Ahad, 25 Januari 2015

attention seeker?

Assalamualaikum
hey hello semua
ahad ni buat apa aje?

me?
doing nothing?
subuh 
tido balik
terdampar atas ranjang
11.30 bangun
turun brunch
kemas bilik
and now
tercongok depan laptop

acah acah penyayang dengan kucing
belum gajian
nak keluar pun kering kontang
hahaha

okay
petang ni macam nak cerita 
pasal social media
hahaha
you knowlah kan 
i am social media addict kan
instagram lah twitter lah FB lah

i read somewhere
about people being attention seeker
 in social media
like
Hellloooooooooooooooooo
everyone yang ada social media channels
basically is attention seeker
diulang attention seeker
we want to be notice
we want people notice us!!!
tibah emosi
hahaha

mengarutlah kalau cakap tak
if you tak nak orang notice
tak perlulah bukak 
FB, twitter, IG etc etc
kan kan kan

lagi satu
bila ada orang complaint
"hish dia ni itu pun nak cerita
menyampahlah dia ni asyik citer tu je
hey dia ni bodohla itu pon nak tweet
etc etc etc"

1st thing
siapa yang suruh follow?
ada nampak itu butang unfollow/unfriend?
klik sajor
hahahahahaha
mudahkan

tapi yelah
korang follow/friend dengan someone
sebab nak stalk kannnnnn
eleyh macam tak tau
stalker sangat
hahaha

i do follow and unfollow people
people do the same to me
life goes on
hahaha

cuma bila follow orang
jangan mintak followback
stay classy
gituh

awak tu pulak
bila share/upload something
janganla melampau lampau
masyarakat tak suka
jangan feeling feeling 
nak ada haters sangat
banyak mata memerhati
jangan mengundang

ada benda kita boleh share
ada benda we keep it private
just read between the lines
hacamtuh

anyway
use your social media responsibly
jangan upload gambar X rated sangat
don't spread fitnah sana sini
jangan spread negativity

use it wisely
it's okay to be crazy but remember
setiap apa yang kita buat
ada batasnya

Suamiku Encik perfect Hug. tibah

kesimpulanya
be bold but moderate
camtuh




Yang separuh nyawa kau bawa pergi,
Achik Ezam


Tiada ulasan: