Khamis, 29 Januari 2015

30 hari cabaran kurus achik

assalamualaikum

ahaaaaaaaaaaaa
dah khamis
pejam celik
tergolek telanjang
dah nak hujung minggu

anyway
since berkerja ni
i gain weight
like really really really gain weight
hahahaha 
matilahnak

save me. save rain forest. let's run. haha
almost setiap hari ada function
setiap hari ada meeting
setiap hari ada makan
dan makan makan
dan membesarlah bagai johan nawawi

baju semua dah sendat
seluar dah fit dah
aiyoyoyoyo

planning on  crush diet
starting from NOW!!!
hahahaha
hujung bulan 3 and early april
nak kena jadi pengapit kot
hahaha
kenalah look stunning
LOL

dia hensem. i tinggi. haha.
okay
i nak buat 30 hari cabarah kurus achik
hahahahaha
siapa nak join!!!!!!
jangan lupa
hashtag okay
#30haricabarandietachik

it will start tomorrow
30.01.2015
dapat lose 3kg pon dah good
hahaha
ko mampu
hahaha

okaylah
gottogonow
ada invtation
ada makan-makan
hahahaha
cabaran tu start esok okay
hahaha

change because you want to change
not people ask you to change
camtuh
tatatatitittututu




Sekian, belog kali ini.

love you macam lagu cinta,
Achik Ezam


Selasa, 27 Januari 2015

memendam rasa?

Assalamualaikum
hai hai hello
kabare? waras?
najismu keras
tibah
hahahaha

what's up?
ceria atau berduka
chill lah
pasti akan ada cahaya dihujung kegelapan
hacamtuh

hahahaha
cakap memang senang kan
kena batang hidung sendiri
barulah tahu
haha

anyway
this petang nak cakap
pasal perasaan yang terpendam
hahaha

you know
you suka A tapi you tak berani cakap
takut A reject you
takut hati you disakiti

nanti jadila
walau sedetik rindu mencengkam terasa sakit
gitchewwwww

abang adik kakak
Life is short
tunggu lelama memendam rasa pasaipa?
sampai bila nak jadi pungguk?

hidup ni kena berani
especially bila membabitkan soal rasa
you don't ask. you don't know

bila dah tanya
jawapannya negative
 it's time to move on
ada berbilions manusia di muka bumi ini
salah satu mungkin jodoh anda
azwan ali masih single
tetibah
hahahaha

bila dah tanya
jawapannya positive
ahaaaaaaaa
you can go to next stage
untunglaaaaaaaa

bertanya tu pula
kena ada taktiknya
kena bersopan
1st impression tu penting
mana tau dari benci tukar suka
vice versa

kita hidup tak lama
jangan buang masa
jangan terbawa bawa 
dengan perasaan  melara
take it or eave it
hacamtuh

Baju macam lapik meja emak kita hahahaha


okayla
gottogo to KL later
ada nak meeting and setup event
esok ada PC kat Saloma Bistro
jommm mai



Yang sedang ingin bercinta,
Achik Ezam

Ahad, 25 Januari 2015

attention seeker?

Assalamualaikum
hey hello semua
ahad ni buat apa aje?

me?
doing nothing?
subuh 
tido balik
terdampar atas ranjang
11.30 bangun
turun brunch
kemas bilik
and now
tercongok depan laptop

acah acah penyayang dengan kucing
belum gajian
nak keluar pun kering kontang
hahaha

okay
petang ni macam nak cerita 
pasal social media
hahaha
you knowlah kan 
i am social media addict kan
instagram lah twitter lah FB lah

i read somewhere
about people being attention seeker
 in social media
like
Hellloooooooooooooooooo
everyone yang ada social media channels
basically is attention seeker
diulang attention seeker
we want to be notice
we want people notice us!!!
tibah emosi
hahaha

mengarutlah kalau cakap tak
if you tak nak orang notice
tak perlulah bukak 
FB, twitter, IG etc etc
kan kan kan

lagi satu
bila ada orang complaint
"hish dia ni itu pun nak cerita
menyampahlah dia ni asyik citer tu je
hey dia ni bodohla itu pon nak tweet
etc etc etc"

1st thing
siapa yang suruh follow?
ada nampak itu butang unfollow/unfriend?
klik sajor
hahahahahaha
mudahkan

tapi yelah
korang follow/friend dengan someone
sebab nak stalk kannnnnn
eleyh macam tak tau
stalker sangat
hahaha

i do follow and unfollow people
people do the same to me
life goes on
hahaha

cuma bila follow orang
jangan mintak followback
stay classy
gituh

awak tu pulak
bila share/upload something
janganla melampau lampau
masyarakat tak suka
jangan feeling feeling 
nak ada haters sangat
banyak mata memerhati
jangan mengundang

ada benda kita boleh share
ada benda we keep it private
just read between the lines
hacamtuh

anyway
use your social media responsibly
jangan upload gambar X rated sangat
don't spread fitnah sana sini
jangan spread negativity

use it wisely
it's okay to be crazy but remember
setiap apa yang kita buat
ada batasnya

Suamiku Encik perfect Hug. tibah

kesimpulanya
be bold but moderate
camtuh




Yang separuh nyawa kau bawa pergi,
Achik Ezam


Khamis, 22 Januari 2015

Kerja apa?


Assalamualaikum
as usual how's everyone?
Is everyone Okay?
anak - anak ikan sehat?
emak ayah sehat?

okay
ramai orang tanya
what do i do for a living?
kerja apa?
kerja mana?
kerja company apa?
kerja dengan siapa?

muah ciked hahaha

well well
penting ke?
busy body angaaaatttttttttt
hahahahaha

okay okay
officially i work as a PA
Personal Assistant
that's all
yang lelain 
biarlah rahciewww
hahahaha


to know more about the role of PA
tengokla video ni

hahaha
orang selalu ingat kerja PA
ni kerja glamour
well it depends

in my case
not at all
tapi erm erm erm
dapatlah tempias ciked ciked
hahahaha

went to posh places,
attending fashion week, theater, 
private event, photoshoot,
meeting vvip,  
mingle around with 
celebrities, royalties, etc etc
hahahaha
makan hati tak? 
lol

But being in a limelight
bukanlah main focus saya
hahaha

main focusnya adalah 
mencari rejeki yang halal
hahaha
buat semua kerja yang diamanahkan
dan buat yang terbaik

at the same time
i also did a freelance job
macam hari tu sahabat karib minta tolong 
jadi assistant dia on satu event tu
so i pergilah tolong
kebetulan masa terluang
jadila PA dia masa show

on weekend 
basically i'm free
so masa tu kalau ada 
sesapa nak mintak tolong
jadi PA sambilan ke 
jadi usher ke 
meniaga kat bazaar ke apa ke
i okay je
i tak caj mahal
hahahahaha

i am so bored kalau tak buat apa apa
hahahahahha

anyway le boss and i
did plan something
we gonna do something different 
out of our job scope
hahahaha
tunggulah nanti
hahahaha

actually 
habang tengah tunggu boss ni
dia tengah meeting 
tertutup dengan Puan sri

duduk tepi pojok terpuruk hahaha

okaylah korang
salam malam Jumaat
malam penuh barokah
malam dimana ramai kerja overtaim
buat senaman iya iyalah
hahahaha



p.s: nak check more on my activities scroll lah Instagram or carik aje achikezam LOL



yang rindu mencengkam terasa stim,
Achik ezam


Isnin, 19 Januari 2015

AJL 29 punya cerita

Assalamualaikum

hai hai everyone
masih belum move on lagi pasal AJL 29?
hahahaha

well itukan juara lagu
bukan juara penyanyi
hahaha

jadinya lagu yang menang 
tak smestinyalah yang popular

anyway
i sokong Alyah
cuma performance semalam tak menyengat sangat
okay okaylah
we want you
not your designer dress darling
yang semua macam sama jak
hahahaha

habang tunggu u langgar dato ramli dik haha


but DAYANG 
was effortleessly AHMAAAAAAAZINGGGG
keep it up darling!
suka hadek hadek 
dalam stadium tu
hahaha


Rizalman white haute couture
tu memang omaigod
she's superdiva!!!!!

yelah
adik adik nak up mana tau couture
disamakan baju dia dengan lampu ikea
ada ke patut
hahahhahahaha

anyway
habang tak pih pon stadium tu
dah tetua malaih lah nak duduk seat seat biasa
jauh di mata tuh
hahaha
plus tokti tak perform kan

so ijan was inviting
kengkawan twiternya ke rumah
dia masak pasta
and then ada yang datang bawak
satay lah, jagung lah, kek cekelat sedap lah
haaaaaaa

korang kat stadium ado????haha

habang bawak perut jak
hahhahaha
omaigod sedap sataynya
sedap juga tart amie buat
meleleh leleh inzal dibuatnya
hahahhhhaa

thanks ijan and kengkawan yang lain
takde hadiah pula untuk best dress
sebab semua tak best
hahahahaha

pakai iphone tapi tak clear pon..hahaha

sambil tengok AJL
tangan memasing tak lepas dari phone
konon tweet letak hahshtag bagai
satu pon tak kuar tiwi
hahahaha

peminat peminat stacy menutup mulut terkejut stacy tidak memenangi apa apa pun kahs
anyway 
opening & interlude AJL bosan
asyik asyik otai
boooooooooooooooooooo
we want Siti Nurhaliza!!!!!!
hahahaha

okay lah
habang nak buat senaman iya iyalah ni
hahahaha

tata titi tutu
awak i love you

Hai awakkkkkk...lols
sebelum berpisah
layan dulu video senaman ni
hahaahahah
do it at home okay
iya iyalah


p/s: i still cannot move on from this video
kahs



yang iya iyalah,
Achik Ezam

Jumaat, 16 Januari 2015

Tips MOVE ON ^^,

hey hey
Assalamualaikum
salam Jumaat esok Sabtu lusa Ahad
tibah
hahaha

camner minggu ni? dari isnin sampai Jumaat
cemerlang? gemilang?
atau kecundang?

don't worry be happy
setiap hari adalah hari untuk belajar
samada belajar benda baru
atau belajar dari kesilapan lalu
camtuh

panjang mukaddimah dia
hahahahaha

okay
hari ni habang nak bagi sedikit tips
tips apa?
tips how to move on
hahahhaha

yelah kita ni manusia kan
bila putus cinta kita acapkali menangis hiba
tak makan minum sebab terlalu kecewa
duka lara meroyan pula

hahahaha
heyyyyyyyyyyyyyyy

wake up sayang!
dalam donia yang fana ini
bukan cuma ada dia saorang
ada berbilion lagi makhluk Allah okay

yes
dia mungkin tak sama dengan ex you
tapi mungkin juga dia lebih baik dari ex you
remember
kadangkala kita berpisah untuk bertemu yang lebih better
kan janet kan kan

okay okay mukadimah dia lama pula
well knowing me
hahahaha

first thing
sadarkan diri bahawa orang yang kita suka itu 
tidak menyukai kita lagi
yes
dia udah benci ama loe!
jangan salahkan orang ketiga lah keempat lah
pokoknya dia dah tak suka
Muhasabah diri okay
hahaha

kedua
busykan diri
ini penting
you need to be busy to distract your mind
buatlah apa saja
overtime kat tempat kerja ke
mop lantai ke, kemas dapor ke
masak kek blue berry cheese 
lepas tu bagi kat habang ke
i like cake you know
tibah
hahahaha

ketiga
jumpa kengkawan rapat
masa nilah kita carik kawan kita balik
yela sebab masa bercinta kita sebuk dengan kekasih kita
tapi bertabahlah
masa ni kita akan dihanjeng  balik
dengan kengkawan kita
hahahaha
well
true friend will nganjeng each other
and never get sentap
hahahhhahahahaha

keempat
shopping!!!!!!
orang kata ni macam retail therapy
hahahahatokko
pegila beli apa apa untuk rewards diri sendiri
yelah selama ni duit abes bagi kat anak orang
hahahaha 
tapi be careful jangan sampai over dose

kelima
pergi bercuti
ni lah masanya nak ke Milan, Paris atau New York
kalau tak mampu
pergi Morib pon boleh
feeling Gold Coast
kahkahkah

keenam
bersukan/eksesais
haaaaaaaaaa ni pon penting
start your exercise regime
be hot again
yelah masa bercinta busy melayan buah hati
nak besenam pon malas
dari badan malatop jadi gelebeh maca tayar lembik
hahaha
anyway
janda selalunya meletop
*jeling erra, maya,noraD,rita*
kalau hot pon ya'll jugak yang untung
it's like a sweet revenge lah
masa ni kalau dah hot dia nak balik kat you
you hentak kepala dia kat dinding okay
hahaha

ketujuh
buat kerja kerja amal
hagituh tips dia
yelah mungkin bila melakukan kerja kerja amal ni
kita akan tersadar
yang cinta bukanlah segalanya
ada banyak lagi perkara penting
di donia ini yang memerlukan perhatian
gituh

kelapan
keluar dari rutin biasa
contoh kalau selalu pergi kerja naik motokar
apa kata kali ni kita naik monorail
haaaaaaa
you know
try something new. 
something unusual
kalau selalu pakai tudung bawal
bebuatla pakai tudung lilit lilit
camtuh
yang jantan jangan pulak drag
hahaha
matilahnak

kesembilan
put aside gambar gambar atau apa saja memori
tentang bekas anda itu ke dalam tempat khas
jangan dibuang. itu kenangan
jangan pulak ditatap nanti meratap
jangan juga diblock atau didelete dia dari laman sosial anda
just slow down
mute atau hide buat sementara
jangan stalk!

kesepuluh
kembalilah kepada yang Esa
you know maybe banyak dosa dosa you kan
jadi inilah masanya kita memohon ampun
dan memohon agar semuanya dipermudahkan
orang mungkin kata
eleyh dah susah baru ingat Tuhan
heyyy
it's better than dah susah pon masih tak ingat Tuhan
percayalah yang segalanya sudah tersurat
Tuhan itu Maha pengasih Maha penyayang
lagi Maha Pengampun
Ingat tu!

gituh tips move on habang
cukopla sepoloh
walaupun sebenarnya 
habang tak pernah bercinta
hahahaha

tapi yelah melihat teman teman
yang putus cinta lah bercerailah
memberi habang inspirasi
dan ilmu tentang tatacara untuk
move on sebenarnya
hahahhahaha

anyway
cinta tak harus memiliki
kalau sudah jodoh pasti bertemu
kannnnnnnn


dahlah habang nak sesiap
pi semayang jemaat

hari ni home based
boss pih London
so tak masuk opis lah kita
hewhewhew


habang bergaya angkuh depan kereta idaman padahal kereta showroom je


sapa nak ajak kita detim esok?????
kahs


sekian, blog kali ini,

Yang never been kissed,
Achik Ezam

Rabu, 14 Januari 2015

happy itu gembira

Assalamualaikum

hey hello wadup yaw!
hahaha

how's your day/week/year so far?
hopefully you guys are doing great
mine are awesome!
alhamdulillah

anyway
topik malam ni is about happiness


nyanyik dolok

someone asking me
what makes me happy?
am i really a happy person IRL?

okay
to answer the question, what make me happy?

my answer is simple
happiness comes from within
bukan duit. bukan harta. bukan cinta
kebahagiaan datang dari hati
kalau hati dalaman kita gembira
ia akan terpancar di segenap lapisan jiwa
camtuh
hahahhaha

i am happy with my life now
definitely bukan absolute happiness
coz there's nothing absolute pon
Do what you love to do
set a goal and work for it
hagituh

well the next question, 
am i a happy person IRL?
NO. I AM A SERIOUS PERSON
LOL
my answer is YES!

i am a happy person
i love to laugh. i love to love. i love you
tetibah
hahaha






For me kan
hidup ni memang ada ups and down
hari ni ketawa. esok tetiba berduka lara
hadapi semua dengan penuh ketabahan
Inshaallah Tuhan akan tunjukkan Jalan
Biasalah tu

okaylah,
nak mandi mensucikan diri
baru balik kerja ni actually
till we meet again laytah

remember,
Hidup ini singkat. Make it sweet
so, please
Be Happy okay!!!!



yang makin lama makin gebu,
Achik Ezam







Khamis, 8 Januari 2015

when we believe!

Assalamualaikum

kita tanya apa khabar
kita tanya apa khabar
kita tanya apa khabar
semua!!!!!!!

hahaha
sejukkkkknyaaaaa hujannn

tak tau nak story apa
terjumpa video ni dalam folder whatsApp
hahaha 


hujan hujan ni tetiba teringat kat team lama

WHEN WE BELIEVE WE WILL HIT BAJET!
hahahaha

for those yang tak tahu
i was previously working at Fitness First
kejap je pun tak lama
hahaha
tak sempat nak sador

young and dangerous katanya!!!

to Khairu, Izat & Jia Ling
you guys are simply the BEST!
remember NO BP NO SALE okay!!
hahaha


before signing off, 
just remember this

letting go is hard
but sometimes
holding on is even harder



Yang sepi di malam jumaat ini,
Achik Ezam