dijaga sepenuhnya
inshaallah


wish you guys and girls 
have a super duper awesome Monday ahead

makin sehat noooooo


note
biar rejeki sedikit asal istiqamah


Sekian, belog untuk kali ini.

Yang macam shrek,
Achik Ezam


Jumaat, 14 Mac 2014

kudap-kudap cinta


Assalamualaikum
Tak jawab dosa
Haha

Apa khabar semua village people?
Harap sehat senantiasa dalam lindunga Allah hendaknya.

Anyway
Just wanna do a quick update
business kecik-kecik sekarang dah bergerak sekarang
Yeayyyyyyyy

Kita jual kerepek je wak
Tak kelas pun
Cukupla sekadar nak membeli sepatu Prada dan tas tangan Chanel
Eh katako
Hahahahaha

I name our product as
Kudap-kudap
Bukan kurap-kurap hokey
Tampor kang kalo sala sebut



At this moment saya jual kerepek ubi pedas,
sambal tempe ikan bilis, kerepek pisang tanduk dan kuih gunting
Semuanya home made
Semuanya kami buat sendiri
Anak beranak
Bukan re-pack




Alhamdulillah permintaan amat menggalakkan
Kami buat pun tidak sekali banyak
Ikut tempahan inshaallah kualiti terjaga
Yelah kakitangan pun terhad
Hehehe

Berikut adalah senarai harga #kudapkudap kami
Kerepek ubi pedas – RM15 (500 gram)
Sambal tempe ikan bilis – RM8 (200gram)
Kerepek pisang tanduk – RM20 (500gram)
Kuih gunting – RM5 (200gram)





Caj penghantaran adalah percuma untuk pelanggan lembah Klang
Dengan minimum pembelian RM20 manakala untuk outstation
Kami mengenakan caj RM10 untuk setiap 1kg

Hacamtuh

Kami juga menerima tempahan membuat door gift
Untuk majlis-majlis anda
Yang ini harga kita boleh runding
Hihiihihi

Baiklah
Sampai sini dulu
Nak beli atau nak tempeh
Whatsaplah kita okey
011.14346426
Serious buyer je tau
Nak gatal-gatal takleh
Tampor kang


NOTA PENTING
kepada penumpang serta waris #MH370
salam takziah dan teruskanlah berdoa
agar semuanya dipermudahkan

kepada yang lain
hentikanlah teori dan spekulasi yang bukan-bukan
please!


Sekian, blog kali ini.

Yang mahukan kudap-kudap hati,

Achik Ezam