Rabu, 19 September 2018

pecah kan kelisa dapat myvi

assalamualaikum
 tak jawab docer
kih kih kih

hey waddup pipol
how ya doing?
long time no update bersawang sawang dah

hari ni rajin sikit nak update 
sebab nak share satu peristiwa hitam yang berlaku
minggu lepas

okay, 
last week Jumaat (14/9/2018)
masa tu pagi nak pergi kerja
bila berjalan masuk lorong parking tu
i notice that myvi biru tu tak ada kat tempat i park
pastu duk pikir
eh gue ada tukar parking dia ke?
ye kot
(ps: kereta myvi tu zuzuk punya,
dia pergi ourtstation ke singapore)





lepas tu pergi dekat kelisa
rasa macam lain macam
siapa bukak tingkap kereta evoque i tu?
lupa tutup tingkap ke?
masa ni tak perasan kereta dah kena pecah
dia macam slow sikit
lambat nak pikap
hahaha
pastuh macam baru tersadar dari mimpi
eh kereta kena pecahlah
eh anjir kereta myvi dah takde lah
lepas tu tengok dashboard

EH KUNCI KERETA MYVI DAH TAK ADA DALAM DASHBOARD

panik woooo
selalu nampak kereta orang lain je kena pecah
kali ni kereta kita pulak kena
bukan setakat pecah
siap hilang lah pulak
terus call zuzuk update dia 

ps: kunci tu letak dalam dashboard sebab nak panaskan enjin kereta pepagi 
sebab member tu outstation dekat seminggu lebih. sebelum tu dah bawak naik, 
hari tu pulak tinggalkan dalam dashboard

pastu macam panik lagi tak pikir apa dah
pikir nak pergi balai je ni
setart setart kereta tak idup pulak
natey harey


pecah kaca pecah gelas

kenapa buang cermin kita merata rata?

ek eleh kereta buruk pon tak pandai start

kunci myvi ada dalam sini. tersorok di dalam celah cd tokti ni

dah repair kena dekat RM200 lah anjir

call osmet ingat nak mintak antar pi balai
call tak jawab sebab sure tak bangun lagi 
sebab dia tidoq lewat
takpelah jalan kaki je lah 
sebab nak cepat

pastu ada nampak mamat ni nak pi keje kot
ketuk cermin dia & bagitau kereta kena pecah
dia macam ermmm so?
hahahaa
lepas tu mintak dia hantar pih balai polis
dia macam 
eermmmm bij aku nak cepat pih kerja ni
tapi i dun care 
i terus pi tempat penumpang
and masuk kereta dia
hahahahahaha


dia drop kat bus stop tak jauh dari IPD Sentul
*sampainya ati sobbss*
hahaha
menapaklah sikit ke balai tu

sampai balai buat report
tengah tengah buat report 
sis polis tu tanya kerja kat mana buat apa
bagitau lah kerja kat primavalet
ooooo primavalet ke?
kalau saya datang boleh bagi diskaun tak?
*rolling eyes*
hahahahahhaah
hey kita tengah nerves ni kereta hilang ni
hahahahaha


report untuk kelisa

akhirnya setel dah buat report
manakala untuk kereta myvi
sis polis tu suruh owner buat report sendiri

lepas setel semua 
balik jalan kaki dari IPD Sentul ke rumah
takde lah jauh sangat
tapi berkicap jugalah sebab panas
hahahaha
pastu mesej boss bagitau tak masuk opis
sebab nak repair kereta

memula pergi kedai cermin, 
pasang cermin baru
lepas tu hantar kelisa pih RJ Worksyop
repair apa yang patut
lepas tu ada banyak pula
nak kena repair
bagitau abang tu
"buatlah yang terbaik"
lepas tu petang tu dah setel dia call
sampai woksyop hamekkkkk
RM850 repair kereta
hahahhahaahahaha
*nanges di bucu jalan*

malam tu lepas zuzuk touchdown
bawak dia ke IPD Sentul
and buat report untuk Myvi yang hilang tu pula


beza pulak i buat report dengan dia punya hahaha

oklah
kepada sesiapa yang nampak kereta sperti dibawah
Myvi 1.5 Biru
No Pendaftaran: WB7175V 
(plastic layer type, ada kesan gelembung sebab kena hujan panas)

1. Bumper depan sebelah kiri ada kesan calar berbentuk 'C'
2. Sticker Starbucks drive thru sebelah penumpang
3. Kaca signal side mirror belah pemandu pecah (one small hole)
4. Tayar Continental baru tukar
5. Cermin pemandu tak tinted sebab dulu pun pernah kena pecah

sapa nampak keter ni bagitau ek


sobbss sobbs
rasa bersalah juga ni sebab kan kita
kereta orang lain jadi mangsa
terus rasa macam nak nyanyi

malam tadi bobo di mana bobo syama syiapa
bikin ngapain aja
teebahhhhhh!!!!




moral of the story
jangan simpan kunci kereta atau kunci rumah
di dalam kereta
plus
kalau tak ada kerja, carilah kerja
YANG PERGI MENCURI BUAT APA SETAN!



Sekian, blog kali ini.

yang nak kaya tapi ngak mau kerja,
Achik Ezam

1 ulasan:

Mr. Dominic Unknown berkata...

I'm trying to read this in serious way but the sentences can't stop making me smile. Sorry Achik. :'(

Be strong Achik and friend. Mungkin ada hikmahnya kejadian ini. Walaupun melayang ringgit Malaysia.