Sabtu, 15 Disember 2018

sorotan sepanjang 2018 seorang Ezam

assalamualaikum semua #achiklovers
teeeebah
hahaha

anyway
2018 tinggal beberapa hari sahaja lagi
so, resolusi tahun ini semua dah tercapai?
siapa belom, kita geng
hahahaha

wokeylah
kali ni macam nak throwback
kehidupan sepanjang 2018
ala ala soroton 2018 di Buletin Utama
katakawww
hahaha

January 2018
selebrate new yer dekat 
hospital Tengku Ampuan Rahimah yáll
fes time juga naik ambulan
seriau den

ya since hujung tahun 2017
abah tak berapa nak sihat
sepanjang 2018 bermula lah
acara check in hospital
dah jadi macam acara bulanan

February 2018
register company di SSM Putrajaya
dapatlah juga income sesiket
simpan untuk masa depan
tapi tulah buat business tak ada modal ni
susah sikit

anyway
tidak berjalan lancar seperti yang di harapkan
ingatkan boleh lah kaut untung besar besaran masa raya
tapi tak ada rejeki sangat
tak apa lah
kita belajar dari kesilapan

March/April 2018
The busiest month this year
the biggest fashion show i pernah manage
126 models + 1000 guests
di Majestic Hotel KL
engko mampu hari fesyen show 
pakai sweatpants n t shirt je
lari sana lari sini
dari pagi sampai habis
tak sempat pun nak dress up
dan mencalit solekan di wajah
hahahah

walaupun ada pelbagai drama
suka dan duka
but we manage to hadapi semuanya
Alhamdulillah 
berjalan lancar
malam tu semua happy happy
pagi esoknya kena maki
hahahahahahahahahhahaah
yang terindah hanyalah sementara





May/June 2018
masih juga busy
photoshoot artis &katalog
gila jugak tahun ni sebab
ada ramai artis untuk satu kempen
siti nordiana, nabila razali, alif satar, atikah suhaimie
fikry ibrahim, janna nick, asad motawh, asyallie
amar baharin, amyra rosli, aqeef anaqi
macam biasa
planning macam gempak
execution non hado
kita follow the flow sajor
ya
bulan puasa juga berkerja sampai lewat malam
photoshoot catalogue tak sudah
terawikh tah ke mana tadarus tak jumpa jumpa
hahahaha







alhamdulillah semuanya juga berjalan lancar
walaupun macam macam drama mama berlaku
kalau buat sorang memang mathy den
nasib lah juga ada team yang membantu

bulan May juga sempatlah ke Singapura
bukak booth under Zoud
sale gempak jugalah sebab bawak nabil kan
tapi tulah, lepas tolak sana sini
dapat tu je
hahahahhaah jadilah

raya tahun ni pun
simple simple je
sebab abah tak berapa sihat sangat
dapat belikan emak 
set sofa biasa biasa je
jadilah dari tak ada apa


ya saya tahu saya makin sehat
hahahahaha


July - September 2018
lepas raya semua sendu
hahaha
pas tu sorang sorang tinggalkan team
actually i pun tender resignation juga
penatlah ulang alik bangi - Sentul
tapi boss tak bagi
okay lah
kita layankan aje
mana tau naik gaji
#walaupun

bulan august
lagi sekali ke Singapura
bila ntah nak pergi London
tibahhhh

peristiwa tak boleh lupa
dalam mid september camtuh
kereta kena pecah
dan kereta satu lagi kena curi
adududududu
stress gila hidup
hahahaha
jadinya
ambik keputusan untuk cari 
rumah lain
rumah kecil pun jadilah
asalkan parking selamat

October - December 2018
awal bulan sepuloh
bermula lah kehidupan di rumah baru
banyak juga habis untuk membeli
barang barang rumah
alah rumah kecil tiang seribu je pon
dekat Batu Muda
tak jauh dari umah lama

bulan october juga
i daftar satu lagi kampeni baru di SSM
kali ni buat solo
kampeni dah ada 
tapi business tak run lagi
hahahaha
tak tau nak meniaga apa ni
bantuin nabila ya auloh
lol

awal disember lalu
Tuhan bagi sikit cobaan buat saya
sakit perut berpanjangan selam seminggu
judjur dah lama tak demam/sakit
sekali dia bagi pakej
sakit perut & sakit belakang
risau juga kot mati awal
tapi umur masih panjang
saya doa kat Tuhan
bagi peluang saya 
nak jaga emak abah dulu
5 kali keluar masuk HKL
Dr cakap tak ada apa apa
memanglah tak ada apa apa
sebab dia cek pun macam tu macam tu je
hahahaha
penat wei sebab 5x datang 
hospital ambik masa
minimum 3 jam untuk jumpa doktor
hari ketujuh sakit
baru lah okay
baru boleh membuang
berak itu meupakan satu nikmat ya tuan puan
hahahahahaha

....................................

hurmmmmm
haaa itu je lah sorotan 2018
yang tak berapa nak happening sangat

aim nak travel 
ke luar negara tahun ni tercapai
tahun ni tak naik kapal terbang pon
sobbs sobbss
mana tah yang janji nak ajak pi London tu
sobbs sobbs

apapun
syukur dipanjatkan kepada hadrat illahi
sebab memberikan kemudahan
dan kelancaran
dalam hidup saya
untuk meneruskan kehidupan
*tadah tangan berdoa*

saya juga ingin mngucapkan
berjuta juta terima kasih
kepada semua yang berurusan dengan saya 
sepanjang 2018 ini
ada salah silap
maaf di minta
harap 2019 kita dapat bertemu 
dalam keadaan mesra dan baik baik sahaja
tanpa anda, siapalah saya
haaagitew

harap harapnya
2019 akan menjadi lebih 
cemerlang, gemilang, terbilang

tak mintak banyak juga
cuma saya berharap
abah & emak dikurniakan kesihatan yang melimpah
saya dan ahli keluarga di berikan 
rezeki yang murah dan berpanjangan
dan kehidupan saya
sentiasa dipermudahkan
dan diberi kekuatan yang berganda ganda

bila kita menerima nikmat dari-Nya
dapatlah kita memberi sesama makhluk-Nya
inshaallah

dan saya juga berharap
agar kehidupan ini
sentiasa dipenuhi kasih sayang dan cinta
sesama manusia dan makhluk makhluk lainnya

dan,
saya mahu KURUS
wkwkwkwkwkwkwk


okaylah
sekian, untuk kali ini



yang sentiasa bersyukur walau tersungkur,
Achik Ezam

Boss kedekut????

Assalamualaikum hello hello semua lagi tengah apa apa an tu? hehehe hari tuh ada post di igstory on what content should i tulis...