Selasa, 21 Disember 2010

bila saya marah...

 saya jarang marah2
pernah tengok saya marah???
takkan???
kalau marah pon saya selalunya diam2 comeyl
mcm garfield
meowwwwww
 
panggggggg!!!!!
 
ok ok
tapi semalam saya mmg marah

 
ceritanya begini.......

saya berkawan dgn J
lama tak lamalah tapi saya dh paham sangatlah perangai dia
kendian dari J saya kenal Q
adela sekali sekala kami melepak meminum bersama
Q neh mmglah baek orangnya
sesuailah buat calon menantu
hukhukhuk
 
pada suatu hari J menghadapi musibah
alah masalah romeo must die
putus chentalah haper lagik

meroyan royanlah si J neh mcm org mati bini
hari2 hapdet status fesbuk emo2
konon2 harapkan undi simpati lah tuh
hakktuihhhhhhh
padhala tetiap itulah keje korang
drama hindustan

as a fren bagilah moral support and advise apa2 yg patot
walopon dalam hati
sudahlah kau drama queen
poyo!!!!!

sebab saya tau
satu perangai J yg saya tak berapa nk like tu
bila dia ade masalah baru beriye-riye dia carik kite
taim tu kitelah abang kitelah penasehat segala
kolo masalah dh setel
dia akan hilang mcm angin

as for me takde hal lah
gua tak rugi sesen pon
ikhlas nak tolong
yang penting 
jangan kuang ajaq dgn gua
gua starlite dahi lu kang

yang beriye menjadi pendengar setia si Q lah
sebab si J neh seboleh2nya akan carik si Q
mintak advise lah, temanlah, advicelah
tadah telinga jelah si Q tu

tapi semalam saya dapat tau dari Q
si J neh dh tak mau fren2 dgn si Q neh
almaklum masalah cinta shhhh derang dh setelkan
kembali hidup bahagia mcm cinderella tahi kucing
 
 bila dh baek
si Q pon takde hal lah dan tumpang happy lah 
sebab si J dh tak meroyan lagik
tapi sampai satu tahap
bila si Q call or sms si J ni tak reply/angkat call
si Q pon risaulah kot mati ke, idup ke ok ke, idak ke
padahal si J neh kolo si Q lambat reply sms atau tak jawab call si J neh 
sentap mcm sipot betina dtg bulan
sbb si Q & J ni mmg akrab
almaklum kawan baek katanyerrr...

ntah cemana terbukak plak ati si Q ni call pakai nomor member dia
ehhhhh si J hangkat lak call tersebut
 
tak ke ko sentap zul???
eh zul lak masuk storyboard...
kuikuikui
 
masa call tu pon
si J ni ckp nak tak nak je
si Q pon tanyalah nape tak reply sms
pehtu si J kata dia tgh bizi deting 
jadinya
"... takyah balas..."
eh motipppp
taulah korang dh rujuk balik
perlu kah nk kerek2...
LOL

saya mmg dh jangka it will happen again
terkilannya sebab dia buat si Q tuh mcm tuh
tapi bak kata pepatah
kalo dh hanjeng tuh mmg takkan berubah jadik kucing parsi
hanjeng lah kau sampai mati

dia pernah but camtu gak dgn saya
tapi saya jenis tak kesah
tapi bila dia buat kt Q camtuh 
saya plak yg rasa panas ati
kesian benor...

moral of the story


 
hrmmmm
baideway
lu dgn gerlpren lu sama aje
masing2 drama queen
bajet selebriti
haissshhhh
cucuh dgn rokok kang!!!

kau pikir kau bajet hot
konon skendel dgn finalist DJ radio panas
kemahen bitau wa minah tu cintan banget sama lu
jalan pegang2 tangan kt ikea
ntah2 propa...
perasan lebih ko ni dol
 
bila dh kantoi baru nk kecoh
lu sayang gelpren lu lah hapelah
chenta sampai mati lah katanya
pegi mati lah lu

tengoklah satgi langit tinggi rendah!

lagik satu
setakat nk kerek2 dengan keter sport pinjam ade gua kesah?
kecik2 kereta wa pon keter gua sindri
lu?ade???
 
semua harapkan barang pinjam
ntah2 spender lu pon mak lu belikan
bikin malu aje


haaaa cukoplah tu
kang terlebey2 boleh bawak masok neraka plak nanti
ngeeeeeeeeeeeee
^.^
 
baideway
saya jugak jarang nk dislikes org sesuke hati
tapi once dh dislike mmg susahlah nak like balik
huhuhuhuhu


note:
 bitch!
 
 
 
 
 
.
(titik jauh2 tiru setail kak tasekM)
 
 
 
sekian,belog kali ini.

yang marah2 comeyl,
achik ezam

17 ulasan:

Mimie.Candy Cane berkata...

perhh...kalo ai jadi si Q memang sentap abes..cam siyal je lepas dah baik balik terus tak layan member..

Asrul "iLham" Sany berkata...

alalala...

i pun tak suke ngan si J tuh...
kalau si J adalah org yg i jangka le...

pe2 pun, i tahu u takkan marah atau emo ngan lain, kecuali dgn...

;-)p

zulfadzly berkata...

mau aku tak sentap limah..manusia camni mmg tak layak berkawan dgn org..jgn hidup bermasyarakat..kalau idop bermasyarakat jatuh bala pd org lain..jatuh dosa jgn ckp la..kalau dah hari2 mencaci mengeji mencarot mempu-..ok tu lu sambong sendri..mwahaahah..

AD feez berkata...

x rugi pun x kawn mcm tu... abaikan je zam :)

achik ezam berkata...

mimie:kannn....mmgla hangen kan....

Asrul:pernah nampak ai memaki hamun????kolo marah ai senyap je kan kan kan?????paling kuat pon buat muke ketat je kan...

Huhuhuhu....hrmmmm J ni yu tak kenal kot....ngeeeeee

achik ezam berkata...

manapisad:mempu what?????

Ai dun get it....ai inesen.......ai suci laike haniebekkkk


Miahahahha

achik ezam berkata...

belalang:stylo lah yu skrg.....kih kih kih...mcm selebriti :)

bukankosong berkata...

aku pun sama beb,penah kena mcm tu.

dtg bila perlu,pergi bila ko dah bahagia.

Hurrmm...sabor jela..

tp aku xkisah pn, sbb aku tau suatu masa nnti dia juga perlukan aku

Dan masa itu...ha...ha..ambik ko!

AD feez berkata...

hahaha... motip tau... i spank u satgi! :P

achik ezam berkata...

bukan kosong:yerp...hari neh hari dia..esok pon hari dia..lusa pon dia..hari kite hrmm pegi kedai pakaian hari-hari lah...

eh leh jawab cenggineh??

ekekekeke

achik ezam berkata...

belalang:eleleleeleehhh..memalu lak dier...

sHaH berkata...

ntah pape noq.. pengsan!!!

mynshazmin berkata...

sabo ek.. keep cool..
ape2pun u r a good person :)
tke cre

cham's berkata...

org camni u 'vodoo' kan jerk! lps spell you buat spellin' error plak. kepala jimbet dia-lah!?!

huh, mcm sorg 'bdk opis' itu..kata suka..loving stok LAKI ORANG or DADDY2, tup2 gaya menjalang dgn stok anak ikan...camner tu?

*eh, ter-emo plak hehehe.

CintaZulaikha berkata...

org cam tu layak kena sambar petir jer..naseb akak baik cam tukg tulis blog nih..kikikihhh

NAZRUL AZAT berkata...

bersabar lah ezam

achik ezam berkata...

heehheee


tk marah dah..lantak pi ikot depa..