Jumaat, 12 Januari 2018

Welcoming 2018!

hello hello hello
waddup people
diam tak diam dah mid Jan 2018
how's your new year so far?
cemerlang? gemilang? atau kecundang?
lek ar awal lagi
huhuhu

anyway 
my 2018 not start very well
orang lain malam new year enjoy enjoy
i malam raya naik ambulan
neno neno neno
dari umah sampai sepital Klang
what an amazing experience
LOL

okay okay
abah not feeling very well
ada masalah buah pinggang 
few weeks before year end
cuma malam new year tu 
keadaan agak meruncing sedikit
merasalah merempit dalam ambulan

He was admitted nearly a week
2 malam di ICU
dan beberapa hari di wad 8A
Dr advise untuk dia jalan rawatan dialisis
at first dia enggan but
memang dah tak ada jalan lain
dia okay aje lah

sedih tengok conditon dia masa tu
bila dia dah okay sikit
and transfer dekat wad biasa 
lagilah sedih
sedih sebab keadaan wad 
padat, ketat, sendat
dipenuhi dengan orang 
orang tua yang sakit
sorang discaj sorang masuk
katil tak pernah ada yang kosong
kita pun bermalam jugalah di sepital
dari hari ahad
sampai ke hari selasa
berkampong di sana

abah discaj on Thursday
tapi condition still lagi weak
still lagi on & off duk sepital
untuk dialisis di 
end of ths month akan operate
untuk buat tapak permanent
untuk dalisis
currently hanya ada tapak sementara
hari tu dipeha
dan now di leher

awal minggu lepas juga
terpaksa lah repair aircond
after so long lol
kena lah juga RM1k
week before new year timing belt putus 
kena lah pulak RM500 lebih
korek mana mana patut nak bayar

kalau buat hal lagi
kita tukar Evoque terus
LOL
bulan depan road tax pulak mathy
acaner lah nak saving kalau camni
hahahaha

tak apalah 
adalah tu nanti
rejeki datang menjelma
janji jangan pernah give up
jatuh, bangun balik
aaaaagituh

apapun doakan abah kami
dipermudahkan segala urusan
inshaallah sihat sejahtera
dan panjang umurnya

kita ni anak anak 
belum puas lagi nak 
balas jasa orang tua kan
yelah kita ni pun asyik 
tersungkur ditengah jalan
tapi keep on berusaha nak
 merasa senang lenang
dan bagi kesenangan kat depa

walaubagaimana apapun terjadi
let's rock 2018
tahun ni tahun kumpol duit
tahun kumpol pengalaman
tahun kumpol kejayaan
tahun kita berusaha luar dari biasa
chaiyok chaiyok chaiyok
kemain semangat
lol
oklah nak bery bery dulu
jumpa tahun depan 
lol



sekian,belog untuk kali ini



yang terlebih lemak,
Achk Ezam

1 ulasan:

Asrul "iLham" Sany berkata...

hope everything is already ok now, Jam Jam :)