Jumaat, 16 Januari 2015

Tips MOVE ON ^^,

hey hey
Assalamualaikum
salam Jumaat esok Sabtu lusa Ahad
tibah
hahaha

camner minggu ni? dari isnin sampai Jumaat
cemerlang? gemilang?
atau kecundang?

don't worry be happy
setiap hari adalah hari untuk belajar
samada belajar benda baru
atau belajar dari kesilapan lalu
camtuh

panjang mukaddimah dia
hahahahaha

okay
hari ni habang nak bagi sedikit tips
tips apa?
tips how to move on
hahahhaha

yelah kita ni manusia kan
bila putus cinta kita acapkali menangis hiba
tak makan minum sebab terlalu kecewa
duka lara meroyan pula

hahahaha
heyyyyyyyyyyyyyyy

wake up sayang!
dalam donia yang fana ini
bukan cuma ada dia saorang
ada berbilion lagi makhluk Allah okay

yes
dia mungkin tak sama dengan ex you
tapi mungkin juga dia lebih baik dari ex you
remember
kadangkala kita berpisah untuk bertemu yang lebih better
kan janet kan kan

okay okay mukadimah dia lama pula
well knowing me
hahahaha

first thing
sadarkan diri bahawa orang yang kita suka itu 
tidak menyukai kita lagi
yes
dia udah benci ama loe!
jangan salahkan orang ketiga lah keempat lah
pokoknya dia dah tak suka
Muhasabah diri okay
hahaha

kedua
busykan diri
ini penting
you need to be busy to distract your mind
buatlah apa saja
overtime kat tempat kerja ke
mop lantai ke, kemas dapor ke
masak kek blue berry cheese 
lepas tu bagi kat habang ke
i like cake you know
tibah
hahahaha

ketiga
jumpa kengkawan rapat
masa nilah kita carik kawan kita balik
yela sebab masa bercinta kita sebuk dengan kekasih kita
tapi bertabahlah
masa ni kita akan dihanjeng  balik
dengan kengkawan kita
hahahaha
well
true friend will nganjeng each other
and never get sentap
hahahhhahahahaha

keempat
shopping!!!!!!
orang kata ni macam retail therapy
hahahahatokko
pegila beli apa apa untuk rewards diri sendiri
yelah selama ni duit abes bagi kat anak orang
hahahaha 
tapi be careful jangan sampai over dose

kelima
pergi bercuti
ni lah masanya nak ke Milan, Paris atau New York
kalau tak mampu
pergi Morib pon boleh
feeling Gold Coast
kahkahkah

keenam
bersukan/eksesais
haaaaaaaaaa ni pon penting
start your exercise regime
be hot again
yelah masa bercinta busy melayan buah hati
nak besenam pon malas
dari badan malatop jadi gelebeh maca tayar lembik
hahaha
anyway
janda selalunya meletop
*jeling erra, maya,noraD,rita*
kalau hot pon ya'll jugak yang untung
it's like a sweet revenge lah
masa ni kalau dah hot dia nak balik kat you
you hentak kepala dia kat dinding okay
hahaha

ketujuh
buat kerja kerja amal
hagituh tips dia
yelah mungkin bila melakukan kerja kerja amal ni
kita akan tersadar
yang cinta bukanlah segalanya
ada banyak lagi perkara penting
di donia ini yang memerlukan perhatian
gituh

kelapan
keluar dari rutin biasa
contoh kalau selalu pergi kerja naik motokar
apa kata kali ni kita naik monorail
haaaaaaa
you know
try something new. 
something unusual
kalau selalu pakai tudung bawal
bebuatla pakai tudung lilit lilit
camtuh
yang jantan jangan pulak drag
hahaha
matilahnak

kesembilan
put aside gambar gambar atau apa saja memori
tentang bekas anda itu ke dalam tempat khas
jangan dibuang. itu kenangan
jangan pulak ditatap nanti meratap
jangan juga diblock atau didelete dia dari laman sosial anda
just slow down
mute atau hide buat sementara
jangan stalk!

kesepuluh
kembalilah kepada yang Esa
you know maybe banyak dosa dosa you kan
jadi inilah masanya kita memohon ampun
dan memohon agar semuanya dipermudahkan
orang mungkin kata
eleyh dah susah baru ingat Tuhan
heyyy
it's better than dah susah pon masih tak ingat Tuhan
percayalah yang segalanya sudah tersurat
Tuhan itu Maha pengasih Maha penyayang
lagi Maha Pengampun
Ingat tu!

gituh tips move on habang
cukopla sepoloh
walaupun sebenarnya 
habang tak pernah bercinta
hahahaha

tapi yelah melihat teman teman
yang putus cinta lah bercerailah
memberi habang inspirasi
dan ilmu tentang tatacara untuk
move on sebenarnya
hahahhahaha

anyway
cinta tak harus memiliki
kalau sudah jodoh pasti bertemu
kannnnnnnn


dahlah habang nak sesiap
pi semayang jemaat

hari ni home based
boss pih London
so tak masuk opis lah kita
hewhewhew


habang bergaya angkuh depan kereta idaman padahal kereta showroom je


sapa nak ajak kita detim esok?????
kahs


sekian, blog kali ini,

Yang never been kissed,
Achik Ezam

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau stim teringatkan ex mcm mana sis?

achik ezam berkata...

kalau stim pukul lah adik tu dengan cotar. haha