Khamis, 12 Februari 2015

when God pay you cash!

Assalamualaikum
hey hey everyone
how's your day/week so far?
harap harapnya ceria ceria selalu

not a very good start for me today
rebus telor nak buat telor setengah masak
dia jadi telor rebus instead
kah kah kah
nampak sangat lama tak ke dapor

then
berhenti kejap park kereta tepi jalan ss14
nak withdraw duit
tayar kena clamp dengan MPPJ
Denda RM100

omaigawd!
omaigawd!
omaigawd!

i only got RM50
tepi jalan habang merayu rayu
orang MPPJ tu mintak bukak kan
malu juga orang tengok
hahaha

I usually don't beg
selalu kena denda terus bayar
kaya kan
but today i really have no cash
hahahahahahaha
jatuh ego kejap
padan muka
LOL

actually kan
sebelum masuk bank tadi
disapa dengan akak mintak derma
lepas tu kan habang buat muka tak layan
masa keluar pon ada chinese guy mintak derma
buat juga muka tak layan
sebab nak cepat (alasan)
in the end
duit keluar juga bayar saman
i believe Tuhan nak tunjukkan pengajaran
balasan orang angkuh
God pay cash!
jadikan ianya sebagai pengajaran
*mode keinsafan*

Anyway
kinda a bit down juga lah prior to that incident
tu yang buat kelam kabut sikit
part yang tu later later la kita story
haih

whatever happen kan
hadapi semua dengan senyuman
things happen for a reason
and 
the reason is you
tibah tibah

muah ciked meh meh LOL

okaylah
nak buat kerja ciked
then nak hantar report to clients
then nak cuci kereta
then nak balik umah makan karipap
tiber


have a fabulous day ahead people!



Sekian, Belog untuk kali ini.

Yang kalau dah sayang,
Achik ezam

1 ulasan:

aneff.marhfiz berkata...

gambar tu abang mppj tolong snap ke cemana? KAH